E3 2011: Filmes kedvcsinálón a The Old Republic

  • Írta: InGen
  • 2011. június 7.
  • Videó
Link másolása
A Bioware eddig is nagyon jó volt, ha arról volt szó, hogy kedvet kell csinálni az új MMO-juk, a Star Wars: The Old Republichoz. Ezúttal sincs másképp: a most kiadott, renderelt jelentekből összevágott előzetes nagyon ütős, de inkább arról hallanánk, mikor jelenik meg a játék.

Mert sajnos arról még mindig nem beszél a Bioware, mint ahogy arról sem, hogy miért néz ki úgy a cím, mint egy 2005-ös MMO. Legalábbis a játék dinamikáját és külső megjelenését tekintve. Ezekre a kérdésekre valószínűleg még egy ideig úgysem kapunk választ, az azonban biztos, hogy a Bioware nincs könnyű helyzetben: minél tovább húzzák a The Old Republic fejlesztését, annál inkább elavulttá válhat a több bennfentes szerint már most sem valami fényes játék, ha viszont idő előtt adják ki (ha ez még lehetséges ennyi késés után), akkor könnyen belebukhat a végletekig kiforrott World of Warcraft elleni csatába.

31.
31.
Lordnekroseth
Ez baromság és kifogás. Annnnyira könnyen meg lehet és meg is oldották már azt. Az hogy a 80% az embereknek csak 1-2 mmo val játszott az egy dolog. Én láttam kismiliót és sok helyen tökéletesen meg volt oldva. amelett hihetetlen stratégiai aspektust ad a játéknak a "blokkolás". Amelett olyan hogy a városban a market vagy "ah" előtt nincs blokkolás természetes. A másik milyen retardáltan néz már ki az amikor megy 50-60 fő egy raidben vagy pvp ben és kinéz 5 nek mert egymás hegyén hátán vannak,kijelölés az egy rémálom. Belekényszerítik az embert a wowos tab spamolásba aztán ütöd ami van közel agyatlan szarba. Megnézed gw1 et Tökéletesen meg van oldva mégis van blokkolás és pvp ben látszik is milyen kruva jól néznek ki az animációk. És egyszer nem volt hogy körbeblokkoltak volna. Városban meg egyszerűen ki van kapcsolva. É ez csak pár megoldás. Annyira egyszerű és annyira nagyszerűvé tenné...csak hát nem csoda hogy már iylen rég óta fejlesztik...vagy lusták,vagy szar a vezetés. Azon sem csodálkoznék,ha kijönne...kruva nagy siker lenne és 1 év mulva a szarba eltűnne mert elavul.
30.
30.
dareal
#29: saber reflect (fénykarddal lövedékek visszaütése) swg-ben is volt.
a karakterek nem véletlen mehetnek át egymáson. gondolj bele, valaki utál, körbeállnak páran, te meg már nem is mész sehova. számtalan egyéb ilyen szemétkedés miatt működik ez így.
29.
29.
Lordnekroseth
Öszintén szólva biztos vagyok benne hogy nemtudod Animáció alatt mit is értek pontosan. Azt ami a az mmorpg idet 80% ban kiteszi. Az amit minden 2 mp ben látsz. Az ami megmutatja mit is csinálsz,a karaktereddel mások karakterével,a skilljeiddel a világgal. Én leszedtem a gyűrűk urát csak úgy próba képp ha már ingyenes lett,de a horriblisen buta támadás animációk úgy 5 perc alatt elijesztettek. A wowban pl maguk a támadás animációk jók,csak bután néz ki hogy beleálsz a másikba és úgy ütöd vagy castolsz.....De hidd el ha túl cifra sme jó...:pl aion. De hogy jó példát említsek arra amit mondok : Dead or alive : tökéletesen öszehangolt mozgás,ütés közben megragad és eldob. Szinte fel sem tűniik az hogy valami kombót nyomsz csak az hogy verekednek. Egy mmo ban amikor napi 1000 szer min ellösz egy skillt az már heti 7000 számold ki játszo legy évet hányszor látod azt a skillt...ha szarul vagy bután néz ki akkor baszhatja az ember. A hangulatban(a konkrét ingame hangulatban) sokan csalódni fognak akik nem ismerik a teljes univerzumot,mert az old rep az kicsit más mint a mostani filmek. Viszont animációra viszatérve...jó ötlet hogy pl hárítanak a kardokkal a karakterek. Ez már egy fejlődés a többi mmo animációihoz képest.
28.
28.
HerodPK
Csak annyit hogy utni fog mar csak azért is mert SW 4 honapja nem wow zom mert anyira varmom hogy az valami csuda..meg ha szar is lessz lessz kereslettje mert az a szo hogy SW az kultusz:) amugy amiket lattam eddig gamelayokat engem meggyozott nem azért varom mert szép vagy mert jol animaltak a karakterek hanem mert akkor SW hangulata van hogy az valami hihetetlen... mikor a Commnado odaporokol azzal a sorozatlovo high caliberel:) olyan hangja van amitol kiraz a hideg...mit mikor fiatalabb koromban mentem a moziba a baljos arnyakra:) 1 szo 100 hihetetlen nagy SW hangulat és meg is van a kereslettje... nem tudom mikor volt olyan hogy film bemutato elott mar ott satoroznak a mozi elott hogy 1. legyenek akik megnézhetik...ez a SW varazsa:)) van rajongotabora akkor hogy wow szintre is felugorhat a gamma 1 éven belul:) addigra kijavitanak ezt azt hogy tényleg olyan legyen amilyennek ok is akartak:
27.
27.
kebi90
Háát, én jobban örülnék ha egy ilyen kaliberű egész estés mozit csinálnának. A videó még jól is tükrözné a film bemutatóját. :) Valahogy nem vagyok odáig a játékért, a Force Unleashed stílus volt a nyerő nálam.
26.
26.
Guwrovsky
Komoly esélye van a WoW megverésére vagy legalábbis, hogy életben maradjon mellette.

