Visszavonul Ken Kutaragi a Sony éléről

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 30.
  • Hír
Link másolása
Jelentős változások történnek a PlayStation brand elnöki hierarchiájában. A konzol atyjaként is emlegetett Ken Kutaragi lemondott a Sony Computer Entertainment tiszteletbeli elnöki posztjáról, helyét Kazuo Hirai és Andrew House veszi át. A vezetőségváltás nem érinti a játékosok eddig megszokott normáit.

Kutaragi nem szakít végleg a japán céggel, vezető technológiai tanácsadóként vesz rész a márka felvirágoztatásában továbbra is, de döntéshozóként már fog szerepelni a Sony Corporationnél.

Kutaragi az egykori elnök-vezérigazgatója volt a Sony Computer Entertainmentnek (SCE), komoly részt vállalt az egykori PlayStation és a két otthoni konzol felvirágoztatásában, csakúgy mint a PlayStation Portable esetében.

A Sony PlayStaton UK korábbi elnöke, Ray Maguire mondta egyszer azt az úriemberről, hogy egy "zseni" a cégen belül. Érdemei elvitathatatlanok. A tegnapi napon került bejelentésre, hogy szeptember 1-től, az SCEI vezérigazgatói szerepét Kazuo Hirai veszi át.

Hirai korábbi pozícióját, az SCEE elnökségét Andrew House-ra bízzák. Egy rossz hír is beárnyékolja a vezetőségváltást, miszerint a Sony CEO-ja, Howard Stringer kénytelen volt lemondani a részvényesek nyomására a korábbi, PlayStation Networkot ért hackertámadás következétben.

A játékosok Kutaragi lemondásából semmit nem fognak észrevenni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...