Sony: hanyagolják a Vitát a külsős fejlesztők

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 11.
  • Hír
Link másolása
A Sony játékokért felelős részlegének vezetője a PlayStation: The Official Magazine interjújában ismerte el, hogy alaposan meggyűlt a cég baja a PlayStation Vitával, már ami a külsős fejlesztők magához édesgetését illeti. A Sony reménykedik benne, hogy az Assassin's Creed III jó húzócím lesz.

Shigeru Miyamoto, a Nintendo atyaúristene nemrég azt mondta a PlayStation Vitáról: kétségtelen, hogy brutális a gép, amivel csodákat lehet művelni, ő mégis úgy gondolja, hogy megfelelő játékok híján mégsem beszélhetünk jó termékről.

Látszólag ezt a gondolatmenetet erősítette meg a Sony Worldwide Studios fejese, Shuhei Yoshida is. Az úriember azt mondta a PlayStation: The Official Magazine-nak adott interjúban, hogy meggyűlt a bajuk a third-party címekkel, ugyanis a külsős fejlesztők nem nagyon akarnak PlayStation Vitára fejleszteni.

"Sokkal nehezebb a dolgunk a külsős kiadók támogatásának elnyerése terén, mint amire számítottunk, de végül is ez a munkánk" - hangzott el az ominózus mondat. A Sony ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy van még mit behoznia, ha a Vitát a csúcsra akarja juttatni, de Yoshida szerint az Assassin's Creed III: Liberation sokat segít majd: "Folytatjuk a tárgyalásokat a fejlesztőközösségekkel és a kiadópartnerekkel, elmondjuk nekik, miért kínálhat a Vita remek élményt a címeik számára - remélhetőleg az Assassin's Creed játék is bebizonyítja majd ezt."

36.
36.
dcba
en kimondottan azert vettem mert graffot leszamitva psv-n a legfullosabb a mortal itt a legtobb a tartalom.Es igen is poen amikor akarom odaviszem amagammal a kis gepet ahova akarom.Pl klotyora :).De nalam az is tenyezo volt h 2 eve vagyok angliaban es meg nincsenek meg azok a korulmenyek h vegyek egy hatalmas tvt mert elo tud fordulni h koltozik az ember es lehet a kov helyen nem tudom hova tenni a tvt-Marpedig ps3 meg xbox 100centi alatt nalam nem megy akkor nem is kell.Xboxom van a ps3mat baratom megorokolte tolem igy majd egyszer veszek megint egyet.Psvn meg az volt nekem csabito h Uncharted de mondjuk abban csalodtam nem is kicsit szamomra az nem ert fel a nagygepes valtozattal pedig a grafika amulatba ejto volt.Most a ressistance-t akarom megvenni mert a demoja jotan tunik.Es biztos vagyok benne h max 1 ev mulva azert lesz ra jatek.Es az nekem is eszembe jutott h ahogy psp jatekot le lehet tolteni ra ugy remelem egy nap eljon a nap h ps2 jatekok is lesznek a networkon es johet a def jam ami ugye alap lenne.En szeretem a kis gepet nem bantam meg es imadom a mortalomat es nem tudom megunni.Mire megunom addigra ugyis lesz mas de mivel azert van eletem nem ezzel torodom allandoan igy szerintem a mortal siman nalam viszi a psvt addig amig nem jon a kov.Es telon telleg nincs olyan exclusive jatek ami felerne egy akar sima psp-s jatekkal.Azert gondolkozzatok mar.Oke van gta 3 max payne iphnon van prince of perisa meg par atirat.De konyorgom tudtok mondani egy olyan cimet ami nem csak grafikaban ut.Olyat ahol igazi komoly mogottes tartalom van.Nezzetek meg a shadow gunt vagy a dead triggert.AAlom grafika de egyszeuen semmi elet nincs a jatekban.Buta az ellenfel es total egyhangu.Nincs ismetlem nics olyan jatek telora ami csak teloexclusive lenne es igazi lelek lenne benne es komoly tartalom igazi tortenettel karakterekkel MI-vel.Egyet mondjon vki es beimsrem tevedtem.Es azert psv-n meg lehet nezni a ressistnace-t pl milyen kis komoly jatek lett.Es jon itt meg nem kell aggodni
35.
35.
