Fizettek a Carmageddonért az eredeti készítők

  • Írta: InGen
  • 2011. június 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Miért nem készült az utóbbi jó sok évben Carmageddon-játék? Nos, úgy néz ki, a válasz megérkezett, egyenesen az eredeti játékokat készítő Stainless Games háza tájáról: évek óta próbálják megvenni valahogy a licencet, de végül csak most sikerült megkaparintani azt a Square Enixtől.

A történet szerint a Stainless már régóta próbált valahogy összehozni egy Carmageddon-játékot, de valami mindig az útjukban állt. Legfőképpen az, hogy sosem tudták megszerezni a licencet. Ezért érte őket meglepetésként a Square Enix döntése: "A legtöbb cég valószínűleg csak ülne a licencen, ha már nem akarnak vele semmit kezdeni. Miért adnák el? Azt viszont hozzá kell tennem, hogy elég szép summát fizettünk érte" - mondta Patrick Buckland, a Stainless vezetője és alapítója.


Buckland szerint már régóta próbálkoznak egy Carmageddonnal: folyamatosan próbálták megkörnyékezni az Eidost, mielőtt az SCI felvásárolta őket. Később abban reménykedtek, hogy az SCI-s felvásárlás után lehet majd valamit, folyamatosan bombázták a kiadót ajánlatokkal, de végül nem történt semmi, ráadásul a licencet sem tudták megvenni, az SCI ugyanis hallani sem akart arról, hogy eladják.

Buckland úgy gondolja, ha manapság ki akarsz tűnni az XBLA-s játékok tömegéből, akkor nem árt, ha egy olyan név van a kezedben, mint a Carmageddon: "Ha az emberek valami ismerőset látnak, akkor kétszer is meggondolják."

8.
8.
kebi90
Még annó PS1-en toltam a Carmageddont meg a spanom gépén. :) Hát én szerintem nem fognak semmit visszahozni a régi játékfeelingből, legyen az akármilyen nagy cím. Ez van sajnos. De nem azt mondom h. nem fogom kipróbálni :)
7.
7.
hakydakillah
6. ettől tartok én is... Főleg most, az új Duke után :-(
6.
6.
gucho
nosztalgia lesz itt pár embernek, köztük nekem is, bár most már közel sem hoz olyan lázba,mint anno amikor még gyerek voltam
5.
5.
Józsi_Doe
Azt hozzák fel kifogásként, hogy nem tudták megvenni a nevet? Nevetséges. Miért nem cinálták meg a játékot más néven(lásd Bioshock esete), Ha jó lett volna, akkor máris az lett volna az új etalon. De nyilván ezek csak egy gagyit akarnak csinálni a nagy név felhasználásával, mint ahogy a duke nukem forever(igen, kisbetűvel!) esetében láthattuk.
4.
4.
BloodyDeath
Imádtam a Carmageddon-t. De azért örülök, hogy végre készülőben van az új rész.
Igaz az Armageddon Riders is nagyon jó volt.
3.
3.
gel00
A Square-Enix ezt is csak szét%!+ta volna, mint a Tomb Raidert, vagy a Final Fantasyt. Viszont a nagyok nem engedik a kicsiket hogy sikeres játékot dobjnak a piacra. Elintézik nekik a rossz sajtót, lásd Duke Nukem. A játék kampánya bedöglött már az elején.
1.
1.
felegyi
"Ha az emberek valami ismerőset látnak, akkor kétszer is meggondolják." - Nos igen, valami ilyesmi lesz a DmC, főleg annak aki azt se tudja h micsoda rémséget vesz le a polcról...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...