Egyhamar nem törik fel a PlayStation Vitát

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 23.
  • Hír
Link másolása
A Sony olyan intézkedéseket foganatosított a PlayStation Vita tervezésekor, amik hosszú távon gátat szabhatnak a kalózkodásnak, mondta az SCE WWS amerikai főnöke, Scott Rhode. A japánok tanultak a PSP hibáiból, így az állításuk szerint védve lesznek az illegális szoftverhasználat ellen.

Olyan védelemmel látták el a PlayStation Vitához kapható játékok adathordozóit, amely hosszú távon megvédi majd a céget a kalózkodás káros hatásaitól (és ugye a bevételkieséstől). Scott Rhode, a Sony Computer Entertainment WWS fejese csitította a kedélyeket és egy kedvező jövőképet tárt elénk. Látva a konzoltörténelem eddigi gócpontjait, kérdéses, hogy ez a "hosszú táv" pontosan mennyi időt jelent biztonságban.

Tudva, hogy a cég előző generációs handheldjén, a PSP-n milyen hatalmas mértékben elharapódzott a kalózkodás, a PlayStation Vita esetében már fel voltak készülve ez ellen. A tervezés első és középső szakaszában lennie kellett a gépben olyan védelemnek, ami már az első naptól kezdve meggátolja az illegális szoftverek használatát. A vásárlás után ugyanis minden játéknak saját, egyedi formátuma van. Rhode elmonda, hogy a Vita adathordozói kivétel nélkül egyedi biztonsági megoldással vannak ellátva, amik hosszú távon védelmet nyújtanak a warez ellen. Kérdés, hogy a hackerek mit szólnak mindehhez?

A PlayStation Vita tegnap óta kapható Magyarországon is.

30.
30.
Predyy
"Kérdés, hogy a hackerek mit szólnak mindehhez."
- Áááá... Végre kész! Vita, ismét nyertek a kalózok...
*Jön valaki...
- Te Jani! Olvastad mit írnak Gamekapocs.hu-n?
- Nem. Mit írtak?
- Azt hogy a Sony szerint egyhamar nem törik fel a Vitát...
;)
29.
29.
xxxgamer4ever
#28: :))))

#22
Te is úgy mint valaki előtted? Baltával meg csavarhúzóval?

Lehet hogy nem fog megtörténni de azért jót röhögnék ha jönne a hír mondjuk 1 hónap múlva hogy "kész" ez is! :))))
28.
28.
secret.
Sziasztok most kaptam a hírt hogy Chuck Norris feltorte a PSVita-t.
26.
26.
donkutyafasz
Miért venne akárki is Vitát ha vehetne 3DS-t? Miért vennéd meg a maradékot ha megveheted a főfogást?
25.
25.
shatterhand
#9: én úgy hallottam,hogy megegyezett miszerint nem nyúl sony géphez:)
Aztán meg olyan hír volt,hogy a facebook felvette.
Nem kell neki bújkálnia.
24.
24.
DON GONDOCS
Ami késik nem múlik, meg az ilyen kijelentések mindig ellenkezőleg sülnek el. ennyi
22.
22.
MaximumGame
Ez egy vicc... én ha vennék 1 et már holnapra feltudnám törni !
Fogadok is bárkivel :)
20.
20.
rozi07
Felig a hirhez: csak nekem tunik sok(k)nak a 15e ft-os jatek vita-ra?
19.
19.
Krumpli
Mikor még fiatal voltam, és nem voltam keresőképes akkor még érdekelt, a PSP-m nekem is törve volt, sőt még az X360-om is bevallom, de most hogy már 1-2 havonta belefér egy eredeti játék, és rájöttem arra hogy mennyi mindent kihagytam eddig (Live, PS Network stb) így mostantól nem foglalkozok ilyennel :)
18.
18.
strike19
Csak idő kérdése is fel lesz törve.George Hotz visszatérhetne.Kár ,hogy azzal a facebookal foglalkozik.Ő biztos pár hét alatt elő ásná a gépből a Root kódot.
17.
17.
Kumite
#15: "Kvázi meg is nyerték a "második konzol háborút"..."
A második helyet éppenhogy csak elcsípik. De ha lebontod, hogy átlagban mennyi gépet adta el havonta, akkor az MS csak harmadik helyen van a PS3 mögött, ami ugye 1 évvel később jött, de csak 2-3 millió a lemaradása.

