Úton a Planescape: Torment folytatása?

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 3.
  • Pletyka
Link másolása
A Planescape: Torment egyik designere látszólag komolyan fontolóra vette, hogy elkészítse a klasszikus szerepjáték folytatását, miközben erre utal az inXile frissen bejegyzett márkaneve is. Bonthatjuk a pezsgőt?

Colin McCombot talán nem ismerik annyian, mint az Obsidian sorait erősítő Chris Avellone vezető designert, pedig egyike volt annak a hét tervezőnek, akik évekkel ezelőtt elhozták nekünk az abszolút kritikai sikernek örvendő Planescape: Tormentet a Black Isle Studios színeiben.

Az úriember blogján olvasható friss posztból kiderül, hogy befejezte az inXile Entertainmentnél készülő Wasteland 2 munkálataiban a rá szabott feladatokat, s már a következő projektet helyezte kilátásba.

McComb egyike volt azon íróknak, akiknek az AD&D Planescape-világot köszönhetjük, a fejlesztő úgy beszél a játékról, mint karrierjének egyik csúcspontjáról. Minden későbbi munkája során visszakanyarodott a Planescape: Tormenthez, s most már nem nyomja a vállát a Wasteland 2, komolyan elkezdett gondolkodni a következő Torment-játékon - még azt is felvette, mi lenne, ha másik RPG-rendszert használna a cím?

És míg McComb csak ötletel, addig az inXile komolyan veszi a dolgot: nemrégiben a stúdió levédette a Torment márkanevet ugyanazon a cégen keresztül, amely a cég casual játékait biztosította be. Szépséghiba, hogy miután a Planescape-jogok a Wizards of the Coastnál vannak, és a kiadó valószínűleg nem hajlandó licencelni azokat, vélhetően csupán szellemi folytatást kapunk majd.

Várjuk a fejleményeket!

3.
3.
Jared
Én annyira nem ismerem ezt a játékot de biztos jó lehet :)
2.
2.
daenath
Ejjj de jo lenne, imadom Morte szovegeleset :)
1.
1.
SLi
Év híre, ha tényleg igaz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...