Eredetileg fantasynek készült az Uncharted

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Ha valamiről, az Unchartedről sosem gondoltuk volna, hogy egykor fantasy játéknak készült, pedig a Naughty Dog szerint nagyon is: bár a játékmenet ötlete valószínűleg nem változott túlzottan, a fantasy körítést végül a Sony nyomására cserélték le a srácok valami realisztikusabbra.

Ha már így belejöttünk a nosztalgiázásba az Irrational Games kapcsán, halljunk gyorsan egy másik sztorit is: mint a Naughty Dog korábbi modellezője, Don Poole megosztotta a Play magazinnal az Uncharted-sorozat eredetileg fantasy játéknak indult, mígnem a Sony az xboxos lövöldék sikerét látva egy realisztikusabb téma felé kezdte el tolni a fejlesztősrácokat.

Az Unchartedet a 2006-os E3-on mutatták be először, akkor még Naughty Dog Jungle munkacímen. A játék 2007-ben jelent meg, s a PlayStation 3 egyik legsikeresebb címe lett, amit valószínűleg a körítésének is köszönhet: az Indiana Jones-Tomb Raider utóérzés egyértelműen bejött a játékosoknak. (Igaz, ezen a ponton érdemes elolvasni egy korábbi anyagunkat, mikor még kétkedve fogadtuk, hogy Drake valaha sikeresebb lesz, mint Lara...)

A Naughty Dog azelőtt inkább a fantáziájára bízta a témaválasztást, sem a Crash Bandicoot, sem pedig a Jak & Daxter kapcsán nem mondhatjuk, hogy túlzottan valósághű körítést ígértek volna. Ezek után annyira nem meglepő, hogy az Uncharted is inkább fantasy játéknak készült, Poole bevallása szerint bőven kölcsönöztek ötleteket Tolkientől is.

"A Sony tolt minket minden tekintetben egy realisztikusabb játék felé" - kezdte Poole. "A piac alaposan megváltozott azóta, a játékosok idősebbek lettek, a darálós shooterek uralták a felhozatalt. A Sony nagyobb részesedést akart, ezért ebbe az irányba terelte a fejlesztőket." Poole megjegyezte, hogy ebben közrejátszott az is, hogy az Xbox ezen vonalon nagyon népszerű lett, ezért nemcsak őket, hanem más fejlesztőcsapataikat is erre akarták rávenni.

A Naughty Dognál nem mindenki örült a váltásnak, de természetesen sok választásuk nem volt. Úgy tűnik azonban, a csapat utólag nem bánta meg a döntést: az Uncharted az egyik legsikeresebb PlayStation-cím, jelenleg két új epizód megjelenését is várjuk.

9.
9.
olasz0331
#7: Van amikor kell de nem olyan huuu de veszes a szallitasi dij sem viszont vannak olyan opciok es akciok h igyenes a hazhoz szallitas ;) (Y) de engem nem zavar ha fizetni is kell a szallitasert inkabb fizetek akar 3-4 ezret is csak legyen meg...:P :D :$
8.
8.
simon 555
#5: na ja:D
az első és második részben is vannak.
7.
7.
Tokodboy
#6: Így van!
576ban megkérdeztem, ott azt mondták lessem az Webshopot, tehát elvileg lesz.
Amazonról fizetni kell a szállítási díjat is?
6.
6.
olasz0331
#1: En itt magyarban sehol nem talaltam meg a nyomat sem de az amazon.it en van es 120 euro ;) nekem is a collectors kell minden keppen az evszazad legjobb jatekabol :P :D :$
5.
5.
tundra
Azért fantasy-szerű lények maradtak :D
4.
4.
d15a5t3r
Adjunk hálát az égnek, hogy nem fantasy lett! Ez a realisztikusság nekem speciel sokkal jobban bejön egy akció-kalandjáték esetében. Könnyebben bele tudom magam élni a történetbe. A Tomb Raider is klasszabb lenne szörnyek, démonok, meg ilyenek nélkül.
2.
2.
Csabee86
Én a special edition-ra (állítólag fémtokos lesz) lennék kíváncsi! Lehet-e majd nálunk kapni?
1.
1.
Tokodboy
Azt valaki megtudná írni, hogy az UC3 Collectors edition kapható lesz nálunk, valamint mennyiért?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...