Valve: Source Engine 2 helyett inkább frissítünk

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Chet Faliszek, a Valve fejese szerint még nincs szükség a Source Engine 2-re, inkább a már meglévő, hétéves motorjukat aktualizálják a mai kritériumoknak megfelelően. A cég álláspontja szerint "valamikor" tuti lesz új játékmotor, de most sokkal könnyebb foltozgatni, mint az alapoktól kezdve építkezni.

A Valve szerint nincs szükség vadi új játékmotorra, e helyett a 2004-ben debütált Source Engine-t aktualizálják folyamatosan. Chet Faliszek egy nemrégiben megjelent interjújában kiemelte viszont, hogy "valamikor" biztosan új motorral rukkolnak elő, de jelen pillanatban sokkal könnyebb a már meglévő engine-t frissíteni.

Elmondása szerint egy engine-csere nem éppen egyszerű folyamat, pláne akkor, ha már egy viszonylag stabil kóddal rendelkeznek, a fejlesztők jól ismerik a motort - nem éri meg az alapokról kezdeni ismét, hiszen az rengeteg költséges munkaórával járna. Aztán megvannak a régi rendszer előnyei is, a szerkesztőfelület segítségével viszonylag könnyedén képesek frissíteni a motort mai trendeknek megfelelően. Persze a Source Engine 2 elől ők sem zárkózhatnak el.

Bárhogy is szépíti Faliszek és Gabe Newell, miszerint stabil és érett a kódbázisuk, mégis egy hét éves engine-ről beszélünk, amin már látszik az idő vasfoga. Legyünk utópisztikusak: könnyen el tudnánk képzelni egy Half-Life 3-at egy friss technológiával. Nagyok az igényeink?

34.
34.
Quent1n
#33: Negyedmilliós gépet nem nagyon igényel egy játék sem. :)

A CoD BO azért szaggatott, mert szándékosan nem optimalizáltak rendesen. Grafikába azért szerintem bőven szebb mint egy Source bár fizikában továbbra sincs sehol sem. -.- Az oké, hogy a Source ronda mert régi de hát könyörgöm igenis költsenek már rá, mert futná rá bőven. De nem, és ez fogja vissza a fejlődést és gyak. ennyi erővel a Frostbite-ot se kéne tovább fejleszteni meg egyik más motort sem amíg a régivel is tudnak eladásokat produkálni. :S Nagyon a pénz most már az úr.
33.
33.
Optimus Prime
#32: Miért? Nincs negyedmillió gép vagy az vacak? Nem értem.
Amúgy én játszottam free weekeneden a két utolsó COD-dal és szerintem rondábbak, mint a Source. Mert(!), a Source ahol/amiért ronda megvan az oka: 7 éves engine, de a COD friss cím. És bár régi engine-t stoppolnek ott is, az max 4 éves lehet. A COD: BO még maxon se vot, szép és még szaggatott is, a Source nem. Egy engine-nek nem feltétlen kell duplapluszjónak lennie, elég ha jó az art design, lásd BioShock. Ellenpélda pedig az AVA, én a mai napig nem hiszem el, hogy Unreal3-at használ.
32.
32.
Quent1n
#11: Te elhinnéd azt, hogy egy üzleti vállalkozás azért nem fejleszt, hogy a moddereknek jó legyen?? :O :D Nekem valahogy reálisabbnak tűnik, hogy minek költsenek feleslegesen pénzt :)

