GC 2011: Mozgásban a Resistance: Burning Skies

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 20.
  • Videó
Link másolása
Még egy elmaradásunkat pótoljuk, a Sony GamesCom-konferenciáján bemutatták a Vitára készült Resistance-játékot is, amely immár végleges alcímet is kapott. A Burning Skies nem adatpáció lesz, hanem önálló résznek felel meg a sorozatban, saját sztorival és saját főhőssel.

A játékot tehát Resistance: Burning Skies címmel keressük majd, kizárólag a PlayStation Vitán. A fejlesztésről a Nihilistic Software gondoskodik, ami nem meglepő: annak idején a PSP-s Resistance-t is más készítette, ugyanis az Insomniac nem akart szöszölni a kézikonzolos változatokkal, mert volt más dolguk is bőven.

A Burning Skiest a GamesComon is demózták, ahol egy csomó újdonságot megtudtunk a címről. Először is szögezzük le: a játék önálló rész, saját sztorija, saját helyszínei és szereplői vannak, sőt a játékmenet tekintetében is tud egyedi újdonságokat felmutatni. A történet a Resistance 2 előtt játszódik, a játékos Tom Riley, New York-i tűzoltó bőrébe bújhat, akinek mesterségéből kifolyólag egy fejsze lesz a közelharci fegyvere.

Az irányítás tekintetében alapvetően nincs különbség a PS3-as részekhez képest (a Vitán ugye már két analóg kar van), de bizonyos extrákhoz az érintőkijelzőt és a mozgásérzékelést is használhatjuk: a közelharci fegyver eléréséhez a képernyőn találunk gombot, és a gránátokat is úgy dobhatjuk el, ha közben a megjelenítőt tapicskoljuk.

A Resistance: Burning Skies egyedülálló módon fedezékrendszert is kapott, érdekesség, hogy az egyébként automatikus rendszer mögül úgy kukkanthatunk elő, hogy közben döntögetjük a gépet - a videón megcsodálható, hogyan fest ez a gyakorlatban.

7.
7.
MR.WOODCOCK
Az ilyen kis termetű kézi konzolokat mellesleg sokkal könnyebben lehet földhöz bszni hirtelen felindulásból, mint az otthoni készüléket. Ott csak a joystick van veszélyben , de még jobb, ha nem vagy az az ideges típus :)
6.
6.
MR.WOODCOCK
Már tervezem PS3-ra a billentyűzet+egér átalakítót, mert azon is igen cudar a Call of Duty és a többi FPS irányítása. Multiban kicsit feldobná a statot , néha már nevetséges, hogy miket nem lehet beadni a hüvelykujjas célzással, kb. megéri késsel rohangálni mint egy idióta. Na de ez a Vita-ra készülő Resistance még ennél is gyatrábbnak tűnik, mennyi rásegítésre lesz már itt szükség istenem...FPS ezekre NEM való
5.
5.
floax
#1: Tudtommal minden gépnek más szervere van . Szóval a ps3 , az xbox 360 ,a wii, a 3ds,a vita és a psp is más szerveren megy !!!


Ez elég ronda meló lett :S !!!
4.
4.
Smaug89
Hát, szerintem ez az eddigi leggyengébb játék a Vita-ra. Elég ronda, és nincs is nagyon hangulata. Remélem azért még javul...
3.
3.
Piro
a grafika nem nyert meg.
2.
2.
givi6
jól néz ki a játék ahoz képest, hogy egy kis hordozható fogpiszkáló méretű :P
sajnos nekem nem éri meg egy ilyen ...
1.
1.
Laykray
Nagyon jó egyre jobban kell, de azt nem tudjátok, hogy a ps vita-nak a multija az egy szerveren fog-e futni a a ps3 multijával pl.: ha ps3-on egy barátom killzone 2-zik és mondjuk ez kijön ps vitára akkor én tudok vele eggyütt multizni? Vagy erről még nem mondtak semmit?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...