Gamelord
#33: Én elég válogatós vagyok, pc-re is alig találok játékot ami leköt, nem hogy telefonra. Nekem nem elég, amit egy iphone vagy akármilyen androidos játék nyújt általában, Nintendon nőttem fel :D. Jelenleg maximum emulátorral közelítik meg például a sneses játékokat (amik több mint 15 évesek), élményben. Legalábbis számomra.
Viszont internetezésre tökéletes lehet, meg még biztosan sok más dologra is. Mondjuk ha minden igaz netezésre egy kézi konzol is képes. Na a lényeg , hogy nem vagyok ellene ezeknek az androidos telóknak, de bőven megvan a vásárló rétege a kézi konzoloknak, mert van aki csak azzal éri be.
34.
34.
mamgu
#32: Dehogynem csak az MGS-en kivül más nincs még vitára egyelőre ami valahogy nem a szívem csücske, a hd csomagból az első megvolt ps2-n játszottam is vele egy darabig de a sztori számomra érthetetlen katyvasz volt (a hívőktöl bocsánatot kérek), de nem biztos, hogy a game hibája volt, a snake eaterrel nem nyomultam lehet ,hogy az jobb?
32.
32.
simon 555
#31: Elvileg majd fognak jönni ahogy PS3-ra is.
MGS HD Collection már van rá.
Vagy te nem a HD változatokra gondolsz?
31.
31.
mamgu
Na én is ideírom a sirámomat : Fel nem foghatom miért nem adják ki rá pl a ps2-es címeket pl.:Ratchet-eket vagy a Jak & daxter-eket vagy amit már sokszor leírtam a Okami-t ami ki is használná az érintőképernyőt . Annyira nem értek a technikai részletekhez de szerintem ez a hardver megbirkózna a ps 2 címekkel innentől már csak arra tudok gondolni, vagy a marketing vagy liszensz miatt nem . Azt a választ meg nem fogadom el, hogy nehéz az átportolás szerintem az már csak akarás kérdése.
29.
29.
Gamelord
#26: Én a telefonomat telefonálásra használom, és nem veszek ilyeneket mint iphone és androidos társai, mert fölöslegesek számomra. Egy pöppet minőségibb játékok vannak kézi konzolra.
28.
28.
simon 555
#22: Némely cím még PC játéknál is olcsóbb.
Nem tudom MO-n most épp,hogyan megy,de nálunk egy nagyobb gamer üzletben(tehát nem olyanban mint MO-n a platinumshop vagy az uberkonzol hanem 576 féle) az új PC játékok 35-40 euro között indulnak.Volt ami drágább is volt 40-nél.
Míg a PSV játékok egytől egyik 40 euro alatt vannak.
Még az előrendelések is.Kivéve a COD az 43...
De a többi játék mind 40-től lefelé vannak árazva.Ha vársz a megjelenés után 1-2 hónapot akkor már meg kapsz rá játékokat 20 euroért.Használtan még olcsóbban.
27.
27.
simon 555
#18: Szerintem egyáltalán nincs ebben igazad,neked sem és a többieknek sem akik szerint a telefonok végett felesleges lenne a PSV.
Először is,4 magos proci ide vagy oda a telefonokban akkor sincs még jelenleg olyan játék ami elérné a PSV eddigi játékainak szintjét.
A tartalomról ne is beszéljünk.
Mikor lesz telefonra AC3 olyan minőségben és tartalommal mint PSV-re?
Nem mostanában az biztos.Jelenleg 1 olyan játék sincs telefonra aminek komoly története lenne nagy konzolos tartalommal,míg PSV-re vannak ilyenek és még lesznek is(AC3,UC,MK,WipeOut,F1,) aztán jönnek még majd COD részek,EA sports sorozatai,LBP is jönni fog,valamint GoW is fog majd jönni.Már csak a SONY címekért megéri venni egyet,mert egyáltalán nem drága már a konzol(200 euro egyáltalán nem sok érte,ennyiért normális telefont amin játszani akarsz nem veszel).
A telefonos irányításról meg már felesleges is beszélni.Ok,hogy elvileg lehet hozzá venni kontrollert,de most komolyan.Fogod magaddal cipelni?
