Ilyen lesz a windowsos Xbox Live

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 18.
  • Hír
Link másolása
Az anaheimi BUILD konferencia a Windows 8-ról szólt, és az új operációs rendszer kapcsán a gamer újdonságokról sem kellett lemondanunk. Arról már beszámoltunk, hogy az új Windows Xbox Live-val érkezik majd, most végre tízperces bemutatónk is van már az ökoszisztéma PC-s kivetüléséről.

Napokkal ezelőtt Major Nelson hintette el hivatalosan is, hogy a Windows 8-on immár az Xbox Live is megtalálható lesz, igaz, akkor nem részletezte, hogy mi jóra számíthatunk a szolgáltatás PC-s bevezetése kapcsán. Mint ismeretes, a Microsoft régóta tervezi, hogy az általa is támogatott gamer platformokat (az Xboxot, a PC-t és a Windows Phone-os telefonokat) egyetlen ökoszisztéma alá tereli: ez a rendszer nem más lesz, mint a Games for Windows Live-ot a jelek szerint nyugdíjba küldő Xbox Live.

A mostani bemutató elsősorban a közösségi részre koncentrál: a PC-s Live-on éppúgy készíthetünk avatart, éppúgy barátkozhatunk és gyűjthetünk achievementeket, mint konzolon. Bár mindenki a cross-platform játékra és az xboxos címek számítógépes átirataira kíváncsi, ezekről a fejlesztők nem beszéltek a bemutató során - sőt, ne is vegyünk rá mérget, hogy lesz ilyen egyáltalán. Az mindenesetre kiderült, hogy az integráció jegyében az achievementek mindhárom platformon összevethetők lesznek, és a Video és a Music fülek is sokat sejtetnek a rendszer kiterjesztéséről, erről viszont szintén nem esett szó.

A PC-s Xbox Live egyébként a Microsoft Metro kezelőfelületét használja: ez fut jelenleg a redmondiak összes rendszerén, és a Windows 8 is ezzel újít majd többek között.

17.
17.
#16: Még elbohóckodnak a move-val, kinect-el egy kicsit, grafikailag már az utolsókat rúgják a cuccok...aztán utána jöhet a következő :)
16.
16.
PcSanyko
#15: 2014-ig.... A GameKapocs-nak is volt egy híre,hogy 2014-ig nincs új konzol! :)
15.
15.
Ares
#3: 2015-ig? Ez szomorú..
14.
14.
Ares
Nahát! Erre számítottam is, meg nem is.
13.
13.
Avander
#11: Én először úgy csináltam meg az Avatáromat, hogy nem volt xboxom. Úgy értem gépen csináltam.
12.
12.
Necreon
#6: Érzed az ellentmondást ugye? "Lehet-e több accot csinálni anélkül hogy más accot kéne csinálnom rajta". löl.
11.
11.
Necreon
#9: Avatar nem volt. Legalább is animált karakter nem.
10.
10.
Necreon
#4: Szerintem annyi lesz hogy a GfW Live le fog tölteni egy patch-et hogy ne egy idegesítő, bekúszó felső sáv legyen a felülete, hanem a mindenkori XBL felület ill. dashboard egy része. A crossplatform achievement összehasonlítás, miegymás, már most is benne van a GfW Live -ban.
9.
9.
Avander
"a PC-s Live-on éppúgy készíthetünk avatart, éppúgy barátkozhatunk és gyűjthetünk achievementeket, mint konzolon"
Ez eddig is így volt!
8.
8.
Avander
Am a videón, 2:09-nél ott az avatár háta mögött az egy Halo 4-es Pelikán?? :D
7.
7.
Avander
"ez a rendszer nem más lesz, mint a Games for Windows Live-ot a jelek szerint nyugdíjba küldő Xbox Live" Akkor nem fogok tudni Halo 2 multizni? :( Nee
6.
6.
TryGun
Akkor ha jól hallottam ezt nem kel felrakni mer ez benne lesz a windows 8-ba ugye? ha igaz akkor érdekelne hogy lehet-e benne több profilt csinálni ,mer hát nem hinnlém ,hogy én lennnék az egyetlen kinek van tesója mer nem szeretnén ,hogyha tesóm nem bírna magának csinálni ilyen avatart mer én csináltam elsőnek (na mármint egyszerűsítve lehet-e benne több accountot csinálni anélkűl hogy más felhasználót kéne csinálnom rajta?)
5.
5.
343i
#4: Nem hiszem. Egyszer már megpróbálták, nem jött be PC-n. Aztán 2008 közepén eltörölték a díjakat.
4.
4.
FriendlyTarget
akkor mostantól havidíjas lesz pcn is a multi?
3.
3.
szuja
2015-ig tervezték a boxot
2.
2.
felegyi
Leghamarabb 2013-2014 között!
1.
1.
Speper
Az új Xbox mikor fog kijönni?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...