Regény készül a Hitman Absolution előzményeiről

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 26.
  • Cooltúra
Link másolása
A Hitman Absolution az ígéretek szerint az eddigi legambiciózusabb Hitman-projekt lesz, nem véletlen, hogy a Square Enix is elkövet mindent annak érdekében, hogy a cím közbeszéd tárgya legyen. A minap a kiadó bejelentette: regény készül az új felvonás előzményeiről.

Dúskálunk a videojátékos regényekben, és most már a Hitman-rajongóknak is lesz mit olvasniuk: a Del Rey kiadó és a Square Enix bejelentette, hogy Hitman: Damnation címmel készül könyv a 47-es ügynök akcióiról, amelynek története a Blood Money és az Absolution alcímű epizódok között játszódik. A megjelenése nyáron várható az USA-ban, azt egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e belőle magyar fordítás.

A sztori a 47-es ügynök "eddigi legkeményebb megbízatásáról" szól, , a célpontja eredetileg néhány magas rangú, amerikai politikai szereplő, azonban "ügynökünk egy hazugságokkal, átverésekkel és gyilkosságokkal tarkított, szövevényes ügybe csöppen". A Damnationt Raymond Benson írja, az ő nevéhez fűződik hat James Bond regény és három, 007-es filmek alapján készült könyv megírása. David Michaels álnéven ő a szerzője a Tom Clancy's Splinter Cell és a Tom Clancy's Splinter Cell - Operation Barracuda könyveknek, illetve John Milius közreműködésével az ő keze munkáját dícséri a Homefront: The Voice of Freedom című mű is.

A Hitman nem állhat le

Közben egyre-másra érkeznek az észrevételek, miszerint a Square Enix folyamatosan regisztrálja be, védeti le az új Hitman-címeket. Nem tudjuk, hogy ezek új játékokat, esetleg további könyveket takarnak-e, de az tény, hogy a kiadó gondoskodott arról, hogy a Hitman: Profession és a Hitman: Sniper Challenge címek csak az ő tulajdonát képezhessék. Jelenleg két Hitman-játék készül: az Absolution idén jelenik meg, a Square Enix montreali stúdiója pedig a következő generációs gépekre hegeszt egy epizódot.

9.
9.
X-Master
#8: Ú, azt nem is ismerem, jó hogy mondtad, lehet hogy igazad van akkor. :)
8.
8.
mugen
#4: Volt egy The Jackal (A sakál) című1997-es filmje. Abból kiindulva, szerintem igencsak jól állt volna neki ez a szerep. De hát, ízlések és pofonok. :)
7.
7.
giga321
Remélem a Fumax kiadja majd magyarul . Azok szokták az ilyeneket. PL: AC meg VAJÁK stb.
5.
5.
X-Master
De mondjuk Chistoph Waltz, a Becstelen brigantyk náci tisztje szerintem jót alakított volna Hitman szerepében, szerintetek? Remélem jön egy következő, már tényleg a játékhoz hű film is.
4.
4.
X-Master
Szerintem is jobb a film, mint a kritikák szerint. Bár a játékokhoz nem sok köze van, és ahogyan a főszereplő saját bevallása szerint sosem játszott még egy résszel sem, olyan is lett. Abban viszont nem értek egyet, hogy nem lehetett volna jobban megcsinálni. Néhány idegtépő jelenet, amikor a sötétben megbújik az ügynök, és közelít a célszemélyhez, hatásos zenei aláfestéssel, drámai kivégzéses jelenetekkel nagyban lendíteni lehetett volna azon, hogy a játékhoz közelebb álljon. Néhány közeli felvétel, amikor a zongorahúr átvágja a nyakat, vagy amikor egy szögbelövővel célba talál, az eléggé meggyőzte volna szeintem a kritikusokat. Bruce Willis a kedvenc színészem, sokféle szerepet el tud játszani, de ez a hideg, kimért, kifejezéstelen arccal végzett bérgyilkos szerep szerintem nem passzolt volna hozzá.
3.
3.
Czaky
Az a gond a filmmel, hogy ha úgy csinálják meg mint a játékot (orrba-szájba sunnyogás, ha silent assassin akarsz lenni), akkor elaludtunk volna rajta, de hogy ne legyen unalmas, akciódúsra csinálták. Így egy véleményem szerint alulértékelt film lett, mivel nem is lehetett jobban megcsinálni.
2.
2.
mugen
#1: Személyes véleményem szerint a film nem lett rossz, de teljes mértékben nem tükrözi a játék fantasztikus hangulatát. Kimaradt az a "kreativitás" ami a játékokban volt. Én még mindig azt mondom, hogy Brúszwilisz kellett volna a filmbe, de hát semmi sem lehet tökéletes. :D
Viszont ha van időd, szerintem ess neki a régebbi részeknek, én kb fél éve pótoltam be a Blood Money-t, mert most volt lehetőségem belevágni.
1.
1.
giga321
Szégyellem magam hogy 1 darab Hitman játékkal sem toltam eddig de próbálom bepótolni azzal hogy az Abslutionnal játszani fogok illetve az is lehetséges hogy ezt a regényt ha megjelenik magyarul elolvasom. A filmet láttam de nem tudom mennyire hozza vissza a játékot szóval aki látta a filmet és játszott a játékokkal mondjon már véleményt hogy mennyire HŰ a film a játékhoz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...