Anélkül meg élvezhetetlen normális játékot(már ha lenne ilyen) mobilon játszani.Ezt meg csak elteszed a zsebedbe mint egy telefont és viszed nyaralásra,suliba vagy ahová akarod és nem kell hozzá semmi + irányító.
26.
26.
kharami
Nem csodálom! Ez tényleg és lehet kövezni, szerintem már annyira fölösleges cucc! Komolyan aki már ennyire nem tud elszakadni a játékoktól és nem elég neki Androidra vagy Iphonre a játék amik azért jók is, hááááttt nem tudom......!
23.
23.
p3ti
Sajnos itt ugyan az a probléma mint a 3DSnél volt , nincsen rá játék kínálat . Persze van 1-2 jó cím , de ez nagyon nem elég ahoz hogy sikeres legyen a gép . Szerint nagy potencia van benne , okostelefonok ide vagy oda... azért a 2 analog ,rendes gombok , és maga a rendszerre fejlesztett játékok , messze jobbak mint bármilyen mobilos cím . Ilyenkor azt nem értem , hogy miért nem kezdenek el hajtani hogy esetleg a gép megjelenésére , vagy azutáni fél évben legyenek olyan címek amiért érdemes megvenni a handheldet. Pl. Metal gear solid , Resident evil , Monster hunter onlineal , esetleg valami arcade játék válogatás ami kihasználja a touch felületeket , Little big planet (ami elvileg már jön hamarosan) esetleg valami action RPG (diablo féle) ... stb.stb. Hogy aki eddig tétovázik hogy megvegye , annak tényleg legyen miből válogatnia . Erre jön egy felső nézetes Silent Hill , aminek köze nincsen a hagyományos játékhoz ..... Azért akárhogy nézem , a 3DSnek már nagyon jó kis lineupja van , és kezdik ontani magukból az exclusive címeket , amit más platformon nem tud játszani az ember . Egyértelmű erőssége a handheldeknek a játékfelhozatal , a többi mobil és tablett ellen . Ezt illene már kihasználni :\ Az pedig hogy nem képesek egy rendes bundlet kihozni , memory cardal , és játékkal... az számomra teljes rejtély
22.
22.
mestermagyar
#21: Pont ezért is gondolkodtam hogy jó lenne megvenni, csak hogy a mortal kombat-ot kipróbáljam, és játszak vele mert csak pc-m van.Csak hát psp-nél se szerettem, itt se szeretném hogy mindenért 20-ezer forintot pengessek ki.Nem tudom hogy áll, de gondolom nem a pc-s árak vannak.De ha valami win8 port esetleg ps3 avagy xbox emulator/port (akár még 1 android is) jönne akkor talán feltenném a karácsonyi "kívánságlistámra":D Csakhát az ára...
21.
21.
dcba
en vettem vitat eppen pont belefert es a Mortal miatt nekem total megerte imadom.Tenyleg kepes vagyok vmiert orakig elleni vele jobban mint xboxon.Xboxon sokszor azert nem jatszottam mert akkor le kell ulni ele bekapcsolni megvarni mig betlt a jatek es volt h addig el is ment a kedvem tole.Vitan csak bekapcsolom es ott van ahogy abba hagytam mert sose lepek ki belole.Az unchearted meg total szegyen lett.Semmi masrol nem szol mint h a vita kepessegeit mutatja be.En imadtam s3mon az unchearted-et de vitan eskuszom total unalmasnak es semmilyennek ereztem.MInd1 en nem bantam meg mert imadok mortalozni vitan es amugy is olyan kis szimpi gep meg majd csak jon hozza kesobb jatek vegulis 1 ev vagy 2 ev mulva is ott lesz nekem es ha mondjuk jon egy Prince of Persia vagy egy God of war mar megerte megintcsak.Amugy abban is igaza van sokaknak h a telok miatt nagyn annyi ennek a handeled piacnak.Van egy xperia playem is es azert az sem semmi mi mindenre kepe.Pl Dead Trigger nagyon kis komolysagos jatek.De a vicc az h igazan tartalmas jatekot nem tudnak telora csinalni.Jo kijott a max payne meg a gta3 de azok 10 evesnel is oregebb jatekok tovabba pcn mar unalomig jatszottam oket.
19.
19.
mestermagyar
#13: 1.Mutass már egy ouy-át ami megjelent-_-.Még csak jövőre de nem 2013 legesleglején fogják kiosztani az első darabokat az adományozóknak,és 1-2 hónap múlva lehet megvenni ténylegesen.