Az egy dolog, hogy a WoW a legnépszerűbb játék, de ez meg a világ egyik legnépszerűbb fantasy-világát használja. Ha egy borzalmas SW játékot csinál valaki, annak is van elég komoly eladása, egyszerűen azért, mert Star Wars.

Emiatt meg is van annak az esélye, hogy ugyanúgy akár fogalommá váljon!
25.
25.
Lordnekroseth
Ezzel egyetértek millárdos hasznokat húznak csaupán a játékok neveiből. De sajnos ezt "mi" hagyjuk nekik. A wc számomra is marad rts. Bár a Wow sem volt rossz úgy tbc végéig,de ha kritikusabban nézem akkor inkább úgy 4-5 hónappal kiadás utánig. Amikor még a bétások játszottak nagy részben. Már a wc3 is nagy csalódás volt számomra a 2 höz képest. De ha úgy vesszük már azt is nagyrészben a warhammer vhangulatából lopták. Egyébként ahogy nézem a játék intróját egyre jobban hipnotizál hogy próbáljam ki.....ez vagy az év intrója vagy a játék tényleg iylen jónak tünik tőle? Vagy csak szintisztán kurva jó sw hangulatot teremt?
24.
24.
lackosor6
#23: Nem csak a WoW-val van ez, sőt nem csak a játékokkal lásd Windows... Közel sem a legjobb, nem is az első a kategóriában egyszerűen csak a legismertebb! Mondjuk a wow elterjedésében közrejátszott az is, hogy addigra már a WarCraft világának több milliós rajongótábora volt! (a wowot a mai napig ellenzem, számomra a warcraft egy RTS és itt a vége, pont) A SW TOR-al remélem összejön nekik és odavernek a WoW-nak! Minden nagyobb címnek csak jót tenne egy komoly konkurens, mert ez szégyen és gyalázat, amit egyes kiadók a régi sikercímekkel művelnek pl CoD, Colin Mcrae Rally-Dirt széria, Hitman stb
23.
23.
Lordnekroseth
A probléma végülis nem az hogy a wow ot veszik alapul,hanem az hogy CSAK azt. És úgy hogy az ÖSSZES többi játékot teljesen kizárják,pedig félelmetes hogy legalább a 75% a játék stílusnak NEM a Wow tette hozzá. Az hogy összeségében a Wow a legsieresebb az egy dolog. Bizonyos aspektusokban viszont a wow maga néhány játékot utól sem érhet. Azt persze nem szabad elfelejteni hogy a pupularitás is egy játékaspektus. Ami alapvetően egy nyomi dolog a Blizzard részéről hogy erre hajt rá.
22.
22.
Lordnekroseth
Egyébként teljesen egyetértek. A textúrák és effektek szuperek. Nekem főleg az animációval van bajom. S hogy saját magam ellen is szóljak : Bár az Aionnál nagyon jó a szép grafika,de nem úgy hogy ott tényleg a játék rovására megy. Én egy 50vs 50 nél 2-3 fps-t kaptam. Min beállításon. Amikor már a mário is jobban nézett ki. És elméletileg azt a játékot ilyen 500v500 akra tervezték. Egyébként meg valóban a gw2-őt várom. De azért egy trialt megnéznék a bétán kivül is.
21.
21.
lackosor6
#20: "Egyébként van igazság abban, amit mondasz" - így teljes
20.
20.
lackosor6
#17: Csak nem GTA IV-es meg CoD-os tartalommal adja el a játékait, azért sikeresek! Egyébként van igazság abban, de elbeszélünk egymás mellett! Nem azzal van a baj, hogy egy játéknak jó a grafikája vagy, hogy egyes fejlesztők törekednek a minél jobb grafikai megjelenítésre, hanem, hogy gyakran erről szól az egész nem a valós tartalomról! Egyesek meg hajlamosak egy játékot pusztán arról megítélni, hogy milyen a vizuális megjelenítése, holott még egy percet nem játszottak vele!
