Lángra kapott a Sony londoni raktárközpontja

  • Írta: zoenn
  • 2011. augusztus 9.
  • Érdekesség
Link másolása
A mai bulvárhírünknek köze lehet a brit fővárost napok óta sújtó tüntetésekhez és utcai zavargásaihoz, melynek elszenvedője az Enfieldben található Sony raktár is, mely kiterjedt tűzkárokon esett át. A vállalat képviselője szerint a sajnálatos esemény befolyásolhatja az áruszállítások ütemét is.

A Reuters jelentése szerint a Sony megerősítette, hogy a főváros Enfield negyedében található, 20 ezer négyzetméteres raktár jelenleg lángokban áll. Az eset azért is elszomorító, mivel Nagy-Britannia egyetlen nagy központi raktáráról van szó, ahol számos CD-t és DVD-t tárolt a vállalat, mielőtt azokat a kiskereskedőkhöz szállították volna.

"Az eset valamilyen szinten befolyásolni fogja a kiszállításokat" - ismerte el a Yoko Yasukochi, a Sony tokiói képviselője.

Bár az egyelőre nem világos, hogy pontosan milyen termékeket tároltak Enfieldben, vélhetőleg jó pár, PlayStation brandhez tartozó konzolt és kiegészítőt ért súlyos tűzkár, így azok már biztosan nem kerülhetnek a kiskereskedőkhöz a közeljövőben. Az eset tehát kellemetlenül érheti a boltok árúkészleteit is, mivel az utánpótlás akadozni fog.

A raktár egyik napról a másikra gyulladt ki és továbbra is ég. A tűz okát még nem állapították meg, de nem zárható ki a szándékosság, annál is inkább, hiszen az esetnek a London külvárosát napok óta sújtó utcai zavargásokhoz is köze lehet. A Sony még nem tudta felmérni a pontos károkat, bár személyi sérülésekről nem számoltak be.

A hír hatására a Sony tokiói részvényeinek ára két százalékot esett vissza.

53.
53.
K2 The Highest
#52: Én se Wolf-ot, se Woodcock-ot nem okoltam! Nem is értem, hogy mit írsz...
Egy szóval sem mondtam, hogy azokban volt...Én kiírtam, hogy mostantól nem akarok látni semmilyen rasszista hozzászólást, erre jött Ő, hogy márpedig egyikben sem volt rasszista kifejezés...Nem kell túlmagyarázni...Ha valami ki van moderálva, akkor ki van és kész...Ha megkérem az embereket, hogy ne írjanak ilyeneket, akkor az is azért van, mert eddig azt tették és kész.
52.
52.
Mortician
#51: De, nagyon is értem a helyzetet. Épp ezért fáradoztam az előző hozzászólásommal. Észrevehetted, hogy korábban konkrétan nem szóltam hozzá a témához, csak rákontráztam valakinek a hülyeségére.

Röviddel a kommentet követően olvastam Wolf és MR. WOODCOCK hozzászólásait is, és azokban nem volt jelen egyik általad megfogalmazott megnyilvánulás sem. Az, hogy egy harmadik személy benyögött valami szánalmas mocskolódást pedig egyáltalán nem őket minősíti és nem lehet ezt rajtuk számon kérni. Tudtommal a véleménynyilvánítás még szabad, amíg bizonyos határokon belül marad. Legalábbis mindig ezzel megy az érvelés, ha valakit ilyesféle témában moderálnak és rákérdez az okára.
51.
51.
K2 The Highest
#50: Szerintem egyszerűen csak nem érted a helyzetet...pedig aztán nem bonyolult...
50.
50.
Mortician
#49: A probléma az. hogy olyan hozzászólással érvelsz, amit Ti ketten láttatok, de mi nem. Ha így volt, az joggal lett törölve, de a megmaradtakban nincs semmi rasszista megnyilvánulás, belemagyarázni ellenben bármibe belehet. Arról nem beszélve, hogy pont az "fekázta" őket, aki kardoskodott a rasszizmus ellen.

