Két óra alatt is végigjátszható a Skyrim

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Hatásvadász a cím, elismerjük, de hát tényleg ez a helyzet: a The Elder Scrolls V: Skyrim akár két óra alatt is végigjátszható. Persze nem kell aggódni, ezt a teljesítményt a Bethesda saját tesztelői érték el, mindenki másnak jócskán tovább fog tartani a szerepjáték befejezése.

A Bethesdának szokása egy ideje, hogy minden játékmegjelenése előtt céges versenyt rendez az alkalmazottak között, ahol az nyer, aki a leggyorsabban tudja végigjátszani az aktuális, sikervárományos címet. Az ilyen versenyeken persze szinte elképzelhetetlen eredmények születnek, és nem egyszer a belsős tesztelők nyerik meg őket: ők azok, akik legalább 67-szer (hasraütésre legalábbis) játszották végig a programokat, és úgy ismerik őket, mint a tenyerüket.

A november 11-én megjelenő The Elder Scrolls V: Skyrim sem kerülhette el a sorsát, és a gyorsasági versenyen élen végző Sam Bernstein egészen elképesztő eredménnyel fejezte be a játékot: mindössze 2 óra 16 perc 10 másodpercig tartott neki, míg eljutott a stáblistáig. Legnagyobb riválisa Jeff Browne volt, neki csupán 20 másodperccel tartott tovább a játék, noha teljesen más úton érte el a befejezést, mint kollégája.

A versenyen különösebb szabály nem volt, persze csalni nem lehetett, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a készítők az esetleges bugokat sem használhatták ki. A stúdiónál egyébként is Bernsteint és Browne-t várták az élre, ők voltak a legjobbak a Fallout 3-as megméretésen is - azt a játékot nem mellesleg egy órával hamarabb be tudták fejezni, tehát valószínűsíthető, hogy a Skyrim eleve hosszabb játékidőt ígér.

35.
35.
hedzsooo
#33: Ugyan-ugyan, ha jol sikerul, akkor 2 ev mulva is szerez maganak uj rajongokat a jatek, az Oblivionnal is van aki meg csak joforman most ismerkedik es tetszik neki.
Pl. mert mindig vannak fiatalabb jatekosok, akik korabbrol nem ismerik ezt a cimet, hiszen nem jatszottak hasonlo jatekokkal meg korabban... ;)


Meg ha olyan jo en 10Xszer is nekiulok majd kijatszani, plane az uj random rendszerenek koszonhetoen.

Szoval johet akar 2 ev mulva is a nem hivatalos forditas hozza, akkor is jol fog jonni es szivesen jatszom majd azzal is, plane hogy a MorroHun Team Oblivionos forditasa is nagyon jo lett. l;D
34.
34.
hedzsooo
#31: Sajna az pontosan nem tudom, h a vegkifejlet, azaz a jatek legeslegvege hany fele lehet, errol szerintem meg nem ejtettek szot eddig nyilvanosan, de minden infot amit szerzek, igyekszem majd megosztani tovabbra is a SKYRIM-es blogjaimban. ;)