MMO-nál pedig igen is a WoW-ot kell alapul venni, mert nem feltétlenül az a legjobb, de a legismertebb! (én nem wowozok amúgy) Gondolj bele elég kiejteni a szádon, hogy MMO RPG és tíz emberből 9-nek a wow jut először eszébe!
19.
19.
m1cZ
#17 egy sima offline rpg-nél még érhető a jó grafika.. de az mmo készítésénél a grafikára nézve 3 szempontot is figyelembe kell venni:
1. minél több PC-n fusson, mert csak így lesz nagy bázisa--> ergo profit
2. azt is el kell kerülni, hogy ha összefut egy helyre mondjuk 10 ember, akkor ne legyen akkora lagg, hogy a fénykard előkapása és aktiválása között simán megfőzők egy halászlét
3. az első két szempont alapján kell belőni a grafikát... ami szerintem ingen jól sikerült a biowarenek.
18.
18.
erasmus
#16: Azért ártani nem árt a jó intro, az meg hogy miért ilyen a grafika már le volt írva hogy minél több gépen fusson.
Azonban abból amit felróttál a játéknak ajánlom a Guild Wars 2-t az olyan lesz amit itt hiányolsz.
17.
17.
Lordnekroseth
Egyébként meg igenis KELL lovagolni a grafikán. Mert ebből van a fejéődés. És szerintem Kurvára nem a wow ot kell itt alapul venni hogy az is sikeres volt szar grafikával is. Elég baj az. Igenis dolgozzanak rajta hogy szép legyen. A blizzard hogy miden játékát eladja úgy ahogy van az egy másik tészta már. Megteheti. Ennyi,
16.
16.
Lordnekroseth
Hát az igazi intro az SUPER mega király. A karakterek nemcsak a cinematikokban szuperek,de ingame is jók,persze az bioware miatt van. DE a játék maga számomra pont olyan mint a wow és most nem a wasd meg egyéb szokásos mmo közös tulajdonságra gondolok,hanem a kis részletekre. A karaktereken való átrohangálás KIBASZOTT idegesítő már. A harci animációk a játékban egy ilyen cinematik után ROHADT szarok (szerintem). Ami meg a legroszabb az egészben,az öszes jó részét a játéknak meglövi a tipikus healer,tank ,dps be bekényszerítés,mert megint nemlesz egyensúlyban az erőfeszítés/jutalom. A másik hogy a játékidőt nem a "FUN" nal fogod tölteni hanem mnit a wowban vagy swgalaxisben a farmolással,questeleéssel egyéb farmolással hogy aztán ha már kifarmoltad ami kell akkor azután tudj kicsit felhőtlenül is szórakozni...persze a kövi patch ig és kiegig...addig meg mnideni versenyez mint a hülye. Ami elveszi az egész nyugis játékélményt.
15.
15.
m1cZ
#13 itt a rendes új trailer (ami az intro is lesz): http://www.youtube.com/watch?v=MfNhs6sh3_Q
nem tudom miért nem ezt vetítették le..ez EPIC :D
Ez meg ami az E3 előzetese volt (ingame video) http://www.youtube.com/watch?v=1d8nDVTYZ2o&feature=related
14.
14.
erasmus
Valaki leírná hogy milyen újítások lesznek benne a többi mmo-hoz képest a teljes szinkronon kívül? Néha néha elolvasok egy egy cikket róla, de ezen kívül nem olvastam róla semmi olyat ami nagy újdonság lenne.
Vagy nem is az újításon van a hangsúly hanem a bevált receptek csiszolásán?
13.
13.
Mortis
Oké, oké, örülünk, de miért kellett összemixelni az eddigi videókat? Inkább adtak volna ki valami újat, ha gameplay-t nem. A hangulat természetesen büntetős(főleg a Duel of the Fates miatt; kedvenc filmzeném :). Nem kételkedek a annyira a BioWare-ban, hogy ezt már most bukásnak tituláljam. Nem fogunk csalódni, úgy érzem.

