Portal: Still Alive

Az Xbox Live rendszeren keresztül elérhető Portal játék.
1457802022

Még mindig tervben van a Half-Life- és a Portal-film

Az ébredő Erő rendezője, J. J. Abrams szerint még nincs veszve a Half-Life- és a Portal-mozifilm, hiszen már az írókat is megtalálták a projektekhez. Reméljük, hamarosan következő fokozatba kapcsolnak a munkálatok.
1450375209

A Fable 3 és a Halo: Reach is jön Xbox One-ra

Az ígéreteknek megfelelően a Microsoft 16 új visszafelé kompatibilis címet jelentett be Xbox One-ra. A következő körben olyan Xbox 360-as játékokkal nyomulhatunk, mint a Fable 3, a Halo: Reach vagy éppen a Kane & Lynch 2.
1431003240

Így tér vissza a Portal

Nem, sajnos a sorozat folytatásáról még mindig nincs hír (elvégre Gabe Newell nem ismeri a hármas számot!), érdekesség viszont, hogy a közeljövőben két másik címben is vendégszerepelhet a Valve játéka.
1362335400

Élőszereplős sorozat készül a Portal alapján

Élőszereplős sorozat készül a Portal alapján, amit ingyenesen követhetünk majd a Machinima YouTube-csatornáján. A szériáért a Fallout: Nuka Break rajongói kisfilm készítői felelnek.
1360247400

Közös játékon dolgozik J.J. Abrams és a Valve

Nem hittük volna, hogy a játéksajtó is J.J. Abrams nevétől fog zengeni, pedig de: az új Star Wars rendezője a Valve-val dolgozik közös játékon, és az is lehet, hogy mozit csinál a Portalból vagy a Half-Life-ból.
1347282578

Egymilliárdot fizetett volna az EA a Valve-ért

A New York Times értesülései szerint az Electronic Arts évek óta kerülgette a Valve-ot, mígnem odajutottak a tárgyalások, hogy az óriáskiadó már ajánlatot is tett a Half-Life fejlesztőinek: egymilliárd dollárért akarta megvenni a céget. Gabe Newellék valószínűleg nem adták be a derekukat.
1342537200

LEGO formájában is hódíthat a Portal?

Hasonló rajongói kezdeményezésre, ahogyan a Minecraft LEGO-változata is megszülethetett, úgy alakul a helyzet a Portal legósított kiadása körül. Az efféle projektekhez létrehozott szájton óriási támogatást ért el a koncepció, most a LEGO vezetői agyalnak rajta, hogy mi legyen a sorsa.
1314190800

Élőszereplős rövidfilm a Portal alapján

Közel hat perc hosszú rövidfilm készült a Portal alapján, amit ugyan már a Comic-Conon is bemutatott a rendezője, de most végre a YouTube-on mi is szemügyre vehetjük az alkotást. Bár a GLaDOS kimaradt, a lényeg így is érthető: az Aperture tesztkamráiból nincs menekvés.
1310454000

Képregénygyárossal szövetkezik a Valve

Bár a Valve eddig is készíttetett képregényt bizonyos sorozatairól - legutóbb éppen a Portal volt soron a második rész megjelenése kapcsán -, most komolyabb fokozatba kapcsol: egyenesen a Hellboy füzeteket is készítő Dark Horse-szal szerződött le egy 300 oldalas képregényre.
1308407400

Rajongói komédia a Half-Life és a Portal alapján

Eddig sem egy, de nem is kettő (hanem konkrétan három) rajongói kisfilm készült Half-Life-fal kapcsolatos témában, így valószínűleg az újabb elvetemültek úgy gondolták, miért ne férne el egy negyedik is a YouTube-on? Erre válaszul született a Half-Life: Portal to Black Mesa.