E3 2012: Mégsem csökken a PS Vita ára

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 7.
  • Biznisz
Link másolása
Habár a Sony kézikonzolja után nem kapkodnak a vásárlók, a korábbi pletykákkal ellentétben a cég még nem szeretné csökkenti a PS Vita árát. Ezt maga a Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida erősítette meg. Így is tízmillió darabot szeretnének eladni 2013. márciusáig.

Shuhei Yoshida az Eurogamernek adott interjújában elmondta, függetlenül attól, hogy miként szerepel termékük a kasszáknál, a közeljövőben ne számítsunk árcsökkentésre.

"Ár-érték arány szempontjából azt hiszem jó áron adjuk a rendszert. És a prioritás az, hogy potenciálisan több játékot és szolgáltatást nyújtsunk. Természetesen azoknál az embereknél, akik vásárláson gondolkodnak, számít a PS Vita ára - különösen akkor, ha még memóriakártyát is venniük kell. Idő kell ahhoz, hogy csökkenteni tudjuk a költségeket. A fő célunk most az, hogy növeljük a tartalmat és kiaknázzuk a rendszerben rejlő lehetőségeket."

A Sony Computer Entertainment elnöke, Andrew House leszögezte, hogy 2013 márciusáig 10 millió darabot szeretnének eladni a PlayStation Vitából. A cég arra számít, hogy az év végi ünnepek alatt megnő a konzol iránti kereslet, hiszen a régen várt játékok is ebben az időszakban jelennek meg.

Jön a Call of Duty és az Assassin's Creed: Liberation, de egy rakás belső fejlesztésű cím is napvilágot lát ősszel és télen. A japán piacon is rendre alulmarad a Vita a Nintendo 3DS-sel szemben, a vállalat itt ugyancsak a frissen megjelent címek sikerében látja a kiutat. Számít arra, hogy a Crystal White színű Vitáért is kapkodnak majd a vásárlók.

5.
5.
shooter1234
#4: Mond meg a főnöködnek hogy ideje lenne lecserélni a laposokat tab -ra. :)
De a lényeg az hogy, jah, rád nem fognak sózni egy ilyent "akciós" áron, ahol engednek 2ezer forintot az árából, mert ha nem kell, akkor nem kell, aztán kalács- kalap.
4.
4.
#3: Hát ez az, én tab-ot vennék, de szigorúan Intel x64 alapút Slackware / Windows7-el és Shader2-vel. Azon tudnék dolgozni is útközben, de mivel drága, marad a 12.1-es 1.7kg-os Laptop ami viszont céges és ingyen van... :D
Játszani azon sem játszok és a VPN miatt meg a telefonnak sem kell semmit tudnia az égvilágon, csak telefonálni :D De tab-al sokkal könnyebb lenne az életem... Azt hiszem nem vagyok a célközönségük ... :D
3.
3.
shooter1234
#2: Nekem is okostelóm van, az mellé meg ez totál fölös lenne (meg amúgy is Xperia Play:)) És Xbox360 meg pctuning között akarok dönteni június 30ig, majd elválik. Vitára meg sajnos kevés a kínálat még.
2.
2.
Csoola
Árcsökkentés nélkül még mindig nagyon drága, a hardcore gamerek szerintem még mindig az Xbox 360-at vagy a PS3-at választják ez helyett... Aki pedig keveset játszik, szintén nem hiszem, hogy 60-70 ezresért majd pont egy kb. csak erre való kütyüt vesz, az meg inkább marad egy okostelefon mellett...
1.
1.
Ez nem meglepő: tartalom nélkül az árcsökkenés nem megoldás, pláne nem hosszútávon. Kicsit elkapkodták ezt a megjelenést, valószínűleg sokkal jobb évzárásra számítottak, hogy aztán több energiát tudjanak a vitára fordítani. Ezzel szemben továbbra is lejtmenetbe a cég így érthető, hogy inkább a PS3-ra fókuszálnak, ameddig az a szekér megy, nincs nagy baj. Addig a vita meg kivárásos alapokon marad. Ha jönnek a címek, jönni fognak az eladások is ...
1.
1.
shooter1234
Én csak akkor vennék vitát, ha lenne rá több hardcore cím, szóval ez az év vége féleség jól hangzik, csak ugye nem mindegy hogy mennyi, meg mi, és milyen minőségben. Meg a HDMI csatlakozás hiánya (legutóbb azt olvastam hogy nincs HDMI csati) sokat levonhat és inkább valami nagyobb konzolon vagy gépfejlesztésen töröm a fejemet jelenleg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...