Mindenesetre az odaig vezeto ut nem lesz egyszer sem tokre ugyanaz, ezt allitjak, koszonhetoen a jatek uj random, azaz veletlenszeruen kiosztott kuldetes rendszerenek... ;D
33.
33.
paganmantis
#29: Szerintem előbb meg lehet tanulni angolul, mint hogy lefordítják :D
32.
32.
William Munny
Elöljáróban: szerintem a Skyrimnek annyi köze van a TES-hez, mint a COD-nak az aknakeresőhöz, mindkettőben meg lehet halni, és van bennük robbanószer. Erősen szkeptikus vagyok. Ámde.
A Morrowind főküldetését negyed óra- húsz perc alatt végig lehet vinni. Persze, ebben az esetben a játékélmény erősen közelít a nullához, de megoldható. Szóval emiatt nem aggódnék, sőt, éppen hogy örülök, mert ez lehet hogy arra utal, hogy nem lesz annyira kötött, mint a szerintem szégyenteljesen lineáris Oblivion. Azaz, előfordulhat, hogy egy főküldetés-tárgyra véletlenül rábukkanok, vagy megölök valakit korábban, akit csak később kellett volna, és nem azt írja ki a program, miután pépesre vertem a fejét az ökleimmel, és belelőttem Las Vegas éves árammennyiségét, hogy "elájult". Tehát nyugalom.
31.
31.
drakecsaj
Látom a kompetencia néhány embernek nem az erőssége.
#8: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
#29: 200ezer mondat? Azt a jó büdös :O
Várhatóan kb. hány befejezése lesz a játéknak? Arról nincs infó?
30.
30.
Extol
Ostobák! XD Maguk a párbeszédek nem mennek végig 2 óra alatt, már annyi helyen meg van írva, a fő küldetésszál végigjátszása átlagosan 30 órát fog igénybe venni, a játék összes küldetése 300 óra alatt teljesíthető. Az hogy a fejlesztőknek ilyen rövid ideig tart abban nincs semmi különös, elvégre az első helyezett pályatervező volt.
Ilyen Jinbobo félék olvassanak többet a témáról mielőtt fölbüfögik a véleményüket.
29.
29.
hedzsooo
#17: En azert beleirtam volna mar, h mennyi lesz egy halandonak, ill. egy olyan jatekosnak, aki rendesen szeretne elvezni minden pillanatat a jateknak, ahogyan Drat576 is mar irta:

"
drat576
tegnap, 20:35
válasz erre
Nekem az a Todd Haward interjú tetszett melyben megkérdezték tőle:
- mennyi a játékidő úgy kb-ra?
- Hát úgy 500 óra után már nem számoltuk :)"

Nalam ez egyszeri vegigjatszasnal is kb. 1000 ora lesz, minimum ! Nem vagyok igaz az a sietos tipus. Amellett, h mindent elolvasok, meghallgatok majd benne, osszes kuldit igyekszem megoldani,remenyeim szerint latvanyos harcokban reszt venni, kozben meg szeretek pl. gyonyorkodni az ilyen jatekok nyujtotta kornyezetben is...

Azt tudtatok 1ebkent pl., hogy a MorroHun Team, akiknek az elozo TES resz, azaz az OBLIVION honositas is koszonheto, kapott 1 levit a jatek hivatalos honositasaval kapcsban ?

Egy mondatot csak megosztok itt belole: "A TESV: Skyrim játékhoz nem lesz hivatalos magyar felirat, első és legfontosabb pont okán, a játék terjedelme miatt, melyben kb. 200 ezer mondat található. "

200 EZER MONDAT WAZZZEEE !!! XD :D

Lehet, h felev is keves lesz nekem (melo, stb. mellett) az egyszeri kijatszashoz, de en tuti nem fogom a fele jatekot kihagyni, csak hogy gyorsan vegezzek vele. ;)

Itt olvashato az egesz idezet, ha vkit erdekelne meg:

http://www.morrohun.hu/hirek/2011/09/skyrim-forditokat-keresunk/comment-page-1/#comment-5981

28.
28.
#23: természetesen szoktam használni... ;) persze nagyon ügyesek... fel lett állítva egy rekord... ezért is mondtam, hogy jól el vannak, egészségükre... ettől eltekintve, ha arra használjuk a játékot amire csinálták (szerepjáték, ami nem végigfutkosás), akkor szerintem helytálló a "nem sok értelme van" kijelentésem... :)
27.
27.
balint23h
#2: Nem akarok én itt Trollkodni csak annyira zavar:D Nem földi halandót akartál véletlenűl írni földönfutó helyett? :D
26.
26.
Mortician
#24: http://gamekapocs.hu/cikk/1532/the_elder_scrolls_v_skyrim_elozetes
25.
25.
#22.
Egyetértek !
Bármin végig lehet rohanni, de mit ér vele az ember ha közben semmire sem figyel
a történetből,tájból,sok sok lehetőségből,mellékküldetésből...
24.
24.
Yetikee
Eddig nem nagyon tudtam hogy mi ez a skyrim. Annyit tudtam hogy a Bethesda fejleszt valami új játékot , de úgy gondoltam a Fallout-ot nem tudja semmi sem überelni.Viszont egyre több hír jön és pozitív hozzászólások...csak csak megnézem hogy mi is ez. A történetről meg úgy az egészről tudna írni valaki egy jó kis összefoglalót?
23.
23.
felegyi
#21: Nem sok értelme van? Gondoljatok már bele, használjátok azt ott belül a koponyában :) ... ez olyan Easter Egg féle! Van de nem használod/nem tudod elérni de létezik és tudsz róla... olyan "esemény" minthogy a bálna pénisze 2.4m! Ki a faszt érdekel? De akkora...
22.
22.
secret.
Aztarohadt mekkora kockulás volt ott :D De épp ezért sz.r ha kockulsz egész nap,aztán meg csodálkozol h kitoltad hamar a gammát. Azt évezni keeeeeeeel :)
21.
21.
Jól el vannak ott bent... levezetésnek pont jó Nekik... :D (amúgy nem sok értelme van ennek a végigfutásnak :P én jól el leszek vele 300-400-500 órát... a Fallout 3 -ban is van már egy gyenge 200+ órám)
20.
20.
Csemegekukorica
19.
19.
vytros
#17: Csak a legtöbb majom a címet olvassa el, és úgy próbál kommentelni, a cikk többi része úgy nem is érdekli igazán, csak érzi azt a belső késztetést hogy most okoskodnia / trollkodnia kell :)

