HWSW: Visszautasította a Zynga ajánlatát a Rovio

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 30.
  • Biznisz
Link másolása
Megtört a Zynga felvásárlási hulláma, a PopCap Games után a Rovio is visszautasította felvásárlási ajánlatát. A döntésben a brutális vállalati kultúrának is része lehet, a kiszemelt cégek alkalmazottai húzódoznak attól, hogy a Zynga részeivé váljanak - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Hatalmas, mintegy 2,25 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot utasított vissza az Angry Birds fejlesztője, a Rovio. A felvásárló a Zynga lett volna, a két fél azonban nem tudott megegyezni az árról. Az információk egyelőre homályosak, így azt sem tudni, hogy a 2,25 milliárdos összeg a Rovio által követelt, vagy a Zynga által ajánlott summának felel meg, annyi azonban az egybevágó értesülésekből kiderül, hogy a két vállalat nem tudott megegyezni.

A Rovio-kudarc már a második a Zynga közelmúltjából. A facebookos játékokkal befutott játékgyár korábban a PopCap Games-t találta meg felvásárlási ajánlatával, a céget azonban végül az Electronic Arts vette meg. A belső információk szerint a PopCap végül a magasabb ajánlattevő mellett döntött, az EA ugyanis 750 millió dollárnyi készpénzt, és a cég további eredményeitől függően újabb fél millárd dollárt adott érte.

A feltételezések szerint a Zynga rendkívül szigorú vállalati kultúrája is közrejátszhatott ebben - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

6.
6.
Supra
Nincs olyan Zynga játék amit folyamotosan játszhatna az ember, mert minden 10 másodpercben felugrik egy "Vásárolj ezt!", "Vásárolj azt!" képernyő.
5.
5.
#3: hát igen :P az nem lenne szerencsés
3.
3.
robi009
én örölük neki . nemlenne jó ha ilyen jó iphone gamek mint a plants vs zombies v angry birds egy ilyen hányadék cég kezébe kerülne
2.
2.
Gurren
a zynga egy szarházi cég
1.
1.
Slik
szerintem többet keresnek egy évben ennél
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...