Feministák az Aliens: Colonial Marines ellen

  • Írta: zoenn
  • 2012. július 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Szerencsére nem arról van szó, hogy a feministák pucéran tüntettek a Gearbox székháza előtt, miszerint az Aliens: Colonial Marines hátrányosan mutatja be az Alien-királynőt. A női rajongók azt nehezményezik, hogy nincs lány karakter a játék multiplayer módjában. Már petíció is született.

A petíciót indító Mellissa K a játék producerének, Brian Burleson nyilatkozatára hivatkozik, miszerint nem lesz női karakter az Aliens: Colonial Marines többjátékos szegmensében. Ez pedig felháborító és a készítők abszolút nem veszi figyelembe az Aliens univerzumát.

"Elfogadhatatlan, hogy a játék honlapja szerint nem lesznek női karakterek a multiplayerben. A frencsájz rengeteg erős női karaktert vonultat fel - Ripley, Vasquez, és Dietrich Ferro - csak, hogy néhányat említsünk. Van még nagyjából 5-6 hónap az aranylemezre kerülés és a februári megjelenés előtt, szóval szeretnénk, ha a játék hű maradna az Aliens univerzumhoz és játszhatnánk nővel a multiplayerben."

A felvetés jogos, kíváncsi lennénk Sigourney Weaver álláspontjára is. Ha punásként nehezményezed, hogy nem játszhatsz csaj karakterrel, nosza - írd alá a petíciót. És persze a transzvesztita olvasóinkat is szívesen várják.

Update! A petíció elérte a kitűzött határt, július 8-ra több, mint 3 ezren írták alá.

83.
83.
kontakt
#77: Mintha az egész napját elvenné ez úgy írod...aláírja, többiek is és csá..mennyi idő ez ? 3at pislog és meg is van?
Ez volt az egyik fele, másik pedig, hogy lövésed sincs a problémáikról meg nekem se, se a többieknek itt. Szóval ki mondta, hogy ez a legnagyobb gondjuk?
Utolsó sorban pedig felszólalnak az emberek képzeld, esetleg te nem tudsz róla.
Talán nem a gamekapocs magazinból fogsz ezekről értesülni...ahogy egy horgász magazinban se fogsz olvasni a Mars kutatásról, úgy itt se a Világot megváltani akaró emberek ténykedéseiről.
82.
82.
odin2011
na jólvan töllem lehetnek még az idegenek is nők benne de télleg csak jelenjen már meg faxom !!!!!!! ilyen hülyeséggel egy játékot támadni grat......
81.
81.
adriano28
Hát szórakoznak velem? alá írnám tán mégis a 3rd player módba lenne, mert hát úgy tudnám nézni a nőci buláját de így... írja alá a faszom, ennyi erővel már a buzi pártiak is írhatnának petíciót hogy nincsen benne transzfesztita szereplő, ennyi
80.
80.
altF4
Ezen a "híren" jót nevettem...
79.
79.
Mortis
78.
78.
Dragonborn
Persze aztán a sok feminista tirpák miatt megint csuszni fog a játék
77.
77.
adamsfamily
#74: Félreértettél!Én örülök,ha az emberek hangot adnak a gondolataiknak.Én csak azon akadtam ki,hogy a mai világban egyes embereknek a legnagyobb problémája az,hogy egy játékban nincs női karakter.Szerintem manapság ennél jóval fontosabb dolgok is vannak a világban amik ellen fel lehetne szólalniuk az embereknek,de tesznek rájuk nagy ívben.
76.
76.
Hubert Cumberdale
#72: "Kar eroltetni, mert van aki elolvassa es fel is fogja, v. legalabb megprobalja, amit a masik gondolt, majd irt le kommentben"
.
Néha megfogadhatnátok a saját tanácsotokat..
75.
75.
Jinbobo
#74: Te kicsit komolyan veszed ezt az egész baromságot, én csak nevetek ezen a hülyeségen. Ne hogy azt hidd, néhány felháborodott kocka csaj miatt megváltoztatnak egy játékot. Ugyan ebben a formában fog megjelenni. Az új Dante miatt is lehetne petíciót indítani, de az esetben sem fogják megváltoztatni a karakter kinézetét. A cím eladja a játékot, és sikeres lesz, basznak rá hogy néhány felháborodott nő nem fogja megvenni.
74.
74.
#73: Szerintem meg pont ez a fajta elképzelés az elszomorító, hogy mindent be kell venni amit eléd tesznek. A cikk félreérthetően kezdi, senki sem tüntet, hanem használnak egy online petíciós oldalt, indítottak egy kérvényt, amit alá lehet írni szabad akaratból ha egyetértesz vele. Ha nem, nem írod alá. Időt nem vesz el sokat elolvasni és aláírni. Nem többet mint itt kommentelni.
A hozzáállás, amit te kritizálsz pont hogy sokkal életrevalóbb mint a magyar átlag, akik birka módjára mindent bevesznek és teljesen mindegy nekik. Fizetni kell hát fizetnek, kussolni kell, hát kussolnak. Ezzel szemben külföldön igenis van lehetőség véleményt alkotni, és ha van online petíciós oldal akkor lehet azt használni! Hihetetlen ugye? És most itt nem konkrétan csak az ilyen kisebb problémákról van szó mint az hogy valaki női karakterrel akar menni. Ez igaz nagyban is, adókra, bármire...de Te már azt sem értékeled, hogy tudnak véleményt nyilvánítani, és ha szerinted be kéne inkább fogniuk, akkor valószínűleg nagyban ugyanezt csinálod. Birka módjára követsz mindent amit eléd raknak. Ez az elszomorító.
73.
73.
adamsfamily
Ebben az egészben az a legszomorúbb,hogy van akinek van ilyen hülyeségekkel foglalkoznia és ez a legnagyobb problémája.Komolyan nem tudom felfogni,hogy ezeknek az embereknek akik minden szarért tüntetnek,hogy van ennyi szabad idejük és ez a sok baromság vajon,hogy pattan ki a fejükből.
72.
72.
hedzsooo
#70: Kar eroltetni, mert van aki elolvassa es fel is fogja, v. legalabb megprobalja, amit a masik gondolt, majd irt le kommentben. A java viszont csak ugy tunik ontani tudja a hulyeseget magabol es magasrol tojik masok velemenyere. ;)
En alairtam a petciot, aztan mar csak picit szorakozom, azert olvasgatom meg a marhasagokat, amiket irtak itt paran, bar mar kicsit farasztoak, igy az uj kommenteket lehet kihagyom.... ^^
71.
71.
hedzsooo
#68: ...& U go 2 hoe! ~ ...Te meg menjél kapálni! xD :D :D
70.
70.
DanielMcBas
#42: Te vagy a nagyon hülye mert a borsónyi agyaddal nem tudod felfogni az egészet ...
69.
69.
mysterion
#21: Ez a ledegradáló szóhasználat a végén a részetekről tényleg gusztustalan, még ha nem is annak szántátok.

