A PS Vita törése nem használható kalózkodásra

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Újabb fejlemények láttak napvilágot a héten kirobbant hír kapcsán, miszerint a neves hacker, Yifan Lu olyan törést készít a PlayStation Vitához, amellyel lehetővé válna a homebrew programok futtatása. Az érintett leszögezte: kalózjátékok futtatására abszolút nincs lehetőség.

Ahogy arról a héten lapunk beszámolt, Yifan Lu jóvoltából olyan törés készül a PlayStation Vitához, amellyel lehetővé válna a házilag barkácsolt programok futtatása a Sony kézikonzolján. A Usermode Vita Loader segítségével bárki írhat rá különféle alkalmazásokat, megkerülve ezzel a handheld védelmét. A warezközösség egyöntetűen kapta fel a fejét, és sokan már arról fantáziáltak, hogy már csak egy lépés, és lehetővé válna a kalózszoftverek futtatása.

Erről azonban szó sincs. Yifan Lu magyarázkodásra kényszerült a Twitter-csatornáján, és leszögezte, hogy a Usermode Vita Loadert lehetetlen arra használni, hogy kalózjátékokkal játsszunk. "Fizikailag lehetetlen dekódolni, és betölteni a kereskedelmi játékokat az én törésemmel" - tette hozzá Lu.

Azt azonban Lu sem tagadja, hogy az exploit kiadása után a törést ugródeszkának használhatják a hackercsapatok, s továbbgondolva az eljárást, végleg két vállra fektethetik a PS Vitát egy egyedi firmware (CFW) segítségével. Lu szerint még az is lehetséges lenne, hogy Linuxot, netán Android operációs rendszert futtassunk a konzolon, de gen durva szaktudás szükséges egy ilyen törés megalkotásához, és nem kevés idő.

"A Sony rendszere valóban jól megtervezett és úgy vélem, egy kernel exploit még nagyon messze van."

Lu még egyszer hangsúlyozta, hogy az ő törése 100 százalékig kalózkodásmentes eszköz, és nem szolgálja a warez javát - nem lehet biztonsági mentések betöltésére használni.

22.
22.

"A PS Vita törése nem használható kalózkodásra"
Akkor mire is?
Semmi erelme nincs.
Ja!!!!!!! Ez egy fizikai tores volt terden nagy lendulettel... :D
21.
21.
Robbie17
Ha Vita játékot még nem is lehet letölteni rá majd csinálnak emulátorokat, psp,ps1 esetleg ps2 és a többi..
20.
20.
frankdelgado
Hiába az okoskodás: ezt is feltörik, ha tetszik, ha nem... és ettől függetlenül lesz rá játék. bár fifán, UFC-ne, meg angry birds-en kívűl nem tudom mire jó ez a mini kijelző, amitől kifolyik a szemed...
19.
19.
markoci555
azt hittem ez eddig köztudott és egyértelmű volt, mármint nem kalózkodásra lett feltörve, akkor nem is lesz arra használva
18.
18.
simon 555
Szerintem nem kell aggódni,hogy egyhamar feltörnék.
PS3-at is mennyi ideig tartott amire egyáltalán sikerült,de azóta sem működik tökéletesen és neten alig találni rá tartalmat(na meg a méret sem egy lényegtelen dolog).
Ha itt is azt fogják csinálni,hogy gyakran adnak ki szoftver frissítést és a legújabb játékok mindig igénylik majd a legújabbat akkor egy hamar nem lesz olyan rajta a kalózkodás mint PSP-n,mert egyszerűbb lesz megvenni a játékot mint elindítani rajta a warez verziót.
17.
17.
turi
#15: "ja, semmit se"
azért nem árt...
16.
16.
Zauder
#14: "Pedig a Vitát már csak a CFW menthetné meg."

Baromság. Remélem nem gondoltad komolyan.

Ahogy a heti japó eladásból is látszik, 'csak' játékok kellenek. Esetleg még egy árcsökkenés is beficcen, még inkább fogyna.
15.
15.
HellaJay
#13: Nem akarlak elkeseríteni, de a jobb grafika nem ér semmit se.
Amennyire nem szeretem a 3DS-t, világos hogy azért olyan sikeres, mert rájött hogy kézikonzol és nem az otthoni konzolokat próbálja másolni.
Pont ezek a kis játékok kaszálják a legnagyobbat és nem az Uncharted.
Az érintőképernyő viszont valóban undorító,azzal egyetértek.
14.
14.
HellaJay
#2: Pedig a Vitát már csak a CFW menthetné meg.
Több eladott konzol=több játékbejelentés.
Több játék=több megvásárolt játék+gép a "tiszta" felhasználóktól.
9.
9.
adam6751
#4: "A vita már eleve halott ügy"

Miért is lenne halott ???????
8.
8.
turi
7.
7.
mestermagyar
#6: Régen én is csaltam, mindig kerestem a csalást.Mostanra már tudom hogy nem élvezem annyira, és mindenkit idegesít.Milyen az hogy hazamegy valaki, és csak a pénz vagy xp-szerzésért elveszi a játékélményt.
6.
6.
strike19
#1: Én jó dolognak tartom egy bizonyos mértékig a kalózkodást.Szerintem se érdemes néha kiadni egy játékért 13 000 és ha 3 óra alatt kijátszható.
Feltörések legrosszabb része mikor cheateket fejlesztenek.Nem szeretem az olyan embereket akik csalnak játék közben.
5.
5.
ATi0021
#2: Minden éremnek két oldala van, ennek is. Az is lehet, hogy még többen fognak rá fejleszteni, mert a warez miatt sokkal nagyobb felhasználói kör lesz, akiknek el lehet adni a játékot. Mert valljuk be a jelenlegi törés nélküli mivoltában a játéklista és ráfejlesztők száma így is siralmas.
4.
4.
Gt17
#2: Akkor ps3 ra meg xbox 360 ra ki se adjanak játékot mi?XD
A vita már eleve halott ügy.Nem értem, hogy a Sony hogy nem tanult a psp go esetéből.Ráadásul az ára is igen magas, abból engedni meg nem akarnak,talán jövőre jön egy ocóbb vita, addig meg kihúzzák talán az új cod eladásaiból majd...
3.
3.
mestermagyar
Én speciel ami kell, tōltöm.Már vagy 10-15 játékom van így.És egy feltörö a sony jövedelmét félti?Amúgy valaki tudja mien játékot ért ez alatt?
2.
2.
Csoola
Ahogy írtátok, más majd továbbgondolja a dolgot és lesz CFW... Ezzel meg mondjuk lehet, hogy el is kaszálták a konzolt, mert még kevesebben fognak rá fejleszteni, ha tudják, hogy úgy is lenyúlja valaki a terméküket...
1.
1.
Donpedro
Persze nem etikus dolog feltörni egy platform védelmét amikor warezhez vezethet a dolog, de megmondom őszintén amikor bemegy az ember egy boltba, és azt látja, hogy 10-12 rugóba kerül egy kézikonzolos játék, csúnya gondolatok kezdenek kavarogni a fejében...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...