2.Nem arról beszélek hogy más kézidolgok jobbak meg ilyenek.Hanem pl. a square enix bejelentette támogatását a konzol melett, valamit ki is hoz rá majd.Simán megtörténhet hogy elötte a ps vitára akart volna csinálni valamit, de ez a ouya konzol elcsábította.
18.
18.
galmat
A rohamosan fejlődő mobil és tablet világában szerintem halálra vannak ítélve az ilyen kézi konzolok.
Na majd kiderül.
17.
17.
voldi
jó grafikát kapnak a vitálosok :D
16.
16.
szcsaba1994
Itt látszik, hogy nem elég erős a first party kínálata a Sony-nak. A Wii-t is keményen hanyagolták a fejlesztők, mégis hatalmas siker lett. 1 Uncharteddel nem lehet eladni egy konzolt se, más játékot meg eddig nem nagyon láttam rá (1st party).
15.
15.
gegory
A "külsős" fejlesztők azért várnak mert a Sony jó szokása szerint megint saját fejlesztő Hardver adott ki. Azaz meg kell venned egy igen húzós hardver ki kell a fizetned a belépési és az éves tagdíjat.
Miért kelendőbb az iOS és az Android? Mi is kell hozzá: Egyszerűbb a fejlesztés, nem kell egy külön asztal pc nagyságú "cél hardver" a fejlesztéshez (http://www.develop-online.net/news/38459/PlayStation-Vita-dev-kit-priced) és a teszteléshez.

Amíg nem teszik egyszerűbbé a fejlesztést addig halálra van itélve a Vita is mint a sima PSP.
14.
14.
#5: Egyebbkent pont a nagy teljesitmenyu telok amik lenyomtak.
Kinek kell egy handheld amikor ugy is ott a telo es azzal is el lehet okorkodni egy hosszu, uncsi uton.
Ezert nem kell a fenenek se.
Akinek annyi cash van a penztarcajaban, hogy ilyenre koltson, annak jo teloja is van.
Igy nincs celkozonsege.
Ennyi.
13.
13.
#5: 1. Mutass mar egy olyan telot amiben tegra 4 van, jo?
Ugye nincs ebben meg tegra 3 lesz.
2. Mint a feletted iro is lekormolte ez egy handheld, az ouya meg home cucc.
3. Meg kesz sincs szal kar rafogni.
De a nev kotelez (meg ha nem is a te sarad hanem a sony-e, de mivel kedvenced be kell alni a sorba gondolom), mindig masra haritani a felelosseget.Jo magyar szokas szerint.
Ami vicces hogy mega sony sem csinal ilyet.
Inkabb kussolnak.
Egyszeruen a sony elbaszta es kesz.
12.
12.
Birkazoli
#8: Mert ez oldal szerint a Nintendo egy kínos termék, és nem, az írók Nagy emberek, csak Nagy konzolokkal mint ps vagy xboxal képesek játszani. 1000%, hogy ezt gondolják.
11.
11.
Szlacika
#10Én sem mondtam,hogy ebben a cikkben van gúny....:)Inkább erre a cikkre a cinizmus a jellemző.:)
10.
10.
simon 555
#8: Már bocs,de ki fikázza ebben a hírben a Nintendot?
Én semmi gúnyt nem látok a hírben a Nintendo felé,nem értem miről beszélsz....
9.
9.
Szlacika
#8Bocs,a 3DS a példa,hogy csak később indult be az eladás,amikor is jobb címek jöttek a konzolra.(Nehogy félreértés legyen.)
8.
8.
Szlacika
#6 Igen,én sem értem.Valahányszor olyan cikket olvasok,amely Nintendo nevéhez fűzödik,mást nem látok mint a fikázás,gúnyolás stb.Esetleg erről egy cikket nem írnátok?(Mármint az indoklást)Szívesen végigolvasnám...Egyébként a hülye is látja hogy Shigerunak igaza van.pl:3DS(ha már szóba került a Nintendo)
7.
7.
laptopos
#5: yepp,a sony kézikonsoljának tuti bezavar az ouya -nem pedig ouqa-,ami egy otthoni konzol,nem pedig handle cucc...pont ez jön le a cikkből is .......
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...