Nem áll szándékomban kötekedni, de ne azokon akard az ilyet számon kérni, akik még kulturált határok között fejtették ki a véleményüket.
44.
44.
K2 The Highest
Ettől a perctől kezdve nem akarok olyan hozzászólásokat látni, amiben a rasszizmus a téma...Itt nem divat és Bannal jutalmazzuk mindazokat, akik továbbra is ideírják a rasszista megjegyzéseiket...
43.
43.
Skyer
#40: +1, jó volt ez a kontra :D
#41 Te egy jó arc vagy! :D Osztom a véleményt.
42.
42.
MR.WOODCOCK
Szó sincs kultúra befogadásról, azért utálják mert nagy részük beszámíthatatlan , lop, és nem képes beilleszkedni a társadalomba....ha csak a kultúrával lenne gond....
38.
38.
Neo1989
Igazából itt megint a felhasználásokkal csesznek ki , egyszer azé kíváncsi lennék ha a Sony felgyújtaná az ö házaikat mit szólnának ?
Mert szerintem nm érzik át a kárt ill károkat amiket napok óta okoznak .
Bár bőr színtől függetlenül szerintem ez csak ok a balhéra :(
37.
37.
M.invisible
#36: Egyet értek! Csodálom is, hogy nem moderálják ki:O

Én kicsit távolabb lakom északabbra, de láttam/hallottam a hírekbe a dolgokról. Amúgy azt is el tudom képzelni, hogy nem is ez áll a zavargások hátterében, hanem valami tök más, csak ezzel hülyítik az egyszeri embert. A másik dolog meg, hogy ezzel akarnak hasba akasztani, hogy a "színes bőrűek" csinálják csak a feszkót.
36.
36.
piskóta
én csak arra lennék kíváncsi, hogy ha fehérek tették volna, akkor őket is így szidnátok - a legkevésbé sem értek velük egyet, de ez a rasszista beszéd iskolázatlan bunkóknak való
35.
35.
Mortis
Ez itt folyik, tolunk 3 utcanyira...Nem tul kellemes erzes, bar meg nem lattam igazan semmit.

Az egeszben a legborzasztobb, hogy meg mindig nincs megerositett indokja a dolgoknak(legjobb tudasom szerint).
34.
34.
kopic
#33: Meg ők azt hiszik hogy mindent megtehetnek.
31.
31.
Jhonyy24
30.
30.
Nathan
#29: ez nem volt vita :)
Igazad van...Ez csak fröcsögés...-K2
29.
29.
K2 The Highest
#25: Nem csak ti küldhettétek be ezt a hírt...Mikor beérkezett, akkor már meg volt a hír és ezért nincs ott név...Ennyi az ok...Ezért hőbörögni meg egymással vitába szállni...

És mindegyikőtök fejezze be...Egyikőtök sem jobb a másiknál, mert nem vagytok képesek normális stílusban megdumálni a dolgokat.
28.
28.
kopic
#27: Ja a sok néger meg a sok arab!
27.
27.
Wrangler
26.
26.
kopic
#22: kimoderált üzenet
24.
24.
kopic
#17: Ja meg hálás köszönet hogy beküldted a hírt!
23.
23.
kopic
#17: Jogos. Eddig mindig oda írták a nevét annak a személynek aki beküldte a hírt, de most valamiért elfelejtették, vagy nem akarták oda írni.
22.
22.
kopic
Nagyon sajnálom a Sonyt! Nincsen szerencséjük mostanában.
21.
21.
Norbert910503
Most már látom. Felégett 1 raktár a sok közül. Bár ami itt volt az elég kemény volt,inkább pusztitanak minthogy zsberevágnák... de a dátum is jó, nem csak ott voltak zavargások az a baj.
19.
19.
Norbert910503
Nah végre h a regisztrációs e-mail megérkezett. Ezért kellett újra regisztrálnom.. nah.. lángra kapott a sony raktára nah figyu ez mikor történt? Mert én Londonba lakom közel a központokhoz és Tottenham meg Holborn környékén voltak nagy zavargások ahol száguldoztak a rendőrök szépen, (épp dolgoztam) és pont tottenham felé kell haza is mennem meg holborn után is szóval erről nemtudok. Küldjetek nekem linkeket erről.
18.
18.
shatterhand
rohadjon meg az összes gyújtogató
nem tudnak mást csinálni ezek?
16.
16.
MR.WOODCOCK
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...