Az Interplay feltámasztaná a Black Isle Studios-t

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 23.
  • Hír
Link másolása
Lehetséges, hogy minden idők egyik legjobb, főként szerepjátékokra szakosodott fejlesztőcsapata feltámad hamvaiból? Egyre több jel utal arra a közösségi csatornákon, hogy az Interplay feltámasztaná a Black Isle Studios-t. Néhány veterán most egy emberként hördült fel.

A zseniális Black Isle Studios még 2003-ban zárta be a kapuit, s addig olyan klasszikus szerepjátékokat alkotott meg, mint a Fallout első két része, a Planescape: Torment és az Icewind Dale címek. Néhány egykori tag ma már az Obsidian színeit erősíti. Kár volt a csapatért, elvégre a műfaj sarokköveit fektette le hosszú éveken át.

Egyre több forrás utal a frissen indított közösségi médiumokra: a látszólag feltámasztott stúdiónak van már Twitter-fiókja és Facebook oldala is, nem beszélve arról, hogy már éles a Blackisle.com. Mindez egy hónapon belül, ami nem lehet a véletlen műve.

Az Eurogamer utánajárt a dolgoknak és rájött arra, hogy hivatalos honlapot az Interplay jegyeztette be. A kiadó társalapítója és az inXile Entertainment fejlesztője, Brian Fargo is olvasta a pletykákat, de még nem áll rendelkezésére több információ.

A Black Isle alapítója, Feargus Urquhart jelenleg az Obsidiannál dolgozik, Chris Avellone-nel együtt - ők sem hallottak semmi konkrétumot. A fenti linkek viszont kikezdhetetlenek - amint többet tudunk, megírjuk a fejleményeket!

Icewind Dale 3-at a népnek!

19.
19.
Wolf 359
Attól tartok, csak a nevet "támasztották fel", minden kulcsember valamely másik fejlesztőnél tevékenykedik, nem hinném, hogy a Black Isle Studios az a Black Isle Studios lesz, ami régen volt.
Mondjuk attól még fejleszthetnek hasonló minőségű játékokat, egy csomó tehetséges ember van és lesz a játékiparban.
18.
18.
Ooorky
#17: Icewind Dale 1-ből készült Neverwinter 2 mod, de eléggé könnyen végigvihető fél-ork barbár + ember dinosaur druid kombóval.
17.
17.
Raatkainen
Fél karomat odaadnám egy Icewind 3-ért. Még az is szuper lenne ha felújítanák az első két részt.
16.
16.
Killerbee
#9: Arra ott lesz a wasteland 2.
15.
15.
Split
#14: Talán a Strategy First-tel kevered? :D Nem tudom miért írtam, de én annó azokkal kevertem össze (Disciples miatt).
14.
14.
DevilGamer
#12: Nem, az amivel én keverem az is valami Isle.
13.
13.
Hab
#2: Hogy jön ide a GW2? Annál az összes edddigi játékuk jobb volt, amúgy meg nem kéne single rpg-ket mmo-val összehasonlítani.
#9: Szerintem nem gond hogy nem kapunk több izometrikus fallout-ot, bethesda szép munkát csinált a fallout 3-mal, igaz new vegas jobb lett. Remélem a 4. részben csiszolnak az akció részén.
Ha meg izometrikus RPG-re vágysz, a wasteland 2 az lesz :)
12.
12.
Mikeee
#5: nem a black rock-al keverted? ők csinálták a Split Second-ot.
11.
11.
vuliem
Határozottan jó lenne, ha visszatérnének és kapnánk ismét old-school RPG-ket (amik legalább a Bethesda vagy a CD Red Project munkáinak színvonalát megközelítenék), ha már a Bioware az EA-vel karöltve mostanában magasról baszik erre.
10.
10.
névtelenség
9.
9.
adye
Bárcsak újra kapnánk egy isometrikus Fallout -ot... Bár a Bethesda ezt már ellehetetlenítette =(
6.
6.
daenath
Icewind Dale 3 johet, de ne a ma divatos action/rpg stilusban, hanem a kalsszikus AD&D stilusban :)
5.
5.
DevilGamer
#3: Összekevertem, de azért kösz ;)
4.
4.
DevilGamer
#3: Nem, nem az, de most rákeresek az interneten.
2.
2.
markoci555
gw2-nél próbáljanak meg jobbat csinálni:)
1.
1.
DevilGamer
Olyan ismerős a black isle valamelyik video játékból, de nem tudom melyikből nem a fallout, nem planescape, nem az Icewind Dale valami máshonnan. De lehet hogy összekeverem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...