VGA 2011: BioWare, Metal Gear Solid, Alan Wake

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 4.
  • Érdekesség
Link másolása
A gamerek szeretnek sokáig aludni, még karácsonykor is, de a Video Game Awards bejelentéseiért mindenki hajlandó korán felkelni - vagy le sem feküdni. A show, a "téli E3" idén sem marad el, a szervezők máris megszellőztették az első bemutatandó neveket!

A Spike TV jóvoltából megrendezésére kerülő Video Game Awards nemcsak az év legjobb játékainak kiválasztásáról szól, de a játékbejelentések és a premier előzetesek miatt érdemes igazán figyelni a buli eseményeit. Aki esetleg lemaradt volna róla, csak tavaly olyan címeket jelentettek itt be többek között, mint a The Elder Scrolls V: Skyrim, a Mass Effect 3, az SSX vagy az Insane.

Az idei díjátadó december 10-én kerül megrendezésre, így ideje megkezdeni a rajongók szokásosnak mondható feltüzelését: Geoff Keighley, a Spike vezető producere és műsorvezetője a Twiter-csatornáján erősítette meg az első projekteket, amik már biztosan ott lesz az idei VGA-n. Az első cím nem más, mint az Alan Wake legújabb felvonása, erről írt zoenn is nektek fél órával ezelőtt, mégpedig abból az apropóból, hogy végre a Microsoft is elkezdett beszélni a játékról: úgy néz ki, a Night Springs alcímet viselő, letölthető epizódot kapjuk meg hamarosan.

Végre előkerül a Metal Gear Solid: Rising is: a játékot még a 2009-es E3-on mutatták be, de azóta nem igazán hallottunk felőle - most végre megtörik a jég, s mint Keighley mondta, "kiderül az igazság" a projektről. Annyi biztos, hogy izgalmas darabbal van dolgunk, mert bár az univerzum ismerős lesz, a játékmenet már merőben másnak ígérkezik.

És talán az igazán érdekes hír, hogy a BioWare idén sem hagy cserben minket, a srácok újabb játékbejelentéssel készülnek. Ha tippelnünk kellene, mi a Dragon Age III-at mondanánk, de persze az is lehet, hogy a stúdió vadi új cím fejlesztésébe kezdett. Hamarosan kiderül, a Game Informer decemberi számában már az első teaser képeket is megtaláljuk majd.

Közben a díjáadó első jelöltjeire is fény derült, mégpedig az alábbi kategóriákban:

Az év játéka:

  • Batman: Arkham City
  • The Elder Scrolls V: Skyrim
  • The Legend of Zelda: Skyward Sword
  • Portal 2
  • Uncharted 3: Drake's Deception


A leginkább várt játék:

  • BioShock: Infinite
  • Diablo III
  • Halo 4
  • Mass Effect 3
  • The Last Guardian
31.
31.
danez11
én legjobban az új bioshockot várom :D
30.
30.
MoRT2195
MW3 és BF3 sem hozott akkora változást, hogy annyira kiemelkedőek legyenek... BF3 miben újult? Semmiben az új grafikai motoron kívül. MW3 miben újult? Az rengeteg kis apróságban, de ezért még nem lesz évjátéka. Legalább így egyik rajongó tábor se szidja a másikat, hogy haha ez benne van az év játéka jelöltekbe, az a szar meg nincs, hahaha....
29.
29.
DeNzNlPt
#28: Vagy vegre normalis kritikat?
28.
28.
Mortis
Az Isten áldja meg a BioWare-t, nehogy bejelentség a Dragon Age III-at. Annak a szériának kell, minimum 2 év pihenő.

Nincs az év játékaként jelölve se CoD, se BF3? :O Összeesküvést vagy kacsa listát sejtek...
27.
27.
drakecsaj
#12: Ott a pont! Büdös lusta disznók, hol van már a HL3? >:(

Egyébként meg lesznek még kategóriákon belüli díjak nem (pl. kaland, akció stb.)? Szóval bekerülhetnek még a jelölésbe a többi játékok is, pl. Deus Ex, Gears3, AC:R, Witcher 2 meg a többiek.
Év játéka nagyon kemény dió. Szívem szerint odaadnám Batman-nek, Skyrimnek és UC3-nak is a díjat, de ez sajnos nem így működik úgy hogy kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény.
Leginkább várt játékra én a Dio3-at mondanám, de szerintem a Halo4 vagy az ME3 fog győzni.
26.
26.
Cuppak
#24 Thief 4 húhú, de várom már ! :D
25.
25.
Cuppak
BF3, Deus Ex, Mass Effect 3, Gears of War 3, Witcher 2? Ezek hol vannak, én elfelejtettem szavazni :/.. na mind1
24.
24.
The Lone Drow
Ez nem a teljes jelölt lista még. Szóval bekerülhet a Dark Souls, a Deus Ex 3, és reményeim szerint a The Witcher 2 is. Egy dolgot tudok, számomra az év triumvirátusa: The Witcher 2; Deus Ex 3; Batman Arkham City.

Még valami, a várt játékok közt nincs sem a Dishonored, sem pedig a Thief 4?
Remélem erről a két játékról is látunk majd valamit...
23.
23.
CM Richie
#22: Igen azt adom, hogy objektívan kell választani... Oszkár díjat sem a legnagyobb nézetségű film nyer... ez oké.
22.
22.
Netsu
#19: Az rendben van, hogy nekik az a legjobb, de véleményem szerint az év játékát objektíven kell kiválasztani, és nem pedig személyes véleményektől vezérelve.
21.
21.
Yanez
#19: Te tényleg hülyeségeket irsz.DeNzNIPt logikusabb és teljesen igaza van.
20.
20.
Yanez
#10: Nálam is az Arkham City az év legjobbja,habár még nem próbáltam ki az Uncharted 3-at.Az MGS Rising-ot meg már tűkön ülve várom!!!
19.
19.
CM Richie
#18: Ez igaz... Azért írtam, mert szeretek játszani, de úgysem az lesz az év játéka amire számítok... De azért sztem az számít, h mivel játszanak a legtöbben... mert amivel a legtöbben játszanak, az nekik tetszik és nekik az a legjobb játék...
18.
18.
DeNzNlPt
#17: Minden jatekot jatszanak es sokat szeretnek, csak legfeljebb nem annyian, mert pl nem hallottak rola vagy nem volt annyi marketing mogotte (pl az Atlus-nak, vagy Namco Bandainak nincs annyi penze mint az Activisionnek). Ha meg leszarod, akkor minek irtal be egyaltalan?
17.
17.
CM Richie
#16: Nem az eladás a lényeg, hanem amivel játszanak és szeretnek! Bár monjuk leszarom....
16.
16.
DeNzNlPt
#15: Barmirol beszelsz, a feltetelezes amit irtal ugy agyatlan marhasag ahogy van. Eladas alapjan GOTY lenne a legrosszabb ami csak tortenhetne. Az utobbi 5 evben akkor csak COD lett volna ott, FIFA, NFS, stb. Csak azert mert valami nem jelenik meg minden platformra, azert ne lehessen ev jateka???
15.
15.
CM Richie
#8: Játékról beszélek öreg!!! És 2011-ről!!!

Nekem még nem jött be egyszer sem, amire számítottam... na mindegy.
14.
14.
giga321
Se AC se Deus Ex ? Úristen -.-"
13.
13.
Dontrip
#10: én is így gondolom.
12.
12.
kopic
Inkább már jelentené be a Valve a Half-Life 3-at!!!!! Hát de ők biztos úgy gondolják, hogy mi a francnak!!!! Nem értem miért tökölnek ennyi időt a 3.rész elkészítésével, vagy bejelentésével!
11.
11.
kopic
Sajnálom hogy a kedvenc játékom a Gears of War 3 már nem fért be az év játéka jelölésben!
10.
10.
kopic
Nálam az év játéka: a Batman: Arkham City
Leginkább várt játék: a Halo 4.
9.
9.
MoRT2195
Köszönöm!!!!! NINCS BF3!!! Ez az :D

Én szavaztam a VGA oldalán a Batmanre és a ME3-ra.
8.
8.
DeNzNlPt
#6: Ezt te most komolyan mondod? Az legyen a legjobb valamiben melyet a legtobben megvettek?????????

Mennyiseg=Minoseg???????????

Tehat szerinted a legjobb konyv a biblia, a legjobb szamitogep a pc, a legjobb konzol a Wii vagy ps2, a legjobb telefon a Nokia, a legjobb butor az IKEA butor, minden idok legjobb jateka az Angry birds (fel milliard peldany), a legjobb auto meg a Suzuki. Ertelmes ember vagy.

Hat szerintem nem.

Az elozo listamrol meg en is lefelejtettem a GTAV-t. Hat az tutti jobban vart mint a Halo 4 vagy Last Guardian.
7.
7.
ATi0021
Remélem a Rockstar is ott lesz és mutatnak még valamit a GTA Vből. Jelenleg ugyanis azt várom a legjobban. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...