Bíróságra megy a Bethesda és a Mojang

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem sikerült megállapodni a Scrolls ügyében, a Bethesda és a Mojang hamarosan bíróság előtt mondhatja el érveit. A Bethesda részéről érthetetlen a felhajtás, ennek ellenére benne van a pakliban, hogy a Minecraft alkotóinak át kell nevezniük a legújabb projektjüket, ha jót akarnak maguknak.

A Bethesda azért szólította fel a Minecraft alkotóit arra, hogy nevezzék át legújabb projektjüket, a Scrolls-t, mert az állításuk szerint sérti védjegyüket a The Elder Scrolls-t. Markus "Notch" Persson a játék atyja és a fejlesztőcég Mojang vezetője elismerte, hogy a szerepjáték-sorozat címében is benne van a "scrolls" szó, de egyfelől ő úgy látja, a széria történetében semmilyen tekintetben nem játszottak szerepet a "tekercsek", ahogy a marketingkampányokat sem építették rájuk - az meg külön "ijesztő", hogy a Bethesda azt hiszi, a védjegye minden szóra, egyesével vonatkozik.

A Bethesda ennek ellenére fenntartotta a követelését, Notch hiába ajánlotta fel kissé viccesen, komolytalanul, hogy döntsék el az egészet Quake III-ban: a vállalat beperelte a Mojangot, s miután azóta sem sikerült megállapodni az ügyben, a két cég képviselői hamarosan bíróság elé állhatnak - Notch Twitteren minderre így reagált: "A Scrolls-ügy bíróság elé kerül. Weee! :D" Bár a Bethesda oldaláról tényleg érthetetlen a felháborodás, a két szóbanforgó cím egyáltalán nem összekeverhető, és még azt sem mondhatjuk, hogy a Skyrimnek akar így hírverést csinálni, ennek ellenére könnyen lehet, hogy a Mojang jön ki vesztesként a harcból, és a Scrolls címnek mennie kell.

19.
19.
Extol
#17: Ha úgy döntesz hogy ellopod a játékot azzal pont hogy nem attól veszed el a kenyeret aki ezért felelős hanem azoktól akik összehozták/zák nekünk ezt a remek szériát!
18.
18.
Extol
#17: Nem az egész fejlesztőt-kiadót kell okolni ezért az ügyért hanem valamelyik vezetőt. Pl Todd Howard tuti nem cirkuszolna ilyesmin, lényeg hogy jó cuccokat hozzanak össze. Valamelyik nagyvezér pattog a bőrfotelben.
17.
17.
thernielle
#16: Egyébként tudom, hogy pofátlanság, meg "nem megoldás", meg hülye troll vagyok, de én is éppen erre gondoltam. Az egyetlen játék, amit nem megvettem, hanem letöltöttem az utóbbi 5 évben, az a Dragon Age 2 volt (sok fost hallottam róla, ellenben tegnap végigvittem, tetszett és meg is fogom venni). Az viszont százezer százalék, hogy ezek után nem leszek hajlandó pénzt kiadni a Skyrimért. Várom mint a messiást, de tényleg, viszont a pofátlan, gőgös, kapzsi, arrogáns (vagy a gőgös is ezt jelenti?) magatartásnak is vannak határai. A Bethesda feszegeti a pofonos láda tetejét, és nagyon remélem, hogy nem vagyok egyedül ezzel a gondolatommal.
16.
16.
Jó, akkor ezzel behúzhatnak egy strigulát "az elvesztetünk egy tuti vásárlót, de nyertünk helyette egy el nem adott példányt" falukra... Nevetséges! Tök jó, így lesz The Witcher2-m ami ugyan még mindig drága, de mivel mindkettőt megvettem volna 5k-ért, de ez "ingyen" lesz, akkor inkább támogatom a CD Projectet, mostanában úgyis egy csomó szimpatikus húzása van a srácoknak ! :*
15.
15.
SSJ Gábriel
#11: Ez sem megoldás.
A 214000 számsor miatt már lehet pert indítali. xD
14.
14.
bence51
remélen Notch átnevezi The Elder-re :D Trollolololo :D
(eztaviccet levédetem) :D
13.
13.
giga321
#1: Lemaradt a quake* bocsi.
11.
11.
ezt a témát egyszer már kiveséztük... úgy aug. 6 környékén... :)

és van pofám beilleszteni az akkori hozzászólásom:

szinte az összes Bethesda keze alatt futó játékot/munkát kedvelem, de azért egy "kicsit" szerintem elszalad vele a ló... ez milyen hülyeség már, ebből kiindulva minden játék nevének szava szerepeltek már a múltban... ezentúl nem játéknevek lesznek, hanem majd számok, hogy nehogy megsértsék ezzel a korábbi nevet kiötlőt???

- Mivel játszol mostanában?
- Huu most jött ki a 214000568 és nagyon jó a grafikája!!!
- Én azt még nem toltam, de a 214000342 már kipörgettem.!.

ne röhögtessenek már...

ha ebből ügy lesz és megnyeri a Bethesda (a jó ügyvédjei révén) akkor az igen szomorú lesz a mellett, hogy "nevetséges is...
10.
10.
Cooper911
Legyen a neve Scrollz oszt helo.
9.
9.
Kantor
Szánalmas :) de egy platform a két cég, és perelnek... a Sony miért nem perelt a Gears of War miatt? 2 szó is egyezik a God of War-ral, mégsem volt belöle semmi cirkusz... a Bethesda égeti magát nagyon... ha meg megnyerik a pert, az megint Amerikát minösíti... meg az egész világot. Pénzzel bármit elérhetsz alapon :D
8.
8.
wolfwarrior
Kár örültem volna a quake-es megoldásnak.Nem hinném ,hogy ez az ügy tényleg bíróságra kéne,hogy kerüljön.**ar ügy, hogy már minden "vérre"(túlzok) megy.
7.
7.
Raam989
Ha egy kicsi összetartás is lenne a játékfejlesztők között, akkor most mindenki, akinek van olyan játéka, amiben a "the" szó szerepel, azonnal beperelné a betesdát...
6.
6.
givi6
én sem értem miért jó ez a Bethesdának...
az egyik kedvenc gyártóm, és éppen égeti magát ezen a baromságon...
5.
5.
g.man580
Tisztelem és becsülöm a bethesda-t és az The Elder Scroll-t de most komolyan. Azt hiszik azért mert nekik van egy olyan játékuk amiben benne van a "Scroll" akkor az onnantól más játékban nem lehet benne. Mert hogyha még azt adták volna címnek a minecraftosok hogy "The Eldest Scroll" akkor még megérteném a felháborodást. De ez így nevetséges. És szerintem is a jogok csak egyben érvényesek tehát " The Elder Scroll" van levédve. Ennyi erővel minden olyan játékot beperelhetnének amiben benne van az "Elder" meg a "The" is. Nem?
4.
4.
Alienji
Az én szememben a Bethesda éppen lejáratja magát. Szánalmas.
3.
3.
vytros
Az ügyvédek unatkoztak. Támogatom Notchot, de a tekercsek igen csak szerepelnek a TESben :)
2.
2.
Mortis
Valószínűleg mesterséges botrány, mint például amit az EA csinált anno a Dante's Inferno-nál...Elég szánalmas, ha engem kérdeznek.
1.
1.
giga321
Ez vicces " döntsük el e 3 omban " XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...