PC-re is megjelenik az I Am Alive

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Jobb későn, mint soha - tartja a mondás. A Ubisoft Shanghai posztapokaliptikus túlélőjátéka tavasszal jelent meg Xbox 360-on és PS3-on, ám a kiadó ma bejelentette, hogy szeptember folyamán napvilágot lát a PC-s változat is. Tudtuk mi, hogy nem zörög a haraszt - megérte ugye kivárni?

Az I Am Alive egy családapa történetét követi nyomon a világvége után: hősünk eltökélt szándéka az, hogy megtalálja a családját. Számos nehézségbe botlik az út során, a túléléshez rögtönöznie kell, a romos várost homokviharok is tarkítják. A víz és a fegyver hatalmas kiváltság. A játék márciusban jelent meg Xbox Live-on, majd egy hónappal később PSN-en. A számítógépes portra több, mint fél évet kellett várnunk, de simán meg fogja érni!


A tavasszal megírt tesztünkből idézünk:

Az Esemény után – meglepő módon – az emberiség nemigen fog össze, a túlélők ellenségeses és finoman szólva is óvatosak az idegenekkel szemben. Egy-egy barackbefőttért vérre mennek, s a legutolsó zugért – ami úgy-ahogy véd a homokvihartól – képesek egy szempillantás alatt ölni. Ezzel már rögtön a játék elején szembesülhetünk: ha túl közel merészkednénk, feltartott kezeink ellenére is a pofánkba lőnek. Porhüvelyünk szánalmas, az élet nem sokat ér, a pillanatnyi örömök – egy flaska víz, vagy néhány lőszer – többet ér, mint Te magad. Viszonylag lineárisan haladunk előre, célszerű minden sarkot és apró zegzugot felkutatni, hiszen némi extra zsákmány szó szerint életet menthet. A pályák nem túl nagyok, nincs meg bennünk a szabadság illúziója, de így is van kihívás dögivel. Ha gondolkodás nélkül szaladunk előre, bitang nehézzé válik a játék, ha természetes ösztöneinkre hagyatkozunk, életben maradunk.

A PC-s verzió feljavított grafikával, szeptember 13-án jelenik meg. A fenti képek ebből a változatból származnak.

27.
27.
bodortamas1
#26: Szerintem a RE 4-5-el sem volt semmi baj. Wesker barátunk feldobta kicsit a játékot az 5. részre, de ez nem a fejlesztők hibája ;)))
26.
26.
Pharaoh
25#: Egyetértek veled, itt én is a saját véleményem írtam le, a minősítést viszont egy nagyobb közösség végzi! A RE6-tal kapcsolatban pedig remélem igazad van! Nagyon remélem!
24.
24.
Pharaoh
23.
23.
Pharaoh
21-22#: 1200ms pontért a Deadlight szerintem, ahhoz képest milyen forrásokkal dolgoztak rajta és, hogy egy 2d-s játék, eléggé minőségi lett (szvsz)! A GoW-ról pedig mindent elmondtál azzal, hogy vannak fanjai és nézdd meg az eladásokat, ahhoz képest, hogy az első részen kívül xbox360 exklúzív cím, és máris rájössz miért is AAA kategória! Egyébként csak egy példának hoztam fel és igen a RE sorozat is nagykirály a 4. részig (, utána elkezdik pörgős nyugati akciójátékká szerkeszteni mindenféle nyomorult szörnyekkel meg molylepkékkel, meg békaemberekkel a zombik helyett és az 5., illetve az érkező 6. részt már csípem annyira)! Peace!
20.
20.
Pharaoh
19#: Really? És nem jó példa a posztapokaliptikus világ fakó színekkel való ábrázolására?
15#: Az a gond, hogy nem látjátok az árnyalatni különbségeket, amelyek meghatározzák, hogy egy játék AAA minősítésű a kategóriájában vagy csak egy középszerű, tucatprogram! Jó példa erre: AAA: Gears of War sorozat, középkategóriás tucatprogram: Inversion vagy Afterfall: Insanity.
19.
19.
Thane
#18: Éli könyve az film.
18.
18.
Pharaoh
15#: Naaaaa! Azért a szürkés-fakó látványvilág lehetne minőségi is, mint például a Deadlight-ban (na annak volt posztapokaliptikus hangulata) vagy az Éli könyvében!
17.
17.
randall13
#11: Túl sok olcsó és nehezen feltörhető játék jön. Nem éri meg a crackkel foglalkozni senkinek sem. Az összes kiadó jön a DRM-el meg hasonló böszmeségeikkel, de az már nem jut el az agyukig, hogy ha mondjuk fele annyiért adnák a játékaikat, talán háromszor annyian vennék meg őket...

#9: comodore jól mondja, a top10 alapján lehet következtetni nagyjából. A Black Ops PS3-on és Xboxon is a top3-ban volt, összesítettben a 15. helyen ha jól emlékszem. Ergo a PC-s eladások ennyire leszorították. :\
14.
14.
Pharaoh
Nem ajánlom senkinek! Egysíkú, unalmas, látványra 0, sztorira 0! (Imádom az ilyen játékosokat: 6#: "Nagyon várom, de mi is az?" :] )
12.
12.
BrendOoN
Négy és fél óra volt a kitolása boxon. Nem hinném, hogy elkérnek majd érte 8-9 ezer forintot. Az Alan Wake American Nightmare is "csak" 5 ezer forint. Szerintem ez is maximum annyi lesz.
11.
11.
miki1105
A warezolásról csak annyit, hogy már nem mindig tudják úgy feltörni a játékot, hogy mindenkinél el is induljon.
10.
10.
comodore
A Top 10 eladásokból ki lehet következtetni. Felrakják platformonként a top 10 eladott játékot és az összevont teljes top 10-et. Általába a Top 10 pc-s eladás és az összevont megegyezik 90%-ban.
6.
6.
alexcargooo
nagyon várós!:D amúgy ez olyan játék ahol akárhová mászkálhatsz vagy menni kell a kijelölt úton mint pl dragon age-ben?
5.
5.
NemTudomMiLegyen
Én box-on toltam, de szerintem elég hamar unalmassá válik, sokszor fusztráló is.
3.
3.
mrxten
na ez király hír!
jöhet
2.
2.
Split
Profitmaximalizálás?! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...