Egymilliárdot érnek a Plants vs. Zombies alkotói?

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 23.
  • Pletyka
Link másolása
Bár a Zynga és a többi facebookos trónkövetelő valószínűleg kellemesen bekavart neki, a casual mennyországot a PopCap hozta el a 2000-ben indult Bejeweled-sorozattal. A pletykák szerint a fejlesztőcsapatot most egymilliárd dollárért vásárolnák fel, és a potenciális vevők között az EA-t is megemlítik.

A PlayFish, a Chillingo, a Playdom és az Ngmoco után a PopCap is beállhat a sorba, ám míg az előbbi casual játékfejlesztőkért "csupán" néhány százmillió dollárt fizettek a felvásárlóik, addig a TechCrunch nevű techblog értesülései szerint a Bejeweled és a Plants vs. Zombies alkotóiért egymilliárdot fognak. A rekordgyanús összeg a stúdióhoz képest is óriási, durván tízszer akkora, mint a PopCap éves forgalma, ami a TechCrunch jelentése szerint évi 100-150 millió dollárra rúg.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki akarja ennyiért megvenni a céget, de a potenciális jelöltek között a világ második legnagyobb játékos cége, a Zynga is szerepel, igaz, az éppen tőzsdére vonuló vállalatot állítólag elrettentette a rendkívüli ár. A további pályázók között megtalálható még a PlayFisht is felvásárló Electronic Arts és a Call of Duty Online nevű FPS-t üzemeltető, ázsiai Tencent is. A PopCap nem kommentálta az értesüléseket.

Multiplatform cím lesz a Bejeweled

Bár a PopCap neve a Peggle- és a Plants vs. Zombies-játékok kapcsán is ismerős lehet, a stúdió legfontosabb címe a 2000-ben rajtolt Bejeweled ("kővarázsló") volt. A játék egyes részeiből azóta több mint 50 millió darabot értékesítettek, ami annyit tesz, mintha minden 4,3 másodperc után vásárolnának belőle egy példányt.

A PopCap szerint a játékosok 8 milliárd órát játszottak a játékával, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a decemberben PC-re megjelent Bejeweled 3 az év végén Nintendo DS-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is be fog futni. A kiadó azt is hozzátette: ez lesz az első Bejeweled-cím, amelyik egyszerre támadja be az összes fontosabb platformot.

14.
14.
Skyer
#12: Jajaja, végén kapsz egy non combat petet :D
12.
12.
Yami
#10: Az hagyján, de van egy PvZ-n alapuló quest is a Cataclysm-ben.
11.
11.
Mortis
#1: Miért is ne? "Tessék csak, tessék! Jöjjenek közelebb! 1 milliárd dollár és eltölthet a Plants vs Zombies alkotóinak testében 5-5 percet! Tessék csak, tessék!"

Egyébként a PvsZ az utóbbi idők legjópofább és egyik legötletesebb játéka. A mai viszonyok mellett talán meg is érdemlik ezt az árat az alkotók. Bárha az afrikai éhezést nézzük...Nem. Még mindig nem.
10.
10.
Zauder
A Bejeweled még a World of Warcraftban is játszató (plugin), az unalmas repülések alatti (pl. Orgimmar -> Tanaris) időtöltésre :)
9.
9.
felegyi
Perpillanat is megy a Zen Garden felspeed--ezett csigával :) ... tényleg nem lehet megunni!
8.
8.
Skyer
PvZ marhanagy game, most is fent van a gépemen.
Jobban leköt, mint a Dragon Age 2.
6.
6.
Rapid
Világ legjobb játéka a PvZ. Nem hiába lett GOTY. :) Mai napig tolom, amikor rám jön a zombigyepálási vágy. XD
5.
5.
logoffmeister
Mindig is tetszettek a Popcap játékai, a Bejeweled és a PvZ máig nagy kedvencek. Megérik a pénzüket, ha ott valami értelmes (értsd: értelmetlen) ötletet kitalálnak, abból aztán tudnak pénzt csinálni! :-)
@hakydakillah: jó, hogy mondod, így visszakerestem a GK-s bejelentésre, Daks még anno ledobta az ékszíjat tőle :D
http://gamekapocs.hu/hir/15278/az_idei_ev_leghulyebb_jateka_plants_vs_zombies
2.
2.
hakydakillah
Emlékszem a Plants vs Zombies játék bejelentésére, hogy a kritikusok mennyire lemondták a játékot, hogy mekkora értelmetlen baromság… Erre rá jót kaszáltak vele :-D
1.
1.
Tocy
"Egymilliárdot érnek a Plants vs. Zombies alkotói?" A cím alapján azt hittem, a testüket fogják eladni. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...