Régiófüggetlen lesz a PlayStation Vita

  • Írta: zoenn
  • 2011. szeptember 18.
  • Hír
Link másolása
Hasonlóan a nagytestvérhez, a Sony legújabb kézikonzolján a világ bármely részén beszerzett játékunkat futtathatjuk majd, mivel a készülék régiófüggetlen lesz alapból. Akik hisznek az importált videojátékokban, azok most jól fognak járni. Ez már biztos, nagy kő esett le a szívünkről.

A hírt maga a Sony Computer Entertainment Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida erősítette meg a minap arra kérdésre válaszolva Twitteren, hogy vajon a PlayStaton Vita régiófüggetlen lesz-e. Pontosan így válaszolt: "Igen, ez így van!".

Ez a gyakorlatban annyit jelent - ha még nem tudtad volna -, hogy a nyugati játékosok képesek lesznek játszani a Japánból hozatott címekkel, nem fogja a konzol kiköpni azt összeférhetetlenségre hivatkozva.

Bár a PlayStation 3 startjakor a konzol még nem volt régiófüggetlen, egy későbbi frissítés során a gyártó mégis azzá tette, a Vita megjelenésekor pedig ez már alapból így lesz. Ami ennél is fontosabb, a kézikonzol decemberi japán debütjekor minden nehézség nélkül beruházhatunk egy importált darabba, nem kell várnunk jó pár hosszú hónapot, mire kishazánkban hivatalosan elérhetővé válik.

Ez a tudat felbecsülhetetlen. Lehet nézni a japán boltok kínálatát!

18.
18.
myrte
Szerintem jó hír a régiófüggetlenítés, például ha xbox is az lenne, akkor tuti pár japán játékot beszereznék :D
Öhm egy jó okostelefon, mi prímán visz minden játékot, minimum 100.000 Ft, s nem Apple termékre gondolok (jóval drágább a konkurenseknél, pedig rosszabb hadvert adnak a népnek). De hát ezeken nem lehet Marióval játszani. Egy érintőkijelzőt nem lehet csak úgy nyomogatni, mint egy gombot, vagyis nem nyújt akkora játékélményt. Lehet, hogy mások Angry Birds casuel játékkal megelégednek, de az is csak egy drágább telón élvezhető, ami már megegyezik a Vita árával.
Am Ds Lite-ot olcsóbban is lehet szerezni, mint 30k.
17.
17.
LnB
#11: Nekem annyit érne meg azért gondoltam. Nekem nem létfontosság, úgysem használnám.
15.
15.
dean winchester
hát fiúk 3DS 43k újonnan. de használtam 39 :) de majdnem
14.
14.
Bisur1996
Akkor inkább veszek valami jó kis cuccot a PC-be :d
12.
12.
simon 555
#9: ha Amerikából rendeled akkor átváltva 50 ezerből már kijön a 3G nélküli Wi-fi verzió.
itt valszeg 70 ezer lesz mert a nagyon okosok 1 dollár=1 euro-val számolnak...
11.
11.
danez11
#9: 30-40??? hol élsz...
7.
7.
LnB
#6: Értem, és mennyire becsülik az árát? na meg a játékokat hozzá?
6.
6.
shooter1234
#1: Nekem meg csak pc -m van és beruháznék egy ilyenre, legalább is mostmár jobban érdekel mint az xbox 360 (ami csak halo miatt kellett volna). Ha tudják tartani itthon is az ígért árat, akkor tuti veszek egyet, egyrészt azért mert sokat utazom, másrészt meg mert TV -re is lehet kötni (elvileg) és ez a grafikai szint meg nekem bőven elég.
5.
5.
volkornka
Frankó androidos mobil?:) Én például annak nagyon nem látom az értelmét. Telefonnal telefonálok.
Jónak tűnik, játék is lesz rá, szerintem max az akkuval lesz gond. Bekapcsolva hagysz pár dolgot és bírni fog 2-3órát...aztán meg minnél régebbi annál kevesebbet. Persze a külső aksi segít.
3.
3.
bence51
#1: Annyi biztos hogy én speciel nemköltök mindenre és nemveszek meg mindent ami egy kicsit is teccik, van 360boxom és egy psp-m is, mindkettőt használom rendszeresen de feladnám egy ps vitá-ért mindkettőt nekem ennyire bejövös :D
2.
2.
NECROSMOKE
Csak egy baj lesz vele, mint a PS3-al is.A mentések meg a DLC-k nem fognak működni.
1.
1.
LnB
Van még ennek a marokkonzoloknak piaca? És kérdezem ezt magyarországra értve is, mert külföldön gondolom többen megengedhetik maguknak, de Mo.-on a többség örül ha van egy frankó androidos mobilja amin játszik. Nekem sose volt marokkonzolom, van x360, és pc, nem éreztem szükségét, hogy út közbe is játszak. Egész eddig azt sem tudtam mi az a Vita :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...