325 ezer PlayStation Vita kelt el az első hétvégén

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 21.
  • Biznisz
Link másolása
Japánban szombaton jelent meg a PlayStation Vita, időarányosan viszont még a Nintendo 3DS-t sem érték utol a konzol eladásai: elemzéstől függően 321-325 ezer példány kelt a kütyüből. Az eredmény nem rossz, de egy karácsonyi szezon hozhatott volna jobb számokat is.

A Sony egyelőre nem közölt hivatalos számokat a japán premierről, de az Enterbrain és a Media Create felmérései szerint a vártnál gyengébben rajtolt a PlayStation Vita - már ha azt vesszük, hogy a Nintendo 3DS a léc, és az új konzolnak azt sem sikerült megugrania. Egyébként a Vita eladási sem borzalmasak, inkább a következő hónapok lesznek mérvadóak.

Az Enterbrain jelentése szerint a Vitából 321 ezer darab kelt el az első hétvégén, a vállalat 1,4 millió eladott konzolt vár az első hét után. A Medie Create valamivel több, 325 ezer értékesített gépről számolt be, viszont ez még mindig kivesebb, mint a Nintendo 3DS első hétvégi eladásai: a kiotóiak konzoljából 50 ezer példánnyal többet vittek haza a japánok, pedig a 3DS februárban, és nem a karácsonyi szezonban jelent meg. A PSP esetében csak az első napi adatok állnak rendelkezésünkre, így azzal nehéz összemérni a Vita teljesítményét: a PlayStation Portable az egyik legjobban rajtoló gép volt Japánban, 166 ezer példányt adtak el belőle 24 óra alatt.

A hírek szerint 500-700 ezres nyitókészlettel rajtolt a Vita, tehát a készletek egyáltalán nem merültek ki, előrendelés nélkül is hozzá lehetett jutni a konzolhoz. A Media Create szerint a vártnál alacsonyabb eladások a magas árnak és az igazán ütős játékok hiányának tudható be, de közrejátszhatott ebben a PSP is: az előző generációs gépből még múlt héten is 60 ezer darabot értékesítettek.

Lesz játék bőven

A Sony Worldwide Studios fejese, Shuhei Yoshida megígérte, lesz játék bőven a Vitára, a Sony a következő három évre már kidolgozta a megjelenések ütemtervét - persze az sem kizárt, hogy útközben bejön még néhány ötlet, hiszen a Vitán is elterjedhetnek az apróbb projektek, amiket könnyebb lefejleszteni. A lényeg, hogy nem akarják elkövetni azt a hibát, mint a PSP-nél, aminek a játékfelhozatala visszaszorult, mikor a PS3 megjelent. Japánban egyébként az Uncharted és az Everybody's Golf volt a legkeresettebb játék az előrendelők körében.

10.
10.
Kumite
#9: Venni kell:
4 Giga 25 dollár, kb 6000
8 Giga 40$ = 9600
ésígytovább...

Számold úgy, hogy a legolcsóbb csomag, egyetlen játékkal (Uncharted) kb. 80-90 ezer forint lesz.
9.
9.
sherex
sziasztok valaki nem tudja hogy a Ps Vitahoz adnak memoria kartyat vagy venni kell?
8.
8.
volkornka
#7: Az nem rossz. Ezt legalább jól időzítette a Nintendo. Azért kár, hogy ezeket a pozitív Nintendós híreket sosem látni az oldalon.
7.
7.
Kumite
Ami még nagyon a Vita ellen szólt vásárláskor, az a Monster Hunter 3G megjelenése 3DS bundle-ban:

http://storage.siliconera.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/10/monster_hunter_3g_3ds_bundle_thumb.jpg

380 ezer 3DS-t vittek haza csak Japánban. A Mario Kart vagy a Mario 3D Land nem hozott ennyi eladást.
6.
6.
thernielle
#5: Hallod, rohadtul remélem, hogy nem... bár ez is egyfajta Sony üzletpolitika. PS3-ból is jött itt mindenféle, nem csodálkoznék rajta, ha júniusban kijönne Vitából is egy slim, után rá fél évre meg egy olyan, amiben már belső memória van és fele annyiba kerül... szóval így megy ez.
5.
5.
cannondale
#4: es az meeg fat ami tv-re se volt kotheto...utana jott sorozat slim,psp 2 000,3 000, 1000...
vajon a vitabol is ilyen szeria sorozatok lesznek?:(
4.
4.
thernielle
Én annak idején a PSP-met a megjelenése körüli hetekben vettem meg, azt hiszem két játékot adtak hozzá és emlékeim szerint közel egy 100-as csengettem ki érte (vagy legalábbis ahhoz nagyon közeli összeget), szóval meglepődnék, ha ez alatt lenne a Vita ára. Vagy sokkal alatta. Én olyan 90-110-re gondolok csomagtól függően. Durva lesz sajnos.
3.
3.
cannondale
ingyen uj jatek nincs hozza?:(
2.
2.
Nebuloid
Nem is tudom, lehet, hogy itt olvastam még korábban egy felmérést, hogy a megkérdezettek nagy részét nem érdekelte annyira egy új hordozható játékkonzol. No meg az okostelefon mint játékplatforplatform is közrejátszhatott az eladásokban. Ezek fényében nem csoda, hogy nem kelt el a készlet. mondjuk a magyar árára NAGYON kíváncsi leszek.
1.
1.
Matt8888
Az igen ,lesz az még több is ,ha így halad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...