Metal Gear Solid nélkül is jól ment a Konaminak

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 5.
  • Biznisz
Link másolása
Bár a Pro Evolution Soccer és a Metal Gear Solid játékok eladásai visszaestek, a Konami a közösségi játékaiból pótolni tudta a kiesett bevételeit, s ezzel nyereséggel zárta az elmúlt negyedévet. A vállalat az üzleti év végére is jó teljesítményre számít, és ehhez látszólag meg is vannak a megfelelő címei.

Jó eredménnyel zárta az április-június között tartó, első pénzügyi negyedévét a Konami, igaz, a játékeladásai drasztikusan csökkentek: tavaly ugyanebben az időszakban, mikor boltokba került a Metal Gear Solid: Peace Walker, 4,63 millió játékot adott el világszerte, míg idén alig futotta 2,76 millióra. A legnagyobb kiesést a Metal Gear Solid és a Pro Evolution Soccer játékok értékesítéseinek visszaszorulása okozta, de ez nem meglepő, hiszen régóta nem kaptak új részt ezek a szériák.

Mindezek ellenére a kiadó nem panaszkodhatott, a Japánban megjelent, free-to-play közösségi játékai, mint a Dragon Collection, a Sengoku Collection és a Professional Baseball Dream Nine szépen tejeltek, és ezzel pótolni tudta a hiányzó bevételeket. A Konami éves szinten 3,3 százalékkal növelte a forgalmát (695 millió dollár), a nyereségét pedig több mint megháromszorozta (51 millió dollár).

Az egész üzleti évet tekintve a vállalat 3,3 milliárd dolláros bevételt és 304 millió dolláros adózott eredményt vár - mindezt olyan címekkel tudja még elérni, mint a Metal Gear Solid: Snake Eater 3D, a NeverDead, a Pro Evolution Soccer 2012 vagy a Silent Hill: Downpour.

2.
2.
Jigsawwasright
jaja azert jojjon csak az az uj MGS!
1.
1.
AnimeWarlord
De mégjobban mehetett volna ha van új MGS
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...