#9
Először is nem bújkál. Másodszor meg, a Sony inkább saját maga adta volna ki a törési firmware-t, minthogy cserébe az Anonymus sz*rrá roncsolja a gyengén védett rendszerüket és a kedves vásárlók érzékeny adatait lementse A-tól Z-ig, 0-tól 9-ig.
16.
16.
Ronam
#9: GeoHot már nagyon régóta nem bujkál, kicsit le vagy maradva :).
15.
15.
A japán bukta után egyre kíváncsibban várom, hogy az amúgy is fogyó kereslet mellett mennyien fektetik bele az egyre kevesebb pénzüket a kütyübe!

Félreértés elkerülése végett: nagyon jó gépnek tartom a Vitát a technikai paraméterei alapján, talán túl jó is (már megint (a N- dolgait pont az egyszerűség viszi a hátán)) de ezzel még inkább megnehezítik a saját dolgukat. Hosszú távon lehet, hogy játékok eladásaiban megmutatkozik, bár így kisebb a hírverés és lassabb lesz a vas terjeszkedése. Lám-lám az MS-nek mennyire bejött, hogy pillanatok alatt szétszedték a gépüket. Kvázi meg is nyerték a "második konzol háborút"...
14.
14.
Qbász
Próbáltatok rá zenét felmásolni? Kész rémálom. Nincs drag&drop, háttértárként használni a drága Vita memóriakártyát? Bitch Please!. Sony program van hozzá amihez állandó internet kapcsolat kell. Úgy működik a dolog hogy felteszed, beállítod hogy melyik könyvtárban vannak a zenéid/képeid stb. A CMA (Content Manager Assistant) ezután átszkenneli valami irdatlan lassan, majd miután végzett te a Vitát használva belépsz a CMA-ba. Kiválasztod a PC->>PS Vita opciót. Ott előjön előadó, cím stb kategóriák. Kiböngészed a listából mert ugye nem mappákat mutat hanem egy jó hosszú görgethető listát, majd copy és ekkor ki kell jelölni mit akarsz átmásolni majd lenyugtázod és megkezdődik a másolás. Persze másolás közben nem tudsz tovább keresgélni nézheted a csíkot ahogy szép lassan átcsoszog jobbra. Na már most aki szereti a saját rögtönzött válogatását hallgatni annak kész rémálom használni ezt a rendszert
12.
12.
adriano28
tegnap óta kapható mo-n?:D akkor már tudom mért néztek hülyének mikor két hete kerestek a tescóban:D
10.
10.
barack1
Ezt nem fogják egy hamar feltörni.
Az eddigi konzolokat azért lehetett feltörni, mert minden fejlesztőcég kapott egy félig feltört rendszert, a fejlesztéshez. Vagyis ha valamelyik fejlesztőcég kiszivárogtatta az anyagot, akkor a hekkerek könnyen feltörhették a rendszert. De most minden fejlesztőcég más és más fejlesztő készletet kap, vagyis ha kiszivárog a törés, akkor csak annak az egy cégnek a programjait lehet majd feltörni, akitől kiszivárgott a törés.
9.
9.
Mathia$
#2,#3: Azért meg kell hagyni, értenek a hackerek munkájának a megnehezítéséhez ott a Sony-nál, PS3 is milyen sokáig bírta. Aztán jött GeoHot. (George Hotz)
Aztán most hol bújkál? Kanári szigeteken?

#8: Ott a pont!
8.
8.
Scoo
Mindent fel lehet törni. Ezek után pedig külön utazni fognak a Vita-ra. Bár valószínű, hogy jó ideig nem fogják tudni megoldani a hacket.
7.
7.
Ronam
#4: A kérdést inkább úgy kellett volna feltenni, melyik mai játék nem fut 3.55-n :). Amúgy, abban igazad van, hogy elég sok ideig tartott feltörni a PS3-at is. Elég valószínű, hogy a Vita-val is így lesz.
6.
6.
daenath
Ezt is mint a PSP-t feltorik majd, csak ido kerdese, PSP-n mar szinte mindent lehet futatni, en speciel a PSP-n jatszom a SNES, GBA es PSX jatekokat es PDF konyveket is olvasok rajta.
5.
5.
Csoola
amíg emberek készítik ezeket a védelmeket, addig más emberek fel fogják törni ;)
4.
4.
szcsaba1994
Azért elég nagy dolog, hogy a PS3 védelmét a mai napig nem törték fel normálsian (3.55-ös gépen melyik játék fut el nomrálisan?)
De ilyet kijelenteni nem kicsit provokáció
3.
3.
greenmelon
#2: Jah, mindig megmondják, hogy ilyen meg olyan védelme lesz aztán egy hét múlva már fel is törték.
2.
2.
goblinfing
2 nap múlva hír= Feltörték ps vitát
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...