HWSW: Elhunyt a Commodore alapítója

  • Írta: fojesz
  • 2012. április 11.
  • Gyászhír
Link másolása
83 évesen tegnap elhunyt Jack Tramiel, a Commodore alapítója, amelynek nevéhez számos nagy sikerű otthoni számítógép fűződik. A rossz hírről nagytestvérünk, a HWSW számolt be, ahol hosszabb megemlékező cikket is olvashattok a Tramiel pályafutásáról és munkásságáról!

Idén nyáron lesz 30 éve, hogy megjelent a piacon a Commodore 64, minden idők legsikeresebb, legnagyobb példányban értékesített személyi számítógépe. Sajnos a vállalatot az 1950-es években megalapító Jack Tramiel nem érhette meg az évfordulót, április 8-én kaliforniai otthonában elhunyt. 83 éves volt.


Tramiel 1928-ban született a lengyelországi Lodz városában, Jacek Trzmiel néven. A II. világháborút családjával együtt koncentrációs táborban töltötte, majd a háború végeztével 1947-ben az Egyesült Államokba emigrált. majd belépett a hadseregbe, ahol írógépek javítását végezte egy New York-i irodában. Leszerelés után a megtakarított pénzéből egy írógépeket javító műhelyet vásárolt, majd az 50-es évek elején Kanadába költözött, mivel az ottani törvények lehetővé tették számára hogy Csehországból származó írógépeket importáljon és árusítson - 1955-ben alakult meg a Commodore Business Machines, amely Tramiel katonai múltja miatt kapta ezt a nevet.

Írógépből számítógép - Jack Tramiel pályafutásáról a HWSW-n olvashattok bővebben!

14.
14.
Extol
Nyugodjék békében! Tényleg igaz, rossz ez a Rippelés, akkor inkább már copypaste! Le sem kell írni.
11.
11.
xxxgamer4ever
Nyugodjék békében!
Köszönjük amit a világnak adott!
10.
10.
Ector
Nyugodjék békében.
Azért szép kort ért meg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...