Új forgatókönyvírót kapott a Just Cause-mozi

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 15.
  • Cooltúra
Link másolása
A Just Cause filmváltozata gőzerővel készül, igaz, még mindig az előkészületi munkálatok zajlanak: a mozi két producere mindenképpen életképes forgatókönyvet akar a filmstúdiók és a befektetők elé dobni, ezért már a második szkriptet íratják egy másik író, Bryan Edward Hill közreműködésével.

Legutóbb tavaly októberben hallottunk a Just Cause filmadaptációja felől: akkor kiderült, hogy Adrian Askarieh, a Prime Universe Productions producere mellé csatlakozott Eric Eisner, a Disney-fejes Michael Eisner fia és a Double E Pictures vezérigazgatója, forgatókönyvírónak pedig felkérték Michael Rosst (Touristas).

Azóta se kép, se hang, de a Hollywood Reporter exkluzív infói szerint azért történt egy-két dolog a film háza táján: a legfontosabb, hogy Rosst lekoptatták, Askarieh és Eisner ismeretlen okokból (bár találgatni azért tudnánk) egy másik úriembert, Bryan Edward Hillt bíztak meg a szkript újraírásával. Hillről nem sokat tudunk, eddig mindössze a Keleti bosszú című filmhez adta a nevét. A lap szerint már a mozi alcíme is megvan: a Just Cause: Scorpion Rising a játék főhősének, Rico Rodrigueznek az életére koncentrál. (Zárójelben megjegyezzük: a Hollywood Reporter úgy tudja, már készül a harmadik rész is, ez viszont nem nagy újdonság - az nem kérdés, hogy lesz folytatás, arra vagyunk kíváncsiak, mikor jelenik meg végre.)

A Just Cause megfilmesítése nem meglepetés, az Eidos (ami azóta már a Square Enix európai részlegeként működik) nagyon is tudatosan feküdt rá a legjobb címeinek adaptálására: már a harmadik Tomb Raider-film készül, állítólag jön a Hitman 2 is, és ugye tudjuk, hogy Kane & Lynch-mozira is számíthatunk.

A Just Cause premierjére még várni kell persze: jelenleg az előkészületi munkálatok zajlanak, a producerek addig nem is állnak a filmstúdiók elé, míg nem kapnak életképes forgatókönyvet.

6.
6.
most ebből minek kell filmet csinálni... tisztára mintha uwe boll ötlete lett volna belőle legalábbis kinézem hogy egy eleve 0 sztorival rendelkező gammában potenciát lásson és ilyesféle terveket szövögessen pff baromság :D a Kane & Lynch mozi felől viszont rég hallottam bármit is
5.
5.
M.invisible
#4: Osztom! A 2. játék nagyon jó, de nem a story miatt!

Ha tényleg az lesz a film címe, akkor ugye a Rising arra enged következtetni, hogy Rico felemelkedésének leszünk tanúi. Tehát kb egy ilyen "hogyan lettem ügynök" film kerekedhet ki belőle, amit ugyan el lehet úgy készíteni, hogy drámai legyen, és az akció is meglegyen benne, viszont ahogy eddig tapasztaltuk a játékban inkább az agyatlan káoszkodás a lényeg, nem pedig a karakterünk jellemfejlődése. Szóval nem igazán tudom, hogyan lehetne ebből épkézláb filmet készíteni? Bár, ahogy írtam, ha a fenti két dolog megvalósul a filmben, akkor nem feltétlen lesz rossz, csak akkor meg mennyire lesz hű a játék világához?
4.
4.
giga321
#2: jaja bár ezt filmben látni hááát érdekes lesz.
3.
3.
xICEMANx
xD nekem mindig Antonio Banderas jut erről eszembe hogy bár ő lenne Rico... dehát 51 évesen sztem nem ő lesz Rico a filmben, viszont fiatalon kúrvára passzolt volna a karaktere :D szerintem :)
2.
2.
MT79
zsir lessz a játék is k*rva jo... mármint a 2
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...