Élőszereplős rövidfilm a Portal alapján

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 24.
  • Cooltúra
Közel hat perc hosszú rövidfilm készült a Portal alapján, amit ugyan már a Comic-Conon is bemutatott a rendezője, de most végre a YouTube-on mi is szemügyre vehetjük az alkotást. Bár a GLaDOS kimaradt, a lényeg így is érthető: az Aperture tesztkamráiból nincs menekvés.

A hat perc hosszú film a Portal: No Escape címet viseli, és a Totally Rad Show házigazdája, Dan Trachtenberg rendezte - az alkotás közel másfél évig készült, még a Portal 2 bejelentése előtt látott neki az úriember. Chell szerepében Danielle Rayne-t (General Hospital, Without A Trace, Law and Order) üdvözölhetjük, aki a börtöncellájában ébredve rábukkan a portálfegyverre, és megpróbál vele meglógni - persze ő nem tudja azt, amit mi már igen: az Aperture Science tesztkamrájából annyira nem egyszerű kitörni.

Ha már Portal, érdemes megemlíteni, hogy a hétvégi Penny Arcade Expón a játék atyja, Kim Swift bemutatja legújabb játékát. Bár a kolléga a Left 4 Dead-címeken is ügyködött, ma már a Dark Voidot jegyző Airtight Gamesnél húzza az igát, és éppen a Square Enixnek fejleszt valami nyalánkságot - a projektről nem tudunk semmit, de hétvégén úgyis minden kiderül ugye.

29.
Stranger666
#24: Ne legyetek már buták. Lehet, hogy egy ember csinálta az összes munkát lehet, hogy 3 lehet, hogy el volt téve a fiókban. Nem hót kurva mind1?
Macifasz# ezzel az 5 hónappal meg akkora barmságot mondtál.
28.
GhostDog24
igen... téjneg elég gyenge... és az meg engemet sért hofy egy ijen öreg nö játsza a fiatal (100 valahány éves :P) Chell-t.
27.
randall13
#26: Naaa, azért az az 5 hónap kissé kevés, nem gondolod? :)
26.
Macifasz
#22: Egy másfél, 2 órás filmet is maximum 5 hónapig csinálnak, és ebbe benne van a forg. könyv írása, a szereplőválogatás, helyszín szemle és kiválasztás, utómunka stb. De ez mindössze 7 perc, szóval nem csodálom, ha meg van lepődve. :-D
Ráadásul "alig" vannak szereplők, helyszín se sok, úgyhogy ne okoskodj. 7 percet másfél évig forgatni, akkor is ciki.;-) Ha pedig sokat változott a sztori, akkor meg különösebben tekintve, hogy nem nagy eresztés a történet.
25.
balint23h
#22: Persze. De azért másfél év tényleg hosszú egy hat perces filmre. Mindössze arról lehet szó, hogy nem kapkodtak vele gondolom és csak úgy mellékesen vagy szabadidőben csinálták. Csak a cikkben olyan hülyén jön ki ez a másfél év.
24.
#22: Csak kíváncsiságból...te már forgattál? :D Amúgy meg szerintem jó helyszínt találni volt a legnehezebb. A forgatás egy 6 perces filmnél...hát sztem max pár óra lehetett az egész. Kivéve ha mondjuk pár százszor újravették. A vágás az megint nem túl időigényes. A speciális effektek más tészta, az tényleg eltarthatott egy ideig, mire ilyen szépen megcsinálták. Hol az a másfél év?
23.
Bugrisparaszt
4:45-től totális katarzis!!
Bárcsak lenne hosszabb történet is.
22.
csetom
#19: Forgattál te valaha filmet? Előszőr kikel találni. Kell ehylszín . Leforgatni. Összevágni. Speciális efektek. És kitudja hányszor változott a forgatókönyv...
Így világosabb?
21.
csetom
#19 Forgattál te valaha filmet? Előszőr kikel találni. Kell ehylszín . Leforgatni. Összevágni. Speciális efektek. És kitudja hányszor változott a forgatókönyv...
Így világosabb?
20.
csetom
Ez egy baromi jó film. nekem nagyon tetszik. Filinges. És jól is néz ki a portál.
19.
Hát szerintem ez nem volt túl jó... Amúgy mi tartott ezen másfél évig?
18.
Józsi_Doe
Se glados, se whatley, se companion cube! nagy csalódás:)
17.
randall13
Hát nekem tökre nem tetszett. 1 perc mire felébred, még 1 perc míg kondizik, utána egész véletlenül van a cellájában egy portal fegyver, 1 percig szarakszik vele, jön 2 perc akció féleség, aztán megint 1 percig csodálkozik hogy hol van, és 1 perc stáblista.
16.
Garfartix
#13: A hülye kérdések feltevőit én sem értettem, még jó, hogy nem kérdeztem semmit, pláne hülyeséget nem.

15.
exonic
Bárcsak folytatnák... :) Nagyon jó kis film lehetne belőle ^^
13.
Stranger666
#6: Rajongásból? sosem értettem a hülye kérdések feltevőit.
12.
Maga a cucc igényes és kiváló alkotás lenne, mint rajongói film. Vagy inkább előszereplős trailer / teaser-nek! Még több ilyet ! :P nyami!
10.
adriano28
#9: csak akkor ha megvagyok fázva :D:D:D
9.
Ecneb
#7: mondták már, hogy beteg vagy?
8.
Ecneb
Azt nem értem egyedül, hogy ha a csaj kőkeményen kondizik, akkor miért fut olyan bénán?
Am feltűnt, hogy az időt meg össze vissza mutatja?
7.
adriano28
én inkább ilyet forgatnék : http://g.e-hentai.org/s/d9db7cb0fd/296295-1 :D:D:D Figyelem ez felnőtt tartalom !!!:D
6.
Garfartix
sosem értettem mi értelme ilyeneket forgatni...
3.
SSJ Gábriel
Hát én sajnáltam a csajt de hát ez van.
2.
Jackie Estacado
Jóféle :D jó lenne egy portal gun,bakker mennyit lehetne hülyülni vele...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...