#18: írd be youtube-ra hogy Morrowind speedrun, megcsinálják neked 7:30 alatt :) Mármint perc és másodperc.
18.
18.
Csemegekukorica
#4: Ja bocs mester azt megnézem hogyan viszed te végig bármelyik TES játékot akár egy órán belül is. Ön jelölt királyok, utálom a fajtátokat húzz a ....-ba ne itt okoskodj rontod a Skyrimet.
16.
16.
greenmelon
Úgy látom a fikázóknak nem esik le, hogy a több száz mellékküldetéssel, teljes-értékűen végigtolva nem 2 óra, de még akkor sem, ha szimplán csak főszálat csinálod.
15.
15.
drat576
Nekem az a Todd Haward interjú tetszett melyben megkérdezték tőle:
- mennyi a játékidő úgy kb-ra?
- Hát úgy 500 óra után már nem számoltuk :)
13.
13.
adamsfamily
#8: A főszál az amit ennyi idő alatt végig vittek,a mellékküldetésekkel együtt 300+ óra játékidő.Mellesleg azt is figyelembe kell venni,hogy ők készítették a játékot és valószínűleg kívülről fújják az összes főküldetés helyszíneit meg a rövidebb útvonalakat.Szóval kezdésként biztos,hogy nem fogja tudni senki se végig vinni 2 óra alatt főleg ha azt nézzük,hogy a mobok randomra jönnek és akármikor bele lehet botlani egy kellemes kis boss fight-ba.
12.
12.
Necreon
Emberek, ez speedrun. A Morrowind-et 7:30 alatt végig lehet vinni, és képzeljétek: az is speedrun.

http://www.youtube.com/watch?v=m1IRxTN-_kU
11.
11.
bali182
Srácok, ne verje már ki ez a hír ennyire a biztosítékot! Egy tartalommal ilyen mértékben megpakolt játék annyi ideig tart, ameddig te akarod. Ha nem érdekelnek a részletek, akkor gyorsan végig lehet szaladni a sztorin, de ha bele akarsz merülni, akkor szerintem itt van rá lehetőséged.
10.
10.
Teuton
#8: Gondold át még egyszer amit leírtál :)
9.
9.
Eltiron
Nekem a Fallout 3 elsőre 14 óra volt, az Oblivion 17. Az, hogy az Oblivion főszálát 20 perc alatt végig lehet nyomni, barokkos túlzás... De most már sztem másfél-két óra alatt végig tudnék szaladni rajta - de mire idáig eljutottam, több száz órát pakoltam bele. Szóval csitt, nem fikázni reflexből, okostojások, garantált több heti játékélmény van a Skyrim-ben. (BTW Oblivion-t 2008 óta folyamatosan játszom - akkorra lett olyan gépem, ami viszi- és még mindig találok új dolgokat benne.)

Egy 12.000 ruppós, lineáris ratatát, aminek a single-részét végig lehet vinni 3-4 óra alatt, na azt lehet fikázni (csak minek.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...