Nagyvállalati körökben alkalmaznák a Kinectet

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár mi egyszerű játékos kiegészítőként ismerhettük meg a Kinectet, azt a temérdek hobbifejlesztő is bebizonyította, hogy a kamerában bőven több lehetőség rejlik. A Microsoft most nagyvállalati körökhöz juttatná el a kütyüt, a célja, hogy "egész iparágakat reformáljon meg" a segítségével.

A Kinectet a megjelenése óta övezi rajongás hobbifejlesztői körökben, a kamerát szinte azonnal megbuherálta a közösség, aminek az lett az eredménye, hogy idővel PC-n is használható lett a a kütyü - igaz, egyelőre csak kutatási, nem kereskedelmi célokra, tehát a számítógépes Kinect-játékokra még várni kell.

A kamera lassan betölti az első születésnapját, a Microsoft pedig a Financial Times értesülései szerint megkezdi a Kinect windowsos fejlesztői csomagjának értékesítését. A hírek szerint 25 különböző iparág 200 képviselője jelentkezett be az SDK-ért, a redmondiak célja pedig, hogy "megreformálják az iparágakat", Alex Kipman szerint 12 hónap múlva eddig sosem látott oktatási, akadémiai és kereskedelmi alkalmazásokat láthatunk majd.

Bár sok konkrétum nem látott napvilágot, azt már tudni például, hogy a Toyota virtuális autószalont készített az új modelljei bemutatásához a kamera közreműködésével, míg a spanyol Tedesys olyan programot készített, amivel a sebészek böngészhetnek a műtőasztalon fekvő beteg adatai között. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

1.
1.
logoffmeister
Van egy olyan tippem, hogy az elején maguk a fejlesztők sem gondolták, hogy mivé növi ki magát a kis kiegészítő. Erre csak azt tudom mondani, hogy csak így tovább, jöjjön minél több újdonság!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...