Itt a THQ vége

  • Írta: InGen
  • 2013. január 7.
  • Biznisz
Link másolása
A bíróság a THQ akarata ellen döntött, nem lehet gyorsan lezavarni az aukciót, ami azt jelenti, hogy elúszott az utolsó esély arra, hogy a kiadót egyben tartsák egy új tulajdonos alatt. A nagy címeket elárverezik, a stúdiókat eladják. R.I.P. THQ.

A bíróság úgy döntött a THQ hitelezőinek nyomására, és a külső tényezőket figyelembe véve, hogy a január 15-ig meghosszabbított időszak, ami alatt a Clearlake Capitalon kívül más cégek is ajánlatot tehettek volna a kiadóra, nem elég hosszú. Végül az egész mizéria úgy zárul le, hogy a THQ-t nem tudja egyben felvásárolni a Clearlake, a felek pedig megegyeztek abban, hogy a kiadó összes tulajdonát elárverezik.

Az aukciót január 22-én tartják meg, és a THQ legfontosabb címeire egyesével lehet majd ajánlatot tenni. A kiadónak valószínűleg nem csak a játékait, de a stúdióit is el kell majd adnia, és egyes beszámolók szerint már mind a Warner Bros., mind pedig az Electronic Arts tett helyszíni látogatásokat egyes csapatoknál.

A THQ-nak tehát gyakorlatilag vége, az pedig január 22-én derül ki, hogy mely címek milyen kiadókhoz kerülnek; csak reménykedni tudunk, hogy mindegyiket átveszi valaki, hiszen a következő pár hónapban olyan játékoknak kellene megjelennie, mint a szinte kész South Park: The Stick of Truth, a Metro: Last Light, vagy a fejlesztés utolsó harmadában járó Company of Heroes 2. Persze a kalapács alá kerülő címek között ott lesz a Saints Row, a Darksiders és a kiadó összes többi nagy címe is.

43.
43.
DBJoe
azért sajnálom,hogy nem lesz darksiders3
42.
42.
Qmoul
Metro-t mentse valaki!
39.
39.
Dreadlox
remélem a Saints row jó kezekbe kerül majd^^
38.
38.
piskóta
én csak azt remélem, hogy a 4A Games nem az Activisionhöz megy, nem válna hasznukra
37.
37.
DON GONDOCS
#28: Nem tudom hogy miért vagy EA ellenes, mondjuk biztos megvan rá az okod.
De szerintem az EA még megmenthetné azt a pár játékot és stúdiót.
36.
36.
Ramos40000
A cég vezetését sittelném le és venném el a vagyonukat. Az meg hogy rommá lopták a céget, sikkasztottak, vagy szimplán inkompetensek voltak, nem érdekelne.
35.
35.
Seaxa
#29: Bízni nyugodtan bízhatsz, elvégre megtudta a Creative Assembly és a SEGA is győzni a GW fejeseit most pár sima Warhammer Fantasy játék jogra, szal ha a Bioware lát benne fantáziát és meggyőzi a GW-t ők is megkaphatják szerintem a W40K-ra a lehetőséget. Én speciel legjobban egy fedezék harcos taktikai shootert szeretnék TAU vagy I.G. oldalán, elkeseredett harcokkal egy Necron világ ellen, iszonyú potenciál lenne benne :D
34.
34.
randall13
#31: Áldom Ooorky szavait. Dead Spaceből csináltak egy vígjátékot, BioWare-nek szintén nem adtak elég időt a játék normális befejezésére, Battlefieldet meg épp most igyekszenek tönkre vágni a DLC-kkel és a szintén kilátásba helyezett futószalag effektussal. FIFA meg no komment, már 15 éve azzal hülyítik a kanapék csodacsatárait. Magyarán egy olyan EA címet nem tudsz mondani, ami ne lett volna jobb, ha nem az EA diktál :D
33.
33.
Ooorky
#31: Bioware-t tönkretették, Westwood-ot tönkretették, Origin-t tönkretették...
31.
31.
ribizly
#22: Nem értem én ezt a nagy EA ellenességet. Az utóbbi időben eltekintve 1-2 csúnya mellényúlástól azért nem csinálnak annyira rossz cuccokat. Persze lehet szidni a futószalagon érkező NFS-ek, FIFA-k (stb.) és az elbaltázott Crysis széria (még akkor is, ha nem volt egy annyira rossz játék a 2, mint amilyennek elsőre tűnt) miatt, de ugyanakkor mindig van valami, amivel szépítenek (Alice, BF, DeadSpace, MassEffect, ...). Egyébként meg a THQ sem teszi ki a falára a Homefront-ot, mert az meg elég gyengus lett. Úgyhogy inkább reménykedjünk benne, hogy az a kreativitás, ami Náluk van több teret nyer.
30.
30.
Donpedro
Kíváncsi leszek mi lesz a Metro fejlesztőjével, a 4A Games-szel, ugyanis ők nem a THQ tulajdonában vannak, tehát maga a stúdió nem lesz elárverezve. Viszont valakit keresniük kell aki kiadja a Last Lightot, és a jövőbeni címeiket.

Nem lenne jó ha az EA venné meg (vagy az Activision, vagy a Ubisoft), mert bár raknának bele multit (aminek én örülnék speciel), 100% hogy a több eladás miatt elcasualizálnák az egészet. Azért valljuk be, a Metro 2033 full rétegjáték, és nem mellesleg durván nehéz.
29.
29.
The Lone Drow
#16: Köszi az infót. A helyzet az, hogy részemről még mindig van némi bizalom a BioWare-ben, szóval azért reméltem egy kicsit is, hogy talán hozzájuk kerülnek a jogok, Azért valljuk be, egy inkvizítorral nyomozgatni egy rpg keretein belül nem kicsit lenne jó...
28.
28.
randall13
27.
27.
Caine
Elég sajnálatos hír de remélem lesz aki átveszi a játékokat!
26.
26.
miki1105
Csak el ne csesszék a CoH2 és a Metrot, nekem legalábbis ez a két játék számít.
25.
25.
Extol
Ajj de kár, a fenébe is
24.
24.
DON GONDOCS
Legalább 2 jó cég akarja őket megvenni. Ez egy kis megnyugvás számomra.
23.
23.
guitarlord
Mindenképpen sajnálatos, szomorú tény, hogy elvesztünk egy szebb napokat is megélt kiadót, de ez az Élet Rendje, szerencsére az Öröksége nem tűnik el némán a semmiben, szvsz ha az EA és a Warner marad, akkor utóbbinál lenne tökéletes helye a csapatoknak és a címeknek, kíváncsian várom mi lesz az aukción! Ha az EA lesz a nyertes, akkor így jártunk, hiába sírunk, ebbe beleszólásunk nincs és végülis még mindig jobb, mintha végül nem venne meg Senki semmit és elvesztenénk a címeket is.....
22.
22.
randall13
Neeeee csak az EA neeeeee!!!!
21.
