Újabb leépítések a Mafia fejlesztőinél

  • Írta: zoenn
  • 2011. szeptember 2.
  • Gyászhír
Link másolása
A 2K Czech égisze alá tartozó két stúdiónál is voltak komolyabb elbocsátások az utóbbi időben. A megszorítások több mint 40 fejlesztőt érintenek. Valami komolyabb baj lehet a csapatnál, hogy lesz így nekünk új Mafiánk vagy Top Spin 5-ünk? Komolyabb indoklással nem éltek a Take-Two illetékesei.

A 2K Czechtől több mint negyven fejlesztő kényszerült távozásra a stúdió brnoi székhelyén, míg a prágai csapat kevesebb mint 10 emberrel rövidült meg. Az elbocsátások előtt a csapatnál több mint 200 fő szorgoskodott, de a mostani megszorítások következtében a 20-25 százalékuk orra alá tolták a felmondásukat.

"Bár ez nehéz döntés, úgy véljük ,mégis előnyös a stúdió hosszútávú sikere érdekében" - olvashattuk a Take-Two szerény közleményében. Bizonyára a súlyos anyagiakon lehet a hangsúly, hiszen a Mafia 2 tavaly, ha kritikailag nem is volt a toppon, azért fogyott rendesen, a Top Spin 4 pedig már egyöntetűen bejött a szaksajtónak is és a vásárlóknak is.

Reméljük, hogy a 2K Czech jövőbeli fejlesztéseinek sorsát nem érinti kellemetlenül ez a malőr.

12.
12.
karneol81
A Mafia1 szerintem minden idők egyik legjobb játéka. Ami még nagyon tetszett az Illusion-tól, az a Vietcong. Realisztikus, sok mostani háborús cuccot is kenterbe verő játék.
11.
11.
IceColdKillah
Én is csatlakoznék a többiekhez, nekem se jött be a M2. Annak idején játszottam az első résszel, és valóban hatalmasat csalódtam a 2. részben! Ha a következő rész jó lesz, akkor majd azt is kipróbálom. Remélem sikerül összekapnia magát a cégnek...
10.
10.
givi6
(nem volt meg a játék)
számomra az lenne a másik szégyen hogy ezt a játékot 200 ember csinálta, és csak így néz ki, ez simán lehetne crysis 2, komolyan !
30 ügyes ember, ezt maguktól is megcsinálta volna, szóval 1 minusz
de 1 plussz, hogy így 200 embernek adtak munkát nem ? persze most már csak 160 van
9.
9.
Quent1n
#6: Maximálisan egyetértek!

A Mafia2-nek minden tekintetben ott a helye az évtized csalódásai között.

miki1105: Azért mert minden adott lett volna hozzá, hogy egy új klasszikust csináljanak. Erre kiizzadták magukból ezt. A hangulatos grafikán meg az egész jó zenéken kívül nem is tudnék róla jót mondani. Bőven alulmúlták az első részt.
8.
8.
miki1105
Nekem személy szerint tetszett a Mafia2 viszont a DLC-éket már utáltam. Egyébként nem értem miért utálják az emberek, hiszen az első részben is ez volt x pontból elmenni y küldetés megcsinálni volt egy kis mellék küldetés az új kocsikhoz és újra kezdődött minden, tehár ott is unalmas volt kocsikázni. Az egy dolog hogy kimaradt a free ride meg egy két dolog de sajnos miuszály ilyenket kivenni mert akkor a sok kis gazdag kölyök nem veszi meg és nem lesz bevétel, és most ez jelent mindent ebben a nagy szar világban.
7.
7.
Darox
A Mafia 2 igazából inkább "üres". Próbálják Sandbox-nak beadni a nagy világgal de nem az hanem egy lineáris játék lett. Nekem momentán kifejezetten tetszett, még a sztori is (örülök hogy nem valami nagyon összetett mert képes vagyok egy mondat végére elfelejteni mit mondtam...) és remélem lesz Mafia 2 ami folytatja a történetet mert nagyon megfogott. Mondják hogy játszak az 1-el de attól még mert ez 1 egy kifejezetten jó játék volt (annak mondják de majd kipróbálom előbb utóbb) de ettől még a 2 nem rosszabb mint amilyen. (Ezt eléggé furcsán fogalmaztam meg...) Remélhetőleg a 2K-nek jól fog menni az üzlet a továbbiakban.
6.
6.
Netsu
A Mafia 2 minden tekintetben egy szégyen. Így visszagondolva tökéletesen egyetértek InGen "tesztjével". Egy szóval jellemezni lehet a játékot: DÖGUNALOM! Ennél még a Citys játékok is ezerszer élvezetesebbek. Ott legalább röhöghet az ember a sok bugon, de a Mafia 2 játszása közben az ember legszívesebben fejbe lőné magát, annyira egy érdektelen, unalmas, sivár, frusztráló szar az egész. Egyszerűen SEMMI nem készteti az embert arra, hogy kilépés után másnap ismét visszalépjen a játékba. Még a történetnek csúfolt, ám valójában az első részből összelopkodott katyvasz sem képes elérni a fent említett hatást. Mondjuk azt semmi sem képes, inkább beugrok egy cápákkal teli medencébe, mint hogy még egyszer játsszak ezzel a szeméttel. Gyalázat.
5.
5.
shatterhand
Top SPin4 az egyik legjobb tennisz és sportjáték idáig. Kár lenne, ha nem lenne folytatása.
4.
4.
X-Master
szerintem jó lett volna a Mafia 2, ha demo címen adják ki, de így... Az a szomorú, hogy a hangulat, a zenék, a grafika és minden olyan volt, amilyennek lennie kell, szép lehetett volna, mint egy álom, csak sajnos néhány óra után felébredtem belőle, és csak néztem magam elé, mikor pár nap altt vége lett. Kevés volt ez, nagyon, a kiegészítő pedig csak egy kis plusz volt, olyan mint GTA-ba a mellékküldik, nem adott hozzá sok pluszt. Olyan ez, mint a Spiderwick-krónikák, nagyon jó, meg minden, de kevés, többet is ki lehetett volna hozni mindkettőből.

Végszónak annyit, a Mafia 2 tökéletes játék lehetett volna, amiben minden megvan ami kell, csak vártak volna inkább 2 évet a kiadással, és nem csak két pályát, hanem egy teljes játékot írtak volna, és akkor méltó utód lett volna.
1.
1.
Számomra a Maffia második része minden tekintetben csalódás volt az elsőhöz képest. Az most lényegtelen, hogy egyetért-e vele valaki vagy sem, mindenesetre nekem elég volt ahhoz, hogy ne vegyem meg. A fórumok visszajelzései alapján pedig nem én voltam az egyetlen aki így élte meg a másodikat. Szóval igenis bukás volt a játék, ha nem is totális... Ennek tükrében és a jelenlegi helyzetet figyelembe véve ez egy szomorú, de várható lépés volt. Nincs mese, vagy csinálnak rendes Maffiát, vagy elmennek konzol felé "kezsüelbe" és akkor túlélik :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...