E3 2012: Cyberpunk - jön a CD Projekt új RPG-je

  • Írta: zoenn
  • 2012. május 30.
  • Bejelentés
Link másolása
Nem csupán műfaji besorolásról van szó: tényleg Cyberpunk névre hallgat a CD Projekt vadi új szerepjátéka, mely az azonos című, papíralapú RPG-re épül. A futurisztikus jövőben a társadalom elvesztette emberségét, reális és brutális utópia ez, a stílus hamisítatlan védjegyeivel.

A nyolcvanas évek végén született meg a Cyberpunk 2020 nevű, papírral és dobókockával játszható szerepjáték, mely mindmáig a műfaj úttörőjének számít. Cyberpunk címekből hiány van manapság, a lengyel brigád kellő hozzáértéssel, a The Witcher 2 tapasztalatával a háta mögött nyúlt a rajongók által kedvelt témához. Pár órával ezelőtt zajlott le a CD Projekt elő-E3-as konferenciája, lássuk a részleteket!

A játék designere ugyanaz a Mike Pondsmith, aki az eredeti, papíralapú szabálykönyvet is megalkotta, s már egy éve a CD Projektnek dolgozik, hogy a videojátékos kivetülés hű maradjon az alapokhoz. A cég társalapítója, Marcin Iwinski megígérte a játékosoknak, hogy a Cyberpunk hűen ötvözi a The Witcherre jellemző gazdag részletességet, komplex és izgalmas történetet a non-lineáris élménnyel. Súlyos szavak ezek, reméljük ismét remek produktumok kapunk felebarátainktól.

Számos egyedi karakter közül választhatjuk ki a nekünk megfelelő fickót - lehetünk vérszomjas zsoldosok, vagy ravasz hackerek is ebben a megavállalatok által uralt Földön, s rengeteg kibernetikus implantátum közül választhatjuk ki a nekünk megfelelő darabot, a halálos fegyverekről már nem is beszélve. A világ pedig magáért beszél, ahogy Pondsmith elmondta, büszke rá, hogy egy igazi cyberpunk játékot alkotott meg két évtizede, aminek több mint 5 millió rajongója van világszerte. Most találta meg a megfelelő csapatot, hogy a Cyberpunk játék végre átalakuljon teljesen digitális formátumúvá.

Az biztos, hogy a műfaj rajongói számára jelenleg nincs jobb alternatíva a piacon, a kiadók félnek a stílustól, a CD Projekt viszont mindig is adott a minőségre, így joggal bizakodhatunk. A címet egy új csapat fejleszti a stúdión belül, de számos The Witcher veterán is csatlakozott a projekthez

És mi lesz Riviai Geralttal?

A kiadó számos információt megosztott nyári konferenciáján a The Witcherrel kapcsolatban. Most már biztos, hogy érkezik a The Witcher 2: Enhanced Edition Macre idén ősszel, mely nem sima átirat lesz, hanem natív port. Sőt a japánok is élvezhetik a Geralt második kalandját augusztus 23-án, s a cég megerősítette, hogy a The Witcher 2-ből világszerte 1,7 millió talált gazdára.

22.
22.
Én inkább azon az 1.7 millió eladott darabon vagyok fennakadva ! Abból ugyanis minimum 1.2 millió a PC-s eladás és csak a többi az X360-as, pedig már több, mint másfél hónapja kinn van 360-ra is ! Titkon azt reméltem, hogy gyors iramban megtriplázzák az eladásokat, erre még fele annyi sem ment el...

Ha valakitől nem féltek bármilyen projektet, bármibe is fogjanak, akkor az pont a CD-Project ! Szóval várjuk szeretettel !
21.
21.
kopic
#19: *Na erre nagyon kíváncsi leszek:)
20.
20.
Daetnas
Nagyszerű. A CD Projekt RED szerintem az utóbbi évek legnagyobb felfedezettje.
Nagyon várós ez a játék is.
19.
19.
kopic
Na nagyon kíváncsi leszek.
18.
18.
Teuton
Witcher2-t nem ártana 4.0-ig patchelni (EE volt talán a 3.0). Az egér-probléma semmit nem javult az 1.0 óta, hogy csak a legrosszabbat említsem.
17.
17.
giga321
#15: G.i.T.S.-et tuti hogy ha lenne egy Fasza játék belőle pcre bolt előtt toporzékolnék nagyon örülnék neki. Kedvenc animém ráadásul alap mű.
16.
16.
Macifasz
Várjuk szeretettel, nem is kicsit.

Amúgy így zárójelben...megnézném, hogy mit tudnának kihozni egy Star Wars RPG-ből...uhhhh...beleborzongtam. :-O
15.
15.
hedzsooo
#13: Huuu, thx a linket! :D AKIRA-bol voltak jatekok is??? :) Meg a Cowboy Bebop is ott figyel! :) ...Huuuu, a GHOS IN THE SHELL is, betojas! :D :D Keszithetnenek egy modernebb, faxantos jatekot PC-re a Ghost in the Shell-bol bakker, arra is tuti vevo lennek! :)

Arrol a 2 jatekrol sem hallottam eddig sokat amit irtal, de egyszer lehet hogy idot probalok szanni rajuk, videokat mindenkeppen keresek roluk.^ :)
14.
14.
hedzsooo
#12: Ja, igaz.^ Eddigi infok alapjan nekem is bejovos lesz a Dishonored stilusa is. :)

PROMETHEUS-t varja mar valaki rajtam kivul? :D

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qYOrFUrzvQM
13.
13.
DON GONDOCS
#11: http://www.giantbomb.com/cyberpunk/92-6735/games/?
nekem még a Too Human és az Anachronox is bejött ebben a témában
12.
12.
giga321
#11: Meg az steampunk nem cyberpunk. ( mondjuk én mind 2 stílust imádom. )
11.
11.
hedzsooo
#10: Szerintem is ott lesz a szeren, Deus Ex-en kivul ugyanis nem is volt eddig igazan jo cyberpunk-os jatek, v. legalabbis en nem ismerek. A Dishonored-re leszek meg kivancsi, bar annak egeszen mas jatekmenete lesz valoszinuleg...
10.
10.
DON GONDOCS
Valami újdonság, ebből valami nagyon jó játék fog kisülni.
8.
8.
névtelenség
Kell mint egy falat kenyér. A műfajból hiány van, ahogy lassan a jó rpg-ből is.
Kíváncsian várom a további híreket.
7.
7.
drat576
Noh erre nagyon kíváncsi vagyok
5.
5.
MrBenjamintoto
Remélem nem sokára megjelenik mert nagy pangás van a piacon e téren és már majdnem arra vetemedtem, hogy megvegyem a Brinket.
4.
4.
zsoze
Nem tudom elhinni nagyon várósmár most remélem nem fognak belebukni ,de ha fele olyan jó lesz mint a Witcher akkor már teljesen jó :D
3.
3.
William Munny
Hosszú évek óta a legjobb hír, amit hallok, - most is aktív cp2020 játékos vagyok - de félek, az lesz a sorsa, mint a Shadowrunnak.
2.
2.
giga321
Whoa whoa whoa o.O Már a címe is ígéretes. Na ez egyértelmű hogy tolni fogom ami Cyberpunk az CSAK és kizárólag jó lehet főleg hogy sokan mondják hogy ez a fejlesztő csapat nagyon jó ezek nem nyúlhatnak mellé. Már szeretem jöhet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...