Hackertámadás áldozata lett a Heroes of Newerth

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Állítólag egy fehérorosz hálózati mérnök törte fel a Heroes of Newerth weboldalát, a következő áldozat pedig a League of Legends lehet. Az úriember igazi troll, szúrta a szemét a gyenge biztonsági rendszer.

A Heroes of Newerth fejlesztéséért felelős S2 Games tegnap reggel jelentette be a játék hivatalos fórumán, hogy hackertámadás érte a rendszert, ennek folyományaként resetelte az összes hozzáférés jelszavát, és a felhasználóknak is azt javasolja, hogy az összes kapcsolódó felhasználói fiók (például az e-mail címmel kapcsolatosak) passwordjét változtassák meg.

A hírek szerint egy fehérorosz biztonsági hálózati mérnök volt a ludas, aki a Reddit AMA felületen közölte, hogy azért törte fel a rendszer, mert "nincs is annál szórakoztatóbb, mikor egy rakás fanboy felhördül, amiért a kedvenc játékukat hackertámadás érte". A hacker szerint a Heroes of Newerth védelme "szánalmas" volt, csodálkozott is, hogy más még nem próbálkozott. Az ígéretei szerint rengeteg biztonsági rés figyel még rajta, ezért december 25-én, karácsonykor még egyszer feltöri a rendszert, utána pedig a League of Legends lesz a következő, mert ez "annyira vicces volt".

A hacker a saját állítása szerint ellopott néhány hozzáférést, majd rögtön túl is adott rajtuk, de a pénzt nem tartotta meg.

13.
13.
Adamknight
#11: Elkapni? Mégis hogy gondolod, ha egyszer nyíltan megmondta, hogy ő volt az, és mégse csináltak vele semmit...
12.
12.
szasznyak
Ezért kell a ruszkiknak olyan diktàtor min Sztàlin apànk!Akkor nem lenne ideje ilyesmivel bíbelődni...havat lapàtolna valahol szibériàban! :) Aki meg szintén úgy érez,mint az a retardålt hekker...annak kívànom,hogy törjék fel a banki accoutjàt és tegyenek rà vagy mínusz 10milcsit!Szarszàjú banda!
11.
11.
Extol
Sok ideje van, reméljük ha elkapják még több is lesz
10.
10.
Gumiember
9.
9.
randall13
#6: Oszt mit kezdenek vele? Törvény írja elő, hogy a jelszavakat titkosítva kell tárolni, azt meg erősen kétlem, hogy valaki éveken át próbálgatná a kombinációkat, hogy feltörjön pár account-ot, aminek a jelszava már lehet hogy rég meg is változott :) Akinek meg olyan a jelszava, amit pár óra alatt fel lehet törni, az meg meg is érdemli xP
8.
8.
Skyer
Nem szeretem se a lolt, se a hont, (a műfaj nem bejövős nekem), szóval csak nyugodtan.
Egyébként "nincs is annál szórakoztatóbb, mikor egy rakás fanboy felhördül, amiért a kedvenc játékukat hackertámadás érte". Hhehe, van benne valami. :D
7.
7.
Gamelord
Végig szakadtam a cikk olvasása közben :)
6.
6.
Mortician
#3: Azzal már kevésbé, hogy ellop pár accountot és eladja.
5.
5.
Cooper911
Ha ügyes a cég akkor karácsonykor lefülelik aztán mehet a hüvösre.
A korrekt eljárás az lett volna ha a feltörés után közli a céggel hogy hol kéne javitani a rendszeren. Nem pedig játékosok profilját tönkretenni, akik nem tehetnek róla hogy milyen a rendszer.
3.
3.
randall13
#1: Ezzel neked csak jót tesz, de áhhh ne is foglalkozz vele... :D
2.
2.
markoci555
hát nem örülnék neki, de nekem úgy is majdnem minden jelszavam változik, mindig hozzá teszek pár számot vagy betűt, attól függően milyen fonton az account, gw2 stem runescape (kb 5 éve nyomtam utoljára de még mindig emlékszem) kb 20-25 karakterből állnak :) de pl kis játékoknál meg összesen asszem 7-8 :)
1.
1.
giga321
Ezt mi veregeti? Az ilyen miért nem olvas ki inkább egy könyvet? Nyomorék. Most belém tette a parát.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...