Optimus Prime: Ez a negyedmilliós gép ilyen urban legend vagy mi? :D Abba igazad, van, hogy nincs nagyon gyenge játék kivéve az L4D2 nevű kiegészítő lemeznek látszó valamit. :) De azért az is tény, hogy nincs is sok játékuk és még egy nyavalyás Ep3-at sem tudnak megcsinálni holott nem kevés rajongó előlegezte meg a bizalmat nekik azzal, hogy az első két részt megvették ugye. Gyakorlatilag csak éldegélnek a Steamből érdemi munkát nem nagyon csinálnak mostanság az új CS akármin kívül. Én már csak ezért se vennék most Valve játékot mert 10k-ért elvárnám, hogy ne egy 7 éves elavult technikával etessenek. Vagy ne legyen 10k a játék hanem legyen 6k. Nem a grafika és a technikai rész a legfontosabb de azért most már ideje lenne egy Source 2-nek nagyon is.SZERINTEM :)
31.
31.
Soproni
#28: Neked most komolyan mi bajod van? NereusLaceee csak azt írta hogy SZÁMÁRA szebb és játszhatóbb világú a Source Engine.

Amúgy a Source Engine egy csodálatos motor. 2011-ben SZERINTEM még épphogy megállja a helyét. Később már lehet elavult lesz, de SZÁMOMRA NEM. A fizika, az arcmimika, a szinte tűéles textúrák, fantasztikusak.
30.
30.
caleb007
Nyilván azért nem akarnak még új motort, mert megvárják az új konzolgenerációt, hogy a lehető legtöbb platformra egyszerre tudjanak fejleszteni.
29.
29.
donkutyafasz
csak azért kommentelek hogy kiröhögjem AlpH4-t
28.
28.
ALpH4
#26: hülye vagy mint a segg. a Source 7 évesen nem sokal szebb mint a cod 1 anyi hogy a ragyogás meg az arc mimika meg részletesebb texturák ijen sekélységekben. ezzel nem arra célzok hogy szar de a codtol nem szebb. és hát anyi hogy kis gép kell neki, nincs eged rengető grafikája és semmi plusz anyi hogy a cod fizikailag nem a legjobb mert ugyebár a kisebb modeleken át lehet menni (pl a táskákon a székek nem mozdítható csak át lehet menni rajta) de ezt már a 7ben kijavították valamennyire. szoval nem jobb.
26.
26.
NereusLaceee
Szerintem a source 7 évesen szebb és számomra játszhatóbb világot teremt, mint a CoD motorja.
25.
25.
Hubert Cumberdale
#20: Ember nem a motorokat hasonlítgattam össze.
24.
24.
ALpH4
#19: hülye vagy mint a segg. nem tok neked mit mondani. Bármeik játék jobb mint egy tetves sazros mmo pl a te lol-ot még a cs is pedig azt is lehuztam pl http://www.gamekapocs.hu/hir/25938/massziv_akcioban_az_uj_counter_stike neked ennyi.

de a dota is sazr csapatjáték ugyan ugy van mint a CS:s-ben mivel ugyan az mind kettő annyi hogy a dota frissebb source enginel készult el és igy valamivel nevezhető szebbnek de amugy nem. mert ugyan ugy menek és lőnek agyba fübe mint a Cs-ben a dotában akár mit csinálsz sok a noob mint itt mindenki (én is az ilyen retkekben) de egyébként a source motoral nincs bajom jó. kis gép elég neki (p3as gépen ment a hl2 és a CS:s ez gyengén de a hl2 jol) a ragyogás meg a sok hdr miatt olyan amilyet melyet késöbb tettek bele (a dota:s-ben már alap volt ) mely sok helyen elcsúfítja ( a fegyverek abnormálisan fog ragyokni pb olyan hatásal hogy a napra lehet nézni de a fegyvere nem mert ójan csuda meg ilyenek) szoval ezérd lene egy érdemes a VALVE teamnak még is csinálni egy source engin 2 hogy ezek ne legyenek bene ja és még a fizikája az ami tetszik már csak az kéne hogy mindent szét lehessen lőni ugy mint a bf-ben. de ez megint nehéz lesz mivel a bf modeleket használ és lodokat ezért kell nagy gép neki mint a GTA4nek az is lodot használ a SOURCe meg brushokat nagyobb számban és modeleket kissebb számban.
23.
23.
Argetlam
#19: Sztem úgy, ahogy vagy nyomorék vagy ez tény... A másik az, hogy amikor a Dota 2 kijön a lol lassan de biztosan el fog tünni.. Szar ügy mi? A dota volt az alap és a lol a koppintás... Attól hogy te szereted azt a 8 éves szintre lebútitt szart az szerintem elég gáz...
22.
22.
p3ti
Inkább foglalkoznának a half life 3al....
21.
21.
Berencsit
#20: Látszik, hogy még kicsi vagy, olyan orbitális nagy baromságokat hordasz össze, hogy az valami hihetetlen....
20.
20.
Lorthirash
#8: HUBERT... azér a CRYENGINE az egy nagyon komoly motor igazábol még a CRYENGINE 1-et se éri el a VALVE
évekig tartana egy értelmes motort kifejleszteni ennek a csapatnak sztem.
19.
19.
Lorthirash
#18: Hát nem tudom ti hogy érzitek de szerintem ez az egész VALVE team egy nagy rakás szar szánalom amit mostanság csinálnak
ez a steames redszer is egy trágya.
Most jönnek itt a DOTÁ-val dehogy minek csinálják azt se értem akinek van egy kis esze az lolozik én biztos vagyok benne hogy nem lesz jobb lolná.
Aki emg dotázik..... hát azt csak sajnálni tudom hogy ilyen szarral megvásárolják az illetőt
mert pl hiába van ott a Heroes of Newehrt azok is későn kaptak észbe hogy ingyenessé kéne tenni és tessék a RIOTNAK a lolba sokkal több játékosa van ráadásul fejlettebb is a játék
17.
17.
Attosz
#10: Tökéletesen egyetértek veled. Mivel én tényleg örülök hogy van új játék ami elmegy a gépemen. Meg ha már ott tartunk vannak ennél rosszabb motorok is. Szóval én még nem nagyon várom hogy legyen valami új motorja. És igen a gépem nagyon korlátozott régicske (egymagos).
16.
16.
ALpH4
az a baj ezel hiába frisitik már csunya, nem jo
15.
15.
Mortis
Sajnos túlságosan is elvannak a Steam-mel. Amíg akad egy olyan bevételi forrás, addig nem is fogják megerőltetni magukat. Főleg nem egy ilyen hosszas procedúrába nem vágnak bele. Érthető.
12.
12.
mestermagyar
#4: Ppntlsan: bf3(!)-ban kb 20 mp tf2-ben meg 3-4(!!) Perc egy kicsi custom map.
11.
11.
mestermagyar
#1: Tudod te nem tudod(:D) hogy azér ez csak az egyik magyarázat.pl ott van a garrys mod.az irtó jó de elavulna az új motor melett mer aki ismeri.tudja hogy moddolástól kezdve a tárgyakig minden a source köré épül. Ugyanígy a mapkészítés: próbálják úgy csinálni hogy übergrafika melett se sorvadjanak bele a moddolók mire kész egy custom map. Sztem egyedül azért nem váltanak mer a moddolók eköré épülnek.
10.
10.
Optimus Prime
Eddig még egy szar vagy gyenge Valve játékot nem tudnék felhozni, Source Engine-est vagy régebbit se. Tényleg gyenge, de akinek nincs high-end Pc-je az boldog, hogy ha neki elment a Portal 1 a 2-re se kell negyed milliós gépet vennie. A Source tényleg jó és szép, de a textúrák, amik iszonyat randák. Az arc mimika jó, a z effektek, mint füst vagy fény még mindig ütős. tény, hogy van limitje, de hangulata is, ami sok játéknak/engine-nek nincs.
9.
9.
DollSyndrome
Lusta banda! Mondjuk nem csodálom, az egész Valve bázis egy candy land. ohohohooo
8.
8.
Hubert Cumberdale
#7: bocs a hibákért :) új a billentyűzetem és annyira fasza, hogy csak az írás élményére figyelek xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...