Electronic Arts: csalódás a Medal of Honor

  • Írta: fojesz
  • 2012. október 31.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts közzétette a második pénzügyi negyedévére vonatkozó jelentését, és bár ebben még nem szerepelnek a Medal of Honor: Warfighter számai, a kiadó nem számít sok jóra. Közben tarolt a FIFA, folyamatosan erősödik az Origin felhasználói tábora, a jövő pedig a digitális piacé.

Az Electronic Arts közzétette a szeptemberrel véget ért pénzügyi negyedévére vonatkozó üzleti jelentését, ebből kiderül, hogy a cég árbevétele 1,08 milliárd dollár volt az elmúlt három hónapban, amire szerény, 49 millió dolláros profit jutott. A kiadó egyébként túlszárnyalta a tavalyi év hasonló eredményeit, és állítása szerint sorban ez a tizenegyedik negyedév, ahol hozni tudta vagy túlteljesítette a korábbi előrejelzéseit - most az előbbi történt.

A cég digitális forgalma 40 százalékkal nőtt éves szinten, csak a mobiljátékok és szolgáltatások piaca 60 százalékkal lendítette meg az árbevételt, amiben az iPhone-os Simpsons-játék is jócskán közreműködött. Az extra tartalmakra és a free-to-play játékokra költött pénz 34 százalékkal nőtt, ez jó hír lehet a Star Wars: The Old Republic novemberi átállása előtt. Közben is Origins is gyarapodik: már 30 millió regisztrált felhasználója van, közülük 4,4 millió vásárolt ténylegesen is a rendszerben megtalálható 70 fejlesztő játékaiból.

A Battlefield 3: Premiumra 2 millióan voltak kíváncsiak az EA szerint, a FIFA 13-ból több mint 7,4 millió darabot adtak el világszerte, és népszerű a Madden NFL 13 is.

Csalódás a Medal of Honor

Közben az EA elismerte: noha az első két negyedév hozta a várakozásokat, a harmadik, jelenleg is zajló három hónap gyengének tűnik. Ez részben annak köszönhető, hogy a kiadónak törölnie kellett az NBA Live 13-at, és hogy a Medal of Honor: Warfighter gyengébben teljesít, mint várták. Bár nem egyértelmű a megfogalmazás, úgy fest, az EA elsősorban a játék kritikai fogadtatására utalt ezzel; a negatív hatásokat reklámkampánnyal igyekszik egyensúlyozni.

A következő negyedév nagyágyúja egyébként egyértelműen a Need for Speed: Most Wanted, a pénzügyi év márciusig hátralévő részében pedig olyan játékokkal rukkol elő, mint a Dead Space 3, a Crysis 3 vagy a SimCity.

51.
51.
ki55i
Csak szólok. Infok alapján 2 helikopter seals kommandós ment Bin Landenért + 1 kopter tele volt rangerekkel... Mivel az egyik seals kopter lezuhant a kertbe ( agyonképzett über brutál istencsászár amcsi katonák színvonala) így 2 seals szakasz ment be min 20 katona. Bun Laden kecoba kb ennyien voltak 3 embernél volt fegyver a többi nő és gyerek :) elvileg így történt persze ha egyáltalán létezett valaha ez az akció vagy maga Bin Laden
48.
48.
kulabácsie
Én úgy rendeltem meg a gamát,hogy már erősen virították a nagy gémer oldalak az 5-ös értékelést a 10-es skálán.
Sztem bekaphatják az összes faxom....én már sok FPS-el játszottam,de ennek a single része odakúrel az összesnek,a grafika sztem nem ronda,kb olyan mint a Bettli,és persze hangzásban is,de maga a missiók sokkal ütősebbek mint bármelyik lődözős gamában.
Sztem a multija még játszhatóbb is mint a Batlfeildé,de ezt a gamát kizárólag a single része miatt vettem,jó lesz néha újra betenni ha beunom a többit....multinak ott lesz az új BO2 meg a Farcry3.....bár sanszos hogy a BO megint lagperedjáz lesz :(
44.
44.
Csoola
Haverom előrendelte a Warfighetrt, részben a BF4 béta kulcs miatt, de szerintem kicsit sem éri meg az árát a cucc. Iszonyat bugos, volt, hogy egy egész pályát újra kellett kezdeni, mert nem indult el egy script a közepén, teljesen lineáris, számomra pont olyan, mint bármelyik CoD. Amúgy pedig nem is túl látványos, a sztori sem túl izgalmas, szóval alapból is egy középszerű játék, technikailag meg még azt sem éri el. Nem csodálkozom, ha nagy bukta lesz.
A Linkin Park új számát, amivel kicsit próbálják hype-olni, viszont érdemes meghallgatni, szerintem nagyon jó lett.
41.
41.
attilag78
#24: PC temaban nem tudok nyilatkozni, en konzolon jatszok.

Tudom, hogy van az a penz, de a tavaly a The Runt megis lezuztak a kritikusok, valami nem stimmel az erveleseddel. Vagy szerinted a Criterion sajat maga keni az ujsagirokat anyuka (EA) tudta nelkul?

A teny, hogy erosen ott van benne a Burnout-hagyatek a legtobb ember szamara pozitiv. A menu valoban nem a legegyszerubb, de olyan sok idot nem kell ott tolteni, de ez persze csak nezopont kerdese.

En is azt hittem, hogy jo lesz, mikor elorendeltem. Ez kepzeld, jo lett, nekem nagyon bejott. Van egy olyan selytesem, hogy te erosen a kisebbseget kepviseled, de ezt ugy is csak az ido fogja megvalaszolni.
39.
39.
Antonov77
Nekem bejött a MOH multija de...! Valóban egy kicsit elbaszták. Tudjátok mire hasonlít, egy az egyben HOMEFRONT. Kicsit gagyi a grafika és az efektek, béna a mozgás és ami a legjobban fájt az az, hogy beharangozták a FROSTBITE 2 motort és igazából semmi, de komolyan semmi sem rombolható!!! Ez volt a legnagyobb kamuzás a MOH multijával kapcsolatban. Mégis megvan a maga hangulata és egész jó kis meccseket lehet vele lejátszani.
36.
36.
Game Fan
Érdekes, hogy a szaksajtó valóban lehúzta de ott sem mindenhol mindenki továbbá a USER értékelések mindenhol jobbak mint a szaksajtóé átlag 7-8 a 10-ből. Valamint a legtöbb esetben a single playert szidják és nem a múltit. Elismerem, hogy a 2010-es MoH- hoz képes a single az semmi de a multija az ég és föld. Nem értem, hogy miért van az hogy ha valaki azt írja valamiről hogy szar akkor azt miért kell egyből mindenkinek lehurrogni. Szerintem igenis egy jó játék akinek meg nem tetszik az meg úgyse fogja megvenni. Maradjon a CoD-nál és 3 hónap után mérgelődjön hogy mennyi csalóval találkozik....
33.
33.
kopic
#32: Nem neked kell kérni bocsánatot, hanem nekem. Bocs:) Én értelmeztem félre, mert azt hittem, hogy a MoH-ról beszélsz, oszt közben a NFS-ről volt szó:D És igen, az tényleg jó értékeléseket kapott.
32.
32.
greenmelon
#29: Az NFS-ről volt szó, bocsi a félreértésért. :D
31.
31.
McDuff
és ezen meglepődtek?nem akarom elhinni hogy ezt nem tudják akkor amikor zöld utat adnak egy játéknak!már az első nap egy 70 megás patch-el indítanak,rohadt gáz,igaz ez az AC3-ra is,attól függetlenül,hogy az jó játék lesz,akkor is gáz.
vagy ilyenkor úgy vannak vele,hogy próba szerencse,adjuk ki így,innovációtól mentesen,unalmas,egyhangú játékként,hátha nem veszi észre senki,azt kaszálunk...nah az új NFS-ről meg aztán ne is beszéljünk!szörnyű,akkora pénzlehúzás hogy szinte érzem,hogy szívja ki a zsebemből a pénzt,már akkor is ha csak elmegyek a polca előtt az 576-ban!
mikor tanulnak már a hibáikból??hol a régi nagy EA?a Sims széria sikere elvette az eszüket,azóta már csak Ctrl+c->Ctrl+V-znek!
30.
30.
Gotham123
Dead Space 3,Crysis büntetni fog,és mondhat bárki bármit azért a COD meg a BF még mindig a legjobbak a saját műfajukban...
29.
29.
Veldspar
#26: http://www.gamerankings.com/xbox360/661937-medal-of-honor-warfighter/index.html

Doboz: 50,93%
Állomás: 52%
Pécé: 53,33%

Szóval, hová rejtették azokat a 8-9-10-eseket? :P
28.
28.
sebtapasz
Nekem haverom mondta, aki nagy pedig nagy COD fan, hogy nagyon jó lett az új MOH!
26.
26.
greenmelon
#25: Erre a fanboy site-ra én nem nagyon adok, ajánlom a gamerankings.com-ot a figyelmedbe. :)
25.
25.
kopic
#23: lol ? http://www.metacritic.com/game/xbox-360/medal-of-honor-warfighter Hát nem látszik, hogy 8-9-10-es értékeléseket kapott volna. O.o
24.
24.
Mikeee
#12
Szerintem is egy hulladék az új NFS. Az előrendelés a marketing miatt van, sokan azt hitték jó lesz, aztán majd nagyot koppannak. Az értékelések jók? Tudod van az a pénz....
Irányíthatatlan a játék, unalmas, szaggat (holott a proci és videokártya kihasználtság alig 60% - lemértem!), bonyolult a menü, burnout copy, ami akkor jó volt, de ez már csak egy gyenge utánzat...
23.
23.
greenmelon
#20: 8-9/10-es értékelést kap a szaksajtótól jóformán mindenhol. Nem tudom te milyen teszteket olvastál.
22.
22.
ptmilan
#10: Akkor kinek adnának egy valag pénzt, ha nem azoknak, akik megmondják ezt? :-D
20.
20.
evin
#12: Nem is a reklámozásával van baj, hanem magával a játékkal. Ebből a szempontból, mindegy, hányan rendelték elő.
Fórumokon, és tesztekben, egy pozitív gondolatot nem nagyon látni róla. És most nem csak a tuningolásról van szó.
18.
18.
captain planet
szerintem a warfighter eleg jo lett.. a codtol mindenkepp jobb. igaz nagyon bugos, de remelhetoleg kiadnak hozza vmi patchet.
16.
16.
robogo98
Ha nem hiszed néz close quarterst vagy armored killy
15.
15.
PolluxHUN
#7: Bocs h neked írom de te vagy sokadik ember aki a BF3at kamuzza le a rombolhatóság miatt! kajakra emberek átkerültünk egy másik párhuzamos dimenzióba v. mi a rák van? Rommá, apró cafatokra lehet lőni az épületek nagy részét, minden egyes fát fogpiszkálóra lehet aprítani. A különböző tornyok dőlnek a robbanásoktól. A járművek szintén! (nem nem csak a Caspian auto torony dőlése)
14.
14.
robogo98
Egy bf3 dlc boxon menyit foglal csak mert beruhaznek premiumra es elèg lesz e a memoria
12.
12.
attilag78
#4: az új NFS bukta? Majdnem hangosan felrohogtem... Az eredeti hírben az is szerepel, hogy ennyien meg soha nem rendeltek elő NFS-t, a kritikák jók (bár nem tudom, hogy ezen ki csodálkozik), viszik, mint a cukrot.

Ja, hogy az internetes tuninghuszaroknak nem felel meg? Nagyon kevesen vannak szerencsére.
11.
11.
robogo98
Itt mikor lesz moh teszt ?
10.
10.
AkosTorok88
Nem kellett hozzá sok ész hogy ezt valaki megjósolja...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...