Breaking: felvásárolta a Gaikai-t a Sony

  • Írta: fojesz
  • 2012. július 2.
  • Bejelentés
Link másolása
Már azt hittük, hogy nem, pedig dehogynem. A Sony ma reggel bejelentette, hogy potom 380 millió dollárért felvásárolta az egyik legnagyobb cloud gaming szolgáltatót, a Gaikai-t. A hírek szerint a konzolgyártó saját szolgáltatást épít a Gaikai erőforrásaira támaszkodva.

Beigazolódtak a korábbi pletykák, a Sony valóban felvásárolta a Gaikai-t. Bár mindenki az E3-ra várta a nagy bejelentést, úgy tűnik, a PlayStation gyártója kínosan ügyelt arra, hogy semmi érdekeset ne mutasson a kiállításon, vagy csak száradt tinta mellett akart előrukkolni a hírrel, hogy bebástyázta magát a cloud gaming piacon.

Beharangozó trailer 2010-ből

Ma reggel a Sony Computer Entertainment formális keretek között jelentette be, hogy június 30-án aláírta a Gaikai vezetőségével a cég felvásárlásáról szóló papírokat: a Sony 380 millió dollárt fizet a cloud gaming szolgáltatónak, és a hírek szerint új szolgáltatást indít majd a frissen szerzett technológiára és infrastruktúrára építkezve. Beszédes, hogy a felvásárlás z Sony Computer Entertainment égisze alatt ment végbe: így a szolgáltatásnak biztosan köze lesz a PlayStation márkához, noha ez egyébként is magától értetődő - Sony + játék = PlayStation.

A nagy kérdés, hogy milyen területekre szánja a rendszert a Sony? A korábbi pletykák arról szóltak, hogy a PlayStation 3 visszafelé kompatibilitását oldanák meg így, más forrásokból pedig azt lehetett hallani, hogy a gyártó egyébként nemjátékos termékeibe (tévék, laptopok) ültetnék be a szolgáltatást.

Akárhogy is, a Sony jó érzékkel csapott le a cégre, a cloud gaming fontos részét képezi majd a jövő játékiparának. A Gaikai egyébként az E3 alatt jelentette be, hogy a szolgáltatása a Samsung okostévéin keresztül is elérhető lesz - nem kell ecsetelni, kinél csapódnak majd le így a dollármilliók.

15.
15.
NoNametheOneandOnly
#13 http://www.gaikai.com/ kipróbáltad? Teljesen jó fullHD monitoron, nincs lagg, teljesen olyan mintha a gépen menne... onlive is ilyen... és nem kell Magyarországra szerver, Európába kell, és ott van is...

#10, #12 Ez már generáció függő, nagyapád nem használja a számítógépet mert szerinte felesleges... Fiadnak már az lesz a jó hogy cloudban instant elérhető a játék egyből... Gyorsul a világ, mindenki mindent egy kattintással egy másodperc alatt akar elérni, és a játékosok ezt kapják a cloud gamingtől... pl én jobban szeretem a digitális letöltést mert bárhol lehúzom tolom, mennyivel jobb lesz pár év múlva hogy kattintok és tolom.
9.
9.
fojesz
#7: Pontosan ugyanez futott át az agyamon.
8.
8.
Gt17
#7: Ez se.Inkább az onlive-ot vásárolták volna fel,az szerintem egy jobban kiépített rendszer,mint a gaikai,szerintem meg is környékezték az onlive-ot,csak nem eladó a cucc..aztán ki tudja.
7.
7.
abydos
Csak én érzem úgy, hogy ez a Sony utóbbi évek tekintetében az egyetlen okos döntése?
5.
5.
tabu3x
Azt hiszem, a legdrágább, és mindemellett a legértelmetlenebb módja lenne a visszafelé kompatibilitás biztosítása a Gaikai rendszerével, ha csak erre kellene.
A Gaikai felhője PC alapú játékok futtatására alkalmas, ugye, PS3-as gémeket max virtulizálva tudna futtatni, de ha jobban belegondolunk, még így sem, vagy ha mégis, akkor nagyon nem lenne hatékony.
Ez szimplán előre menekülés, a cloud itt van, belépni sokba kerül pénzben is és időben is.
Ezzel egyébként az OnLive járhat a legjobban, mert most az MS vagy összehoz egy saját felhőt amire tán már nincsen ideje, vagy megveszi az OnLive-ot, akik így most annyit kérhetnek a cégükért amennyit csak akarnak.
3.
3.
robogo98
Mi az a could saves boxon??
2.
2.
JoHnNiEE
ezt sajnálatosan hallom :(( pár hónapja még azt rebesgettél h a STEAM-mel főznek vmit ki.... de igy a SONY-val :S
1.
1.
simon 555
jól hangzik,de remélem nem így oldják meg majd a visszafelé kompatibilitást majd a ps4-en mert akkor nem sok értelme lenne mivel így sem érnńek semmit a dobozos ps3 jatekaim...esetleg ha azokat amik megvannak dobozos formaban ps3-ra ingyen odaadnák gaikaira majd ps4-en jo lenne,de ugyebár honnan tudnák,h mi van meg?aminek van online passa az oké,de mi van azokkal amiknél még nem volt ilyen?egyszerűbb lenne ha berakom a lemezt és megy.elvégre a ps3 is viszi a ps1 jatekokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...