A minimum az lenne, hogy javítjátok, pl így: "Ha _lányként_ nehezményezed, hogy nem játszhatsz csaj karakterrel, ..."
68.
68.
Deadzone
go back to the kitchen bitches!
67.
67.
kontakt
#63: Végre, ezek szerintem van más is aki megértette miről van szó!!
Azért szomorú, hogy 40 emberből mindössze egy fél maréknyi, a többi meg hadarja a baromságait valami kifordult aspektusban.
66.
66.
hedzsooo
#63: ...En is nagyot neztem ennek az irasnak az olvasasa kozben (leginkabb az uccso bekezdes soran xD), de jobb kedvemben voltam nalad es inkabb csak rohogtem ezen az irason egy jot, nem vettem ennyire komolyan. A peticioval viszont egyetertek, en mar regen ala is irtam. :)
65.
65.
SLi
#63: Felesleges volt ennyit írnod, sajnos, én is meg mások próbáltak már szólni a kommentek közti alpári zsidózás, niggerezés stb. kapcsán, de nagy ívben le volt szarva mindenki által. Egyszer vagy kétszer még rá lehet fogni, hogy nem vették észre, de hogy minden esetben ott maradnak a kommentek az már nem véletlen. Nagyon úgy néz ki, és ez a cikk csak megerősítés, hogy nagyon is látják ezeket, és ezek a a szerkesztőség véleményét tükröző megnyilvánulások ezért nem törlik őket.
64.
64.
tabu3x
én egy nőnemű androidot, és egy nőnemű alient szeretnék (persze, hogy a játékban):-), csak hogy teljes legyen az élvezet:-)
63.
63.
Zoenn és a Gamekapocs a szememben most rettentően a színvonal alá került. Már ne haragudj meg zoenn, de ilyen alpári és bunkó soviniszta kis írást régen láttam már, főleg egy gamer oldalon. Először is egyáltalán nem feministák csinálták a petíciót, hanem egy csaj gamer, aki nem írta egyáltalán sehol sem, hogy valamilyen feminista szervezethez, csoportosuláshoz tartozna. Azért mert női karaktert szeretne, hogy azzal játszhasson multiban és mert tényleg igaz, hogy a franchise-ban jelentős szerepet vállaltak nők, ezért már rögtön vakbuzgó feministának tituláltad, alaptalanul.

Az Aliensben valóban sok nő volt, a katonák között, és ez így van a mai hadseregekben is, hogy rengeteg nő szolgál. Ez csak annak olyan meglepő akinek az iq-ja annyi mint az íróé. Ráadásul a későbbi "punás" megnyilvánulás szintén színvonalon aluli egy olyan oldalon amit rengeteg ember olvas, köztük sok tizenéves gyerek, és köztük lányok is. De biztosan ezt a neveltetést kaptad otthon apádtól és valószínűleg a baráti társaságodban is csöcsösnek, punásnak és konyhába valónak tartod a nőket. Nos ez az én szememben eléggé nulla. Ráadásul a nővérem nagy gamer, szívesen játszana női karakterrel, így az ő nevében is kikérem magamnak az odavetett soraid. Ha élőben találkoznánk és akkor mondtad volna neki hogy a "punás", tutira szájon vágtalak volna anyád helyett is. Nem értem hogy lehet minden jöttmentből újságíró, még abból is akinek egy cseppnyi felelősségérzete nincs azért amit csinál. Tényleg gratulálok eme színvonalas íráshoz! A gamer világ blikkje lettetek.
62.
62.
Jinbobo
tegyenek bele egy 60éves Ripley-t meg egy dögös androidot, oszt kész...
61.
61.
markoci555
wtf, amikor megláttam a címet és ugyanúgy wtf amikor elolvastam, most ez komoly?
miért kell ilyen hülyeségek miatt tüntetni bakker, most lehet hogy ilyen mittudom én milyen kijelentést teszek, de nem igazán nőknek való a tökéletesre fejlett gyilkológépek elleni harc
60.
60.
Hubert Cumberdale
#54: Elvégre én nem is arról beszéltem, csak valahogy a magyar nyelv nem az erősséged ;)
57.
57.
Gurren
utolsó bekezdésen befostam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...