"mint egy 2005-ös MMO"---->? Azért...Ez erős.
12.
12.
wigyory
Ezt most igazán látványosan összerakták, csak lesek ki a fejemből.De maga a játék hogyan sikerült, azt majd meglátjuk a későbbiekben.
11.
11.
n_csacsi
#3: egy mmo a skillek miatt nem fog egeres lenni...túl macerás lenne, ha mondjuk a görgő megnyomásával előhívnánk egy ablakot, amivel kiválaszthatjuk a skilleket...ez úgy jó, ahogy van :)

Nem tudom, am mit kell télleg a grafikán lovagolni, itt a játékélmény lesz a lényeg és a fejlesztők is tudják, hogy olyan grafikával kell előállniuk, ami elfut még a legsz*rabb gépen is...a wownál is ugyanez volt...panaszkodott bki is a grafja miatt? nem, mert annyira belekockultak a játékba, hogy leszarták a grafikát és inkább a játékélményre összpontosítottak...most is ugyanez lesz! Várom már nagyon, hogy végre kipróbálhassam!
10.
10.
lackosor6
Bírom, amikor lovagolnak a grafikán, holott az etalon WoW sem a grafikájával hódított! Egyszerűen volt egy fantasztikusan kidolgozott világ és a jó hangulat, ami itt is megvan! (a StarWars univerzum örök és megunhatatlan)
Lehet, hogy InGen komolyan gondolta vagy nem, én lassan azt nem veszem komolyan, amit mond...
9.
9.
Tibor1142
Azóta meg jelent még egy trailer return címmel, nagyon hangulatos és (szerintem) a filmek hangulatát idézi teljes mértékben. Ha esetleg valakit érdekel ezen a linken elérhető a videó: http://www.youtube.com/watch?v=xaZQmlhnWkc
8.
8.
Hab
InGen: Ugye ezt te sem gondoltad komolyan hogy úgy néz ki mint egy 2005-ös mmo? Tény hogy nem a legszebb, de azért ez erős túlzás. Szerintem jó ütemben halad a fejlesztés, és legkésőbb januárra kint lesz. Persze ez csak tipp. Bukást meg erősen kétlem...
7.
7.
m1cZ
#6: én nem is a cimatic trailerről beszéltem... ennyi eszem még nekem is van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...