Tanulmányoznák az erőszakos videojátékokat

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 21.
  • Érdekesség
Link másolása
A connecticuti lövöldözés nyomán folytatódik a videojátékok meghurcolása, egy amerikai törvényjavaslat szerint meg kellene vizsgálni, hogyan befolyásolják az erőszakos játékok a gyerekek viselkedését.

Nyugat-Virginia demokrata szenátora, Jay Rockefeller az Egyesült Államok kongresszusának benyújtott törvényjavaslata alapján a National Academy of Sciences (NAS) azt a feladatot kapná, hogy megvizsgálja, miként hatnak az erőszakos videojátékok a gyerekek viselkedésére. Mindez a múlt heti connecticuti lövöldözés folyománya, a 26 életet követelő ámokfutás tettesét csakugyan a videojátékok "fertőzték meg" a média szerint.


"A nagy cégek, többek között a videojáték-iparban, milliárdokat keresnek a gyerekeknek szánt erőszakos tartalmak forgalmazásával és árulásával" - mondta Rockefeller, majd hozzátette, ők is felelősséggel tartoznak a gyermekek védelméért. "Ha nem így tesznek, számíthatnak a kongresszus agresszívebb szerepvállalására!"

A törvényjavaslat szerint a NAS-nak 18 hónap alatt átfogó tanulmányt és vizsgálatot kellene készítenie az erőszakos videojátékok és más erőszakos programok, illetve a gyerekre gyakorolt káros hatásuk kapcsán. A tanulmányhoz hozzátartozik, hogy el kell dönteni: ez a hatás, megkülönböztethető-e jelentősen a más médiumoknál tapasztaltaknál, illetve hosszú távon is vizsgálni kell a problémát.

Rockefeller emellett szeretné a Federal Trade Commission (FTC) és a Federal Communications Commision is bővítené a tevékenységi körét, és új szempontok alapján is vizsgálná az új technológiákat, hiszen azok manapság "lehetővé teszik, hogy a gyerekek erőszakos online tartalomhoz férjenek hozzá szülői felügyelet nélkül".

51.
51.
Jinbobo
#50: hidd el, ha bevezetnék ezt, akkor csomó ember maradna fegyver nélkül, és tetőfokra hágna a bűnözés... a fegyverek a szükséges rosszak Amerikában, ha csak néhány ember tarthatna mégjobban eldurvulnának a dolgok.
50.
50.
Extol
A világ erőszakos, az volt 10, 100, meg 10 000 éve is, a fegyvertartást kellene szabályozni, így nem a normális embereket érintené nagyrészt a dolog, hanem csak a fegyvertartókat. Kötelezővé tenném pl. az évenként pszichológiai vizsgálatot. Akinek szakmájához tartozik annak ez amúgy is benne van, ha meg nagyon indokolt akkor el kell gondolkozni rajta hogy megéri-e a hajcihőt. Így akinek nincs elég oka a fegyvertartáshoz az nem kínlódna vele és leadná ennyi.
49.
49.
Jake Holden
LoL ezek a Birodalmiak mindig könnyt csalnak a szemembe mikor ilyen faszágót halok tőlük na mindegy XD
48.
48.
kirschakos
Olyan egyszerűen megoldhatnák ezt odakint. Annyit kéne csak tenniük, hogy a fegyvertartási engedélyt pszichológiai teszthez kötik és kész. Aki olyan, az úgysem menne át rajta. Persze a tesztnek mélynek és alaposnak kéne lennie, de meg lenne az eredménye szerintem.
47.
47.
Yanez
A komikhoz hozzászólva:ma már semmit sem ér a 18-as karika,mert mindent le tudsz tölteni inetrôl,konzolokon is.Így bármilyen korú kisgyerek is játszhat felnôtt gamékkal.Minden a szülôkön múlik!Több figyelmet,fegyelmet,felügyeletet és kevesebb kényeztetést a mai gyerkôcöknek!
46.
46.
YTy
Inkább tanulmányoznám a Rockefeller vagyon eredetét...
45.
45.
robogo98
Szerintem te ne,játsz több erõszakos játékot mert te is ámokfutó leszel Xd
44.
44.
Trapyd
Jó.
Tanulmányozzák.
Majd én is tanulmányozom a szemgolyójukat, amit a seggükön keresztül szedek ki.
Na.
Haggyááá
KinyÍROM MINDET!!!
ERESSZETEK!!!
43.
43.
JBoy
Az embereket kéne betiltani.
42.
42.
foolblack
höh :D A csicska fegyvereket kéne betiltani! Ez egy megmagyarázhatatlan demagóg baromság.
41.
41.
levantine
#40: Nem szabad így hozzáállni, egyikünk sem tudhatja. Én nem zárom ki azt sem, hogy politikai akció volt, talán megfélemlítés. Ki tudja? De azért olvashatsz elgondolkodtató dolgokat a cikkben. Pl. ezt:

"Az orvos szakértő határozottan állítja: a halálos lövéseket géppuskából, vagy más hosszú csövű katonai gépkarabélyból adták le, ugyanakkor a halott Lanza kezében csak kisméretű pisztolyokat találtak. Az előbb említett karabélyt viszont megtalálták Lanza gépkocsijának csomagtartójában, amiből egyértelműen következik, hogy a fiatalember nem lőhetett karabéllyal. Ha ő nem lőhetett, akkor mégis ki lőtt?"
40.
40.
randall13
#39: Minden lehetséges, de nem azt a verziót kéne tényként kezelni, aminek 0.00001% az esélye, hogy valóban úgy történt. Kurucinfo meg inkább no comment.
39.
39.
levantine
#36: Ha te kizársz mindent, ami nem a tv-ből jön, vagy nem a többség véleménye, akkor te vagy a befolyásolt. Az a cikk csak egy verzió, pont, mint az ámokfutás. Mindkettő lehetséges.
37.
37.
Jinbobo
Ne izguljatok, nem lesz semmi. Az erőszakos játékok hiányával (már ha betiltanák őket) óriási visszaesés történne a játékok eladásában, a kalózkodás meg lehetővé teszi, hogy a betiltoot játékokkal is lehessen játszani, szóval semmit nem érnének el...
Egyébként aki labilis személyiség az könnyen erőszakossá válhat Amerikában, elég ha néhány napot tölt éjszaka az utcán. Azt akarom mondani, aki hajlamos az ilyenekre, annak mindegy hogy játszik-e, vagy sem... Mindig keresnek kiváltó okot, egy 20 évesnél, a videojáték lehet csak a rossz. Az hogy milyen neveltetést kapott, az hogy milyen társaságokban mozgott, az senkit nem érdekel...
36.
36.
randall13
#34: Igen erről beszéltünk mi is, te vagy az élő bizonyítéka annak, hogy a média hogyan képes befolyásolni az egyszerű agyműködésű egyedeket.
35.
35.
Hubert Cumberdale
#34: Nah ez még nagyobb faszság, mint a videó játékos sztori :DD
34.
34.
zade
szerintem nm volt ámokfutás..http://kuruc.info/r/6/105663/
33.
33.
Hubert Cumberdale
És azt nem akarják megvizsgálni, hogy milyen szülők nevelik a gyereket?
31.
31.
ground
30.
30.
Dreadlox
mert a filmek meg a híradó nem kibaszott erőszakos..... hülyék az emberek
29.
29.
daenath
1 ujabb politikus/politikai egyen aki igy maszik fel, az allam meg kapva kap rajta, tobb szigoritas=tobb zseton, aki nem erti az se baj, usszon tovabb ;)
28.
28.
randall13
Azért a beteg emberekre igenis tud káros hatással lenni egy-egy videójáték, nem kell átesni a ló túloldalára. Simán el tudom képzelni, hogy egy személyiségzavarokkal küszködő 15 éves bekattan a sok erőszakos játéktól meg filmtől. De a felelősség megint csak a szülőké, ha tisztában vannak hogy beteg a gyerekük, talán jobban oda kéne figyelni arra, hogy mit csinál :\

Egyébként vhol olvastam, hogy az amcsik 83%-ának van legalább egy fegyvere. Azért ez elég szar arány, és még figyelembe se vettük, hogy minden második meg se tudja különböztetni a jobb kezét a baltól.
27.
27.
KhamÛl
Ilyen tanulmàny vagy mondjuk úgy teszt màr készült egyszer! Egyszer a bírósàg màr egy hasonló ügyben elrendelt egy ilyen vizsgàlatot! És abszolút negatív eredménnyel zàrult! Màrmint úgy értve hogy abszolút ki lehet zàrni a jàtékokat ilyen helyzetekben! És ezt szakértők mondtàk annak idején! Ha màr nekik sem hisznek akkor vajon kinek fognak? A mentàlis betegségek abszolút kezelhetők nem kell a videójàtékokra fogni a dolgot!
26.
26.
RoLee-man
#25: Az a vicc,hogy ez a lövöldözés pont nem a videojáték miatt volt. Ezt már csak zsigerből rávágják. Alig játszott a srác.
24.
24.
Raatkainen
És az nem káros az amcsi gyerekeknek, hogy már több mint egy éve nincs kézírás oktatás az Amerikai Egyesült Állatok-ban Indiana állam kivételével? Agyhalott barmok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...