Epic: befolyásoljuk a nextgen konzolokat

  • Írta: InGen
  • 2011. október 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Mike Capps, az Epic elnöke nyilatkozott arról, hogy aktívan igyekeznek befolyásolni a következő generációs konzolok fejlesztési irányát. Hogy ez sikerült-e, arról már nem szól a fáma, a nagyfőnök mindenesetre elég sejtelmesen beszél ahhoz, hogy valószínűsítsük: igen.

Az anekdota szerint annak idején az Epic Games győzte meg az utolsó pillanatban a MIcrosoftot, hogy 256 MB memória helyett 512 MB-ot tegyenek az Xbox 360-ba. Mindezt úgy sikerült elérniük, hogy megmutatták a Gears of War egy korai változatát, és azt mondták: ez fog futni a konzolon, a Microsoft pedig le volt nyűgözve. Úgy tűnik, hogy a cég megtartja szokását: Mike Capps elmondása szerint már a Samaritan demó is egy célzás volt arra, mit várnak a következő generációtól.


Úgy gondolják, hogy a Samaritan demót a PC-k körülbelül két-három év múlva fogják tudni rendesen futtatni, ennek megfelelően a következő konzolgenerációnak is legalább ezt a szintet kell belőnie.

"A Samaritan egy valós időben futtatott demó, ami úgy néz ki, mint az egy animációs film 5 évvel ezelőttről. A technika egyre kifinomultabbá válik. A célunk az volt, hogy megmutassuk, milyen technológiákat szeretnénk látni a következő konzolokban" - mondta Capps, és hozzátette, hogy mindez még ésszerű költségek mellett is elérhető. Szerinte fontos már most megmutatni a jónépnek, hogy az ilyen szintű grafikára a jelenlegi konzolok nem képesek, ezért érdemes lesz megvenni majd a következő generációt.

Az úriember ezen kívül arról beszélt, hogy változásoknak kell történnie a játékok értékesítésében is: egyre fontosabbá válnak a mikrotranzakciók és az apró, olcsó játékok, így meg kell szüntetni a fix árakat, és a hosszú engedélyeztetési folyamatokat, egyszerűbbé kell tenni a rendszert, hogy a fejlesztők szabadabban szolgáltathassák a tartalmat.

Capps szerint az AAA-kategóriás játékok mellett sosem fognak visszatérni az AA-kategóriások, ha a Microsoft vagy a Sony szerint egy anyag vagy 60 dolláros áron jelenhet meg, vagy sehogy.

12.
12.
Mathia$
Első a játékélmény, második a grafika.
Ha van lehetőség a jó játék mellett a gyönyörű látványra akkor miért ne?
10.
10.
Mortis
Hogy engem még ma is mennyire hidegen hagy a grafika. Elképesztő. A PS1-es játékokkal is teljes erőbedobással foglalkozom.
9.
9.
Speper
Ha tegyük fel beruházok a kövi generációra, akkor a mostani játékok futnának azon is? Mert azért pl az AC, CoD, BF....stb sorozat eléggé fontosak...
8.
8.
Necreon
#7: Az egyetlen ami lelassítja a fejlődést az az Xbox... PS3 erősebb, PC erősebb, boxon meg könnyebb lehúzni az embereket -> több pénz -> fejik a tehenet amíg csak lehet, hiába öregedett ki..
7.
7.
Stranger
#1: Szerintem alap lenne egy ilyen grafika 3 év múlva.
Ha megnézzük a Far Cry(2004)-Crysis(2007) és mondjuk egy mostani BF3, Crysis2-es grafikát akkor elmondhatjuk, hogy lelassultunk a fejlődésben az utóbbi időben... De ha bejönnek az új konzolok nagyot ugrik majd megint a grafika.
6.
6.
Yami
#4: Azt mondta, hogy legalább. Nem azt, hogy pont ennyit kell tudniuk a konzoloknak.
Csak minimum követelményt állított fel, ez nem jelenti, hogy ennél nem lesznek jobbak.
5.
5.
Split
#4: A látványvilág, és a platformjátékok miatt szinte egészen biztos, hogy beszerzek egy új generációs gépet, de az is fix, hogy a PC-t soha nem cserélem le (mármint konzolokra). A TV alatti doboz legfeljebb csak másodhegedűs lehet, még ha ilyen grafikát is képes kirenderelni. :) (már ha képes lesz ugye...)
4.
4.
Hubert Cumberdale
"Úgy gondolják, hogy a Samaritan demót a PC-k körülbelül két-három év múlva fogják tudni rendesen futtatni, ennek megfelelően a következő konzolgenerációnak is legalább ezt a szintet kell belőnie."

Akkor nem veszek konzolt :D A konzolokat 6-10 évre tervezik, de a teljesítményüket, meg 2-3-ra?? Az elég gáz. Remélem én értek valamit szarul, vagy csak a fazon beszél zöldséget, mert így lemondok a konzolvásárlós terveimről.
2.
2.
leviske
Mondjuk az volna a minimum, hogy a fejlesztők igényeihez szabják ezeket a gépeket.

A $60 vagy semmi hozzáálláson meg úgyse tudnak változtatni.
1.
1.
thernielle
Derpeknek: ERRŐL a demóról van szó a cikkben. Elég meggyőző :)

http://www.youtube.com/watch?v=RSXyztq_0uM
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...