CES 2012: 500 ezer PlayStation Vita kelt el

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 11.
  • Biznisz
Link másolása
Las Vegasban kezdetét vette a Consumer Electronics Show, melynek keretében a Sony közzétette azt is, hány konzolt sikerült elpasszolnia az ünnepi szezon alatt. A rendezvény során nemigen született kifejezetten játékos vonatkozású bejelentés, de azért akadnak PlayStation-újdonságok.

A konferenciát Howard Stringer nyitotta meg, aki a korábbi pletykákra reagálva azt is megerősítette, hogy továbbra is ő a Sony elnöke, Kaz Hirai nem veszi át a helyét, az úriember még mindig a Sony Computer Entertainment és a konzumer elektronikai részleg vezetésével tölti az idejét. Természetesen számtalan bejelentés és adat látott napvilágot a show alatt, mi a játékos vonatkozású hírekre koncentrálunk.

A Sony elárulta, hogy az ünnepi szezon során összesen 6,5 millió PlayStation-termék került értékesítésre: ebből 3,9 millió a PlayStation 3, 1,7 millió a PlayStation Move és 1,6 millió PSP számlájára írható, míg a PlayStation Vitából Japánban három hét alatt 500 ezer darabot szórtak szét - érdekesség, hogy ebből 325 ezer még az első héten ment el.

A japán vállalat az újdonságok terén inkább a szolgáltatásokkal foglalkozott: a Sony szerint a Music Unlimited már az európai és amerikai rajt folyamán elérhető lesz a Vitára, és a Netflix is készen áll majd a nyugati premierre. Bemutatkozott a tavaszra ígért Play Memories Online, ami egy felhő alapú rendszer lesz a különféle fotók, videók és 3D-s tartalmak tárolására és megosztására, illetve leleplezték a kiszivárgott képekről már ismert videoszerkesztőket, a Play Memories Home-ot PC-re, a Play Memories Mobile-t a Bloggie kamerákra és a Play Memories Studiost PS3-ra.

A Sony bemutatta legújabb PlayStation Certified okostelefonját is: a Sony Xperia S igen kellemesen néz ki, 4,3 hüvelykes érintőképernyője van, ami 1280x720 pixel megjelenítésére képes, 1,5 Ghz-es processzor dübörög benne 1 GB RAM, valamint 16 vagy 32 GB belső memória társaságában. A premier márciusban várható, érdekesség, hogy az új telefonon már nem szerepel a Sony Ericsson márkanév, ugyanis a Sony nemrég kivásárolta a svédeket a közös vállalatból, így a mobiltelefonos részleg már csak az övé lehet.

4.
4.
cannondale
mindig cserelni szoktam nekem 4 jatek van csajomnak 3 vagyis 7...
Igy ossz koltseg: a wifi-s vita 3/4 araert beszamoljak....
3.
3.
Kumite
#2: És mégis mennyi játékod van a használd PS3 mellé, hogy 100ezerért becserélik neked?
2.
2.
cannondale
Vitara a PS3-mat fogom becsereltetni jatekokkal...talan ici-pici kulonbozet rafizetessel...ennyi aztan kisebb-hosszabb tavra vilagga megyek elvezni ezt a FOLDI PARADICSOMOT vitaval a kezemben.
1.
1.
felegyi
Sony Xperia S... érdekes lesz! Szerintem megvan mire váltom le a mostani oldschool Xpress Music-ot :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...