Keményen érinti a Sonyt az euróválság

  • Írta: InGen
  • 2011. október 3.
  • Érdekesség
Link másolása
Napi szinten nem jelentkező, sőt, egyáltalán nem is létező gazdasági rovatunk jelentkezik, mert nem árt, ha tisztában vagyunk olyan dolgokkal is, amik nem a HDTV-ben léteznek, s kontrollerrel kell irányítani őket. Ilyen pedig az Európát sújtó válság, ami bizony komolyan odavágja a Sony eredményeit.

A Sony pénzügyi vezetője, Hiroshi Kurihara elég sötét hangulatú nyilatkozatott tett a Bloombergnek, hiszen az euróválság hatalmas kihatással van a cég bevételeire. Az euró évtizedes mélyponton van a jenhez képest, ami a legtöbb, főként exportból élő japán vállalatnak kellemetlen, hiszen ez nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a drágábban előállított eszközökért kevesebb pénzt kapnak az európai piacról.


Ennek persze csak egyik része az, hogy az eurózóna éppen az összeomlás szélén áll, a másik fele, hogy a Sony - szerencsétlen módon - az ázsiai piacról vásárolja az általa gyártott termékekhez az alkatrészek és különböző komponensek tetemes részét - akiknek a valutája szintén erősödött az euróhoz képest.

"Jelenleg semmit nem tudunk tenni az ügy érdekében. A bevételeinket jelentős mértékben befolyásolják majd ezek az események. Ez minden olyan cégnek kemény időszak lesz, akik főleg az európai eladásokból élnek" - mondta Kurihara, de hozzátette, hogy ennek ellenére az árakat nem nagyon tudják, s nem is tervezik megemelni.

14.
14.
koffein
érdekes, hogy európától van a legtöbb bevételük és mégis mindig amerika seggét nyalják. Itt egy csomó szolgáltatás nincs is playstationon ami amerikába meg van -.-
13.
13.
LnB
Szarom le a Sony-t neki van anyagi háttere, de a magyar ember is szív oszt' azt sem érdekel senkit :D
12.
12.
Mortis
Még, ugye s ez a fontos szócska.
11.
11.
X-Master
#9: Inkább szereld össze magad, otthon, jobban jársz. Én már 5 éve magam építgetem a gépeimet, és így minden részegységre külön garanciám van, nem pofáz bele senki, hogy mér nyitottam fel a házat, megsértve ezzzel a garanciát, ráadásul olcsóbb is. Pasztázni én egyáltalán nem szoktam, mivel a gyári Intel hűtőkön eleve van egy kis paszta, nekem az pont elég. Nemtom AMD-nél hogy van, de az nekem nem alternatíva így ős-intelesként. Ha magad rakod össze semmilyen plusz költséged nincs, és bár vannak nehézségek, elrontani nem nagyon tudod, max nem indul el. Ha Intelt veszel, figyelj a memóriákra (elrendezés, típus, stb.) mert fontos és a jól megválasztott RAMok sokat dobnak a sebességen.
10.
10.
givi6
Thumps If You Want Ps3 for 0 € !
9.
9.
Lordnekroseth
Erm....hát ez elég érdekes gondolat....de szerintem koránt sem valós dolog.
Én most akarok gépet venni, múlthónapban kinéztem az öszeálítást, öszeválogattam és kb 200 ezerért lehet megvenni. A héten készülök megvenni és megkérdezgettem a környékbeli boltokat ők menyiért tudnák öszerakni és brutálisan nevetséges 50-60 000 ekkel többért. Ráfogva az euróra. Ami baromság, mert akkor ezeknek még olcsóbbnak kéne lennie. Úgyhogy itt vagy pont fordítva fognak menni az árak, vagy a boltok csinálnak valamit kretén módon.

Bár még nemtudom, hogy inkább drabokban vegyem meg spórolva 30-40 ezret, de ugye akkor ithon kell öszerakni, ami nem túl jó dolog, ha számolom procit pasztázni hűtűhöz fogva mnident nekem kell. Vagy megveszem egybe, drágábban, de csak haza kell hozni és bekapcsolni.....
8.
8.
Speper
Ha 30.000 lesz egy PS3 akkor rohanok és veszek is egyet... és gondolom még pár millió ember a kontinensen... :D
7.
7.
Kantor
#2: Azért, mert Európában mindig jók voltak az eladásaik, Amerikában meg le akarják nyomni az Xbox-ot :)
4.
4.
ReNegAdE
#3: Nem is rossz ötlet!
3.
3.
Sundesz
Szervezzék át a gyártást ide Magyarországra és akkor jól járnak: a Forint minden valutához képest mélyponton van...
2.
2.
Blackbulldog
Érdekes eddig mindig Amerika valagát nyalták most milyen fontos lett Európa?
1.
1.
Nem úgy volt eddig, hogy mindig az EU-piac szív a sunyi hülye üzletpolitikája miatt, most meg kiderül, hogy mi visszük a hátunkon őket ? WTF ? Most akkor hogy is van ez ? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...