Tizenhárom játékát állítja le a Zynga

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 5.
  • Hír
Link másolása
Enyhén szólva sincs toppon a Zynga ezekben a hónapokban. Nem elég, hogy a csapat teljes létszámának öt százalékát tette lapátra, októberben bezárta a bostoni stúdióját is. Ezúttal a tizenhárom leggyengébben teljesítő Facebook-játékát teszi jégre - köztük van a Fishville és a Treasure Isle.

December hónaptól kezdve nem kevesebb, mint 13 játékát állítja le a Zynga. A címek mindegyike a csapat leggyengébben teljesítő címe az aktív játékosokat, és a mikrotranzakciókból befolyt összeget tekintve. A sort a Fishville és a Treasure Isle kezdi december 5-én.

A tisztogatásról az érintett játék Facebook-oldalán értesülhetünk. A pontos lista még nem véges, ám ha a kedvenced is köztük van, sajnálunk nagyon. A Zynga október folyamán húzta le a bostoni stúdió rolóját, ám a pletykák szerint veszélyben van a brit és a japán részleg is. Az elmúlt időszakban az alkalmazottak öt százalékának mondtak fel - ennek tetejébe, még az Anonymous hackercsoport is hadat üzent nekik.

Véget ért a Farmville-lel elkezdett hisztéria? A cégen belül jelentős átalakítás és stratégiaváltás szükség ahhoz, hogy a gyorsan változó piacon hosszú távon is fennmaradjon.

10.
10.
Yonny
#9: Én ebben nem értek veled egyet, persze vannak BF3 szintű húzások hogy ha megvetted 10ezerért a játékot akkor most vedd meg megint csak hozzáraktak egy PREMIUM nevet (ha nem veszed meg nincs server) és ez így tényleg durva. DE mellette ott vannak azért a kis csapatok akiket úgymond nem rontott még meg a kizsákmányolás és kapzsiság eszméje és most gondolok itt az Orcs Must Die -ra meg Torchlight szintű 3000forintos játékokra amikkel ha nem jobban de ugyan úgy elüti az ember az idejét és 'szórakozik' nem bosszankodik + ott a Steam nekik is jó akcióik vannak, úgyhogy még van remény a játékosoknak. :)
9.
9.
Quent1n
Kipukkant a lufi ennyi történt nem több... Önmagukban életképtelen részekre szecskáztak egy nagy ötletet. Fishville... Hagyjuk már..

X-Master: Valószínű le volt valahol írva, hogy ez előfordulhat meg azért józan ésszel ki lehet következtetni, hogy egy ilyen online játék a szervereivel egyetembe nem fog az idők végezetéig de még csak 5-10 évig se menni. Aki beleölte a pénzt remélhetőleg gondolt erre és jól szórakozott a megvett cuccokkal :) Mint ötlet nem bukott, mert kaszáltak vele egy raklap pénzt. DLC biznisz is elég jól megy nagy általánosságban nézve. Persze nekünk szar, de hát a játékfejlesztés mint olyan már rég nem a játékokról meg a játékosokról szól hanem termékekről és vásárlókról nagybetűs üzlet lett az egész és semmi több.
8.
8.
mestermagyar
#5: Milyen haverjaid lehetnek? XD
7.
7.
JacoB
Én olyan 2008-ban regisztráltam facebookra, amikor még alig volt magyar ember rajta , mert szinte mindenki még Myvipezett,és Iwiwezett.És ha jól tudom akkor 2009ben jött a farmville :D Akkor nagyon imádtam,minden nap "műveltem a földet" :D de már vagy 1 éve abbahagytam, sajnos az a baj,hogy szinte minden előfizetős lett benne :) amúgy jó játék volt :) Az ismerőseim először csak azért regisztráltak,hogy megnézzék milyen parasztos játékkal játszok :) Akkor még nem gondoltam volna,hogy ekkora divat lesz a Facebook, de ahogy mindennek ennek is vége lesz egyszer :)
6.
6.
br1Koo
fú de undorodok ezektől a koca-koca játékoktól :D legalja
5.
5.
X-Master
Van, akinek évek munkája van benne, pár külföldi játékostársam nagyon komoly dolgokat hozott össze.
4.
4.
X-Master
Annak szívás aki volt olyan hülye, hogy többezer dolcsit beleölt ezekbe. Azokkal mi lesz, hogyan fogják őket kárpótolni? Ez a veszélye az online játékoknak: nem tudsz semmit lementeni, gondolnak egyet és mindened veszik. Annak idején én is jól elvoltam ezekkel, reklámok alatt, de egy forintot nem adnék virtuális javakért, bukott ötlet a DLC-kkel együtt. Jó single player rész nélkül nem is játék a játék.
3.
3.
Obiwan HUN
Na azért nagyon nem kell sírni, finoman szólva is gennyesre keresték magukat! ;)
2.
2.
Dreadlox
valahogy nem sajnálom őket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...