Felvásárolta a VideoSurföt a Microsoft

  • Írta: InGen
  • 2011. november 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Újabb nagy céget vásárolt fel, és állított a Kinect szolgálatába a Microsoft. A szerencsés delikvens ezúttal a VideoSurf keresőmotor, mely mindenféle fejlett technológia segítségével képes hatékonyan keresni a különböző videós tartalmakban. Az Xbox Live-ba fog beépülni.

Azt eddig is tudtuk, ha a megfelelő piaci előny kiharcolásáról van szó, akkor a Microsoft nem fukarkodik a pénzzel. Ezt erősíti meg legújabb felvásárlásuk is: 100 millió dollárt csengettek ki a VideoSurfért.

A technológia lehetővé teszi, hogy a mostani tages rendszernél jobban és hatékonyabban keressünk videós tartalmakban, így az például támogat arcfelismerést is. A VideoSurf az Xbox Live-ba fog beépülni, melynek egyre fontosabb részét képezik a különböző tévés tartalomszolgáltatók - persze sajnos nem idehaza.

Az Egyesült Királyságba idén érkezik a BBC az Xbox Live-ra, míg az Egyesült Államokban az eddigi szolgáltatók mellé becsatlakozik a Bravo, a Comcast, az HBO Go, a Verizon FIOS és a Syfy - vagyis a kis konzol tényleg kezdi átvenni az uralmat a nappali felett, hiszen lassan már hagyományos kábelszolgáltatókra sem lesz igény.

Ezért van nagy jelentősége, hogy a kinectes, hangvezérelt Bing-keresés minél hatékonyabban működjön - valószínűleg ebben fog segíteni a VideoSurf.

8.
8.
#3: Szerintem attól hogy angol accod van még nem működnek a külföldi cuccok...
6.
6.
jookrisztian
Ha ilyen ütemben halad a felvásárlásokban a Microsoft akkor lehet, hogy pár év múlva a Sony kerül sorra és a Microsoft fejleszti majd a Playstation valamelyik részét!!?? :))
3.
3.
ilor14
ilyenkor jó,hogy még mindig Egyesül Királyságbeli accom van! :D
2.
2.
daenath
Ugy latom az MS mar lassan wc-t is gyartani fog, eszembe jut ezzel kapcsolatban egy film "A Sziget" nah abba is minden MS volt, reklamoztak az XBoxot, meg a nyilvanos telofulkek MSN volt, pfff....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...