Jönnek a Kinectre épülő interaktív reklámok

  • Írta: InGen
  • 2011. június 22.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft már egy ideje lebegteti a NUADS néven futó projektet, melyről egészen mostanáig nem tudtuk, pontosan, hogy mit takar. Csak sejtettük. S sejtéseink úgy néz ki, beigazolódtak, érkeznek ugyanis a Kinect-alapú reklámok az Xbox 360 dashboardjára, aminek elvileg még örülnünk is kéne.

A Microsoft kitalálta, hogy lehetne újabb szintre hozni a reklámozást: gesztusokkal és hanggal vezérelt reklámokat fognak építeni, melyek megjelenhetnek az Xbox 360 dashboardján, a játékokok belül vagy akár videós anyagokban is. A cég szerint kulcs az interaktivitás, a sima reklámokat ugyanis túl sokszor hagyják figyelmen kívül a fogyasztók.


Egyelőre olyan példákat hoztak, hogy kézlendítéssel lehet majd különböző dolgokra szavazni, ki lehet mondani a "Near Me" parancsot (közel hozzám), hogy a konzol kilistázza a hozzánk közeli üzletet az adott termékhez, amivel kapcsolatban azonnal több információt is lekérhetünk.

"Amikor az interaktivitáshoz szokott emberek néznek passzív médiumot, például tévét, azt figyeltük meg, hogy közben használják a laptopjukat, vagy a telefonjukat is" - mondta Mark Kroese a Microsofttól.

12.
12.
Joc1
"A cég szerint kulcs az interaktivitás, a sima reklámokat ugyanis túl sokszor hagyják figyelmen kívül a fogyasztók."
Ez mekkora hülyeség! Azért hagyjuk figyelmen kívül, mert legjobb esetben is napi 5x látjuk ugyanazt a reklámot.

"Amikor az interaktivitáshoz szokott emberek néznek passzív médiumot, például tévét, azt figyeltük meg, hogy közben használják a laptopjukat, vagy a telefonjukat is"
Vagy kikapcsolják és szarnak az egészre....pl én
11.
11.
Davij98
Mivan minek a reklám???nincs elég belőle??
10.
10.
Cuppak
#9 :DD.....úristen reklám , no comment
9.
9.
lukaka
Milyen lesz a hüvelygomba reklám vagy a durexé??:D
8.
8.
Mortis
Nagyszerű. Már várom az egyenesen az agyba sugárzott reklámokat. Akkor már biztos nem kell majd aggódni, hogy elfogy e az üzletekből a málnás Baba-sampon.
7.
7.
Vincenzo
Szerintem ha megjelennek ezek a reklámok, akkor a "dismiss" lesz a leggyakrabban használt parancsszó a kinecttel.
6.
6.
Speper
Én ezt a fajta reklámozást is ugyanúgy le fogom szarni, mint a mostanit... :D
5.
5.
Mathia$
Szar ügy M$, idén a saját lejárató-kampányodat tervezed.
4.
4.
Ibanez78
Nem azért, de burkolt reklámok már több éve szerepelnek játékokban...Én majd akkor leszek felháborodva, ha nem csak pletykálnak róla, hanem ténylegesen megjelenik.
2.
2.
Knozso
Na már csak ez kellet! Hogy képzelik ezt, játék közben reklámok, nincs így is elég? Szánalom...
1.
1.
Tocy
Éljen. Még több reklám. Ráadásul megjelenhetnek a játékon belül? Na azért kérem... nehogy már úgy legyen, mint a TV-n, hogy minden 20. percben lehet majd tartani egy pisiszünetet, mert reklám lesz. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...