Elhagyja a Segát a Shenmue atyja

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 25.
  • Gyászhír
Link másolása
A legendás játékdizájner, Yu Suzuki közel harminc év együtt töltött idő után elhagyja a Segát. A Shenmue- és a Virtua Fighter-játékok atyja a jövőben tanácsadóként működik majd közre a kiadó projektjeinél, de valószínűleg aktívan nem vesz már részt egyetlen játék munkálatainál sem.

A Gamasutra értesülései szerint Yu Suzuki közel harminc év után elhagyja a Segát. Az úriember 2008-ban alapította meg saját vállalatát, a YS NET-et, a jövőben pedig ott fog dolgozni - szeptemberig még a Segánál tevékenyedik, azonban a későbbiekben csak tanácsadóként tűnik fel a kiadó soraiban. Suzuki visszavonulása nem mondható váratlannak: 2009-ben a kutatás-fejlesztési részleg vezetéséről mondott le.

Suzuki 1983-ban került a Segához, azóta olyan klasszikusok munkálatainál működött közre, mint a Space Harrier, az After Burner és az OutRun, illetve később, tapasztaltabb szakemberként a Ferrari F355 Challenge című versenyjátékon is dolgozott. A legtöbben talán a Virtua Fighter és a Shenmue kapcsán ismerik: utóbbi sorozat két részt élt meg, s bár a boltokban nem teljesített kiemelkedően, mégis komoly rajongótábort tudhatott magáénak - Suzuki évek óta mondogatja, hogy meg akarja csinálni a Shenmue III-at: úgy néz ki, erre még jó ideig nem fog sor kerülni.

4.
4.
Ryo san
Kész vége! Soha nem lesz már lezárva a legendás Shenmue! :(
2.
2.
adriano28
virtua fighter fasza játék volt még anno :)
1.
1.
gorgo
Hát a Shenmue-t már én is nagyon várom egy ideje.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...