GC 2011: Olcsó lesz a PS Vita fejlesztői csomag

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Mármint mihez képest, ugyebár. Nos, a PlayStation 3 és az eredeti PSP fejlesztői kitjéhez képest töredékáron kaphatják meg a bátor és vállalkozókedvű fejlesztőcsapatok a PlayStation Vita játékok készítéséhez szükséges csomagot. Lehet, hogy több játék készül majd a kütyüre, de vajon a minőség is rendben lesz?

Eddig viszonylag bejáratott stratégia volt a konzolkiadóknál, hogy a fejlesztéshez szükséges hardver- és szoftvercsomag, vagyis a devkit viszonylag drága volt. Ezt egyfajta szűrésként alkalmazták: egy jobb nevű, bejáratottabb csapatnak biztosan lesz pénze ezt kifizetni, a gyengébbeknek pedig nincs is esélyük fejleszteni.


Ennek megfelelően a PS2 és a PS3 devkitjei 20 ezer euróba kerültek, míg a PSP-s 15 ezer eurót kóstált. Ehhez képest a Vita devkiteket tényleg olcsón méri a Sony: mindössze 1900 eurót kell majd leszurkolni érte, s költségek nélkül lehet belépni a PS Vita fejlesztői programba.

George Bain az SCEE-től elmondta, ezzel is szeretnének nyitni a kisebb fejlesztőcsapatok irányába: "Ha egy kisebb csapat vagytok, akkor is készen állunk beszélni veletek a dologról. Persze segít, ha már van valamiféle játékportfoliótok. Nincs rá okunk, hogy ne beszéljünk a kisebb csapatokkal a csatlakozás lehetőségéről."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...