A Modern Warfare 3 lehet a karácsonyi sztár

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzak, hogy ősszel, év vége felé azért szaporodnak meg annyira a megjelenések, mert közeledik a karácsony. A Nielsen piackutató cég ezért is készíti el évről-évre a felmérését, melyben arról kérdezi az embereket, milyen videojátékot vennének meg az ünnepi szezonban.

A Nielsen Amerikában, augusztus 21. és szeptember 17. között végzett felmérésének lényege, hogy kiderüljön, melyik lehet a karácsonyi szezon legkeresettebb videojátéka a tengerentúlon. A kérdőívet kitöltőktől azt kérdezte a vállalat, hogy melyik öt játékra ruháznának be az ünnepi szezonban - az eredményt egy húszas toplista formájában közölték.

A válaszadók körében a legnépszerűbb cím a Call of Duty: Modern Warfare 3 volt, a résztvevők 27 százaléka mondta azt, hogy megvenné a játékot. Az új CoD-ot a Gears of War 3 és a Madden NFL 12 követi, de ahogy az látható alább, egy raklapnyi sikervárományos (vagy éppen már sikeres) cím szerepel a listán - érdekesség, hogy a többségük folytatás, csak a Dead Island vadi új cím a felhozatalban.

A Nielsen leányvállalata, az NM Incite mellékkutatást is végzett, ebben a toplistás játékokról kerestek további információkat, méghozzá 417 millió internetes társalgást nyálaztak át, hogy képet kapjanak arról, miért ezek a legnépszerűbb játékok. Mint kiderült, a Modern Warfare 3 kapcsán a legtöbb szó a várható launch partykról, a játékbeli változtatásokról, a komorabb hangulatról, illetve a standard és a Hardened kiadás közötti különbségekről esett, míg az Assassin's Creed: Revelationst például a multiplayer mód, a Batman: Arkham Cityt az ellenfelek kapcsán emlegették a legtöbbet.

Íme a teljes lista - a kommentekben ne öljétek egymást lehetőleg, a karácsony a szeretet ünnepe.

1. Call of Duty: Modern Warfare 3 - 27 százalék
2. Gears of War 3 - 19 százalék
3. Madden NFL 12 - 19 százalék
4. Assassin's Creed: Revelations - 17 százalék
5. Batman: Arkham City - 15 százalék
6. The Legend of Zelda: Skyward Sword - 14 százalék
7. Battlefield 3 - 12 százalék
8. Just Dance 3 - 12 százalék
9. NBA 2K12 - 9 százalék
10. Need for Speed: The Run - 9 százalék
11. Uncharted 3: Drake's Deception - 9 százalék
12. Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games - 8 százalék
13. Lego Harry Potter: Years 5-7 - 8 százalék
14. FIFA Soccer 12 - 8 százalék
15. The Elder Scrolls V: Skyrim - 8 százalék
16. Dead Island - 7 százalék
17. Kinect Sports: Season 2 - 6 százalék
18. Resistance 3 - 4 százalék
19. Dance Central 2 - 4 százalék
20. Deus Ex: Human Revolution - 3 százalék

39.
39.
CJgabor
Érdekes... mondjuk a MW3 nem meglepő (mw2 óta jellemző hogy a sok low 12 éves kemper kocka akkor kapja meg anyucitól a gammát) de a Skyrim lehetne előrébb, ezen kívül én is kíváncsi lennék arra, hogy kiket, hol kérdezgettek... mert ha az amcsi kölyköket akk. nem meglepő ez az eredmény.
#30: mivan, ideges a sok CODos troll? MW2.1 Forevör! anyuci, vagy apuci veszi meg neked? nekem a nagymamám.
38.
38.
Scorpion02
Én a Mass Effect 1-re és 2-re gondoltam :D:D
37.
37.
p3ti
Én nem rég szedtem le a bf3 bétát , hozzá teszem hogy imádom a Bad Company mind2 részét .Biztos velem volt a gond , de egyszerűen nem tetszett a game.. Azt vártam hogy hatalmasat fog üti , helyette csak idegelt ... és nem a Buggok miatt , mert ez csak egy Beta verzió , ezzel tisztában vagyok . Kicsit crysis 2 multiplayer feelingje volt . Eddig nem volt tervbe véve hogy be szerzem az MW3mat , de ha visszagondolok mennyire élveztem a 2. részt , lehet inkább a cod mellet döntök
35.
35.
SütiMester00
#34: nekem fut rendesen de annak ellenére is lemondtam a rendelést. egyszerűen jobbra számítottam.
34.
34.
aludttej
Ez a lista egy vicc, valamelyik amcsi oviban lehetett a felmérés.

Mellesleg a BF3-al mi a baja sok embernek? Van még néhány bug ami ki lesz javitva de azoktól eltekintve rohadt jó game. Vagy csak egyszerűen nem fut annak aki fikázza.
32.
32.
ReNegAdE
Szerintem ez a lista hülyeség!SZERINTEM!!!
31.
31.
p3ti
#24: addig a jó , el is menne a kedvük hogy be szerezzék...
30.
30.
Antonov77
#24: Ja,igen 20. helyre tenném a BF3-at! Ajándékba egy csomag zizi mellé!
29.
29.
metercsiken
Nincs is "szebb" mint a szeretet ünnepén kinyírni pár rosszfiút! : )
28.
28.
anadrex
Eddig lehet, hogy a szeretet ünnepe volt de idén a modern warfare 3 ünnepe :D
25.
25.
MoRT2195
#24: Ja ebben én is biztos vagyok. Ha próbálták volna a bétát még ennyi se lenne, elég sok lett ez így is. Olyan bugos szar az egész, ahogy van, a battlelogot inkább nem is hozom szóba. Tudom, hogy a bugok ki lesznek javítva a teljesbe, de éppen most a bétáról beszélünk.
24.
24.
Sewray
"7. Battlefield 3 - 12 százalék" még nem próbálták a bétát :)
23.
23.
csoki-gt
The Elder Scrolls V: Skyrim-t előbbre vártam volna :D
22.
22.
Optimus Prime
Képzelem a felmérést: milyen játékot szeretnél karácsony? Olyat, ami FPS, katonai és lehet benne sokat lőni a többiekre, meg van benne multi, ahol alázhatom a többieket. Meg persze egyszerű, monoton és militári legyen. Szente este: apa, anya nézzétek! én öltem a legtöbbet a körben!

A viccet és a szarkazmust félretéve én a mostaniak és a megjelenő játékok közül talán a Deux Ex, Dead Island vagy Hard Reset-nek örülnék. Bár őszintén inkább az ME3-nak, de az nem jön idén.
21.
21.
mestermagyar
20.
20.
mestermagyar
Júúúj egy dolgot rendesen elvétettek: még a minecraft is belekavarhat(mer jönnek skillek varázslás, bájital npcemberek trade, magyarul igazi mmorpg is lehet belöle
19.
19.
randall13
Nem az volt a kérdés, hogy melyik a legjobb játék, hanem hogy melyiket szeretnék megkapni. Én sem azt a játékot kérném ami max 1 hét alatt kijátszható meg olcsó is (viszonylagosan). :)
18.
18.
m1cZ
hmm... én egy Star Wars The Old Republiccal lepem meg magam :)
17.
17.
Ferrum
Újabb értelmetlen lista, én egy Heroes VI-al lepem meg magam, pedig nincs a listán.
16.
16.
givi6
ezt én sem értem, a skyrim legalább 4. helyet érdemelne... úgy látszik csak húsaprító fanokat fogtak ki ott top százalékokban...
15.
15.
dave280
Nálam Assassin's Creed: Revelations lesz a fa alatt remélhetőleg. :D
14.
14.
Vopesz
A Skyrim 15. helye eléggé meglepő, sokkal előrébb tenném. Mondjuk azért kíváncsi lennék a mintacsoportra, hogy kiket kérdeztek meg (kor, lakóhely - bár a Madden NFL 3. helyéből azért sejtem). Meg a Rage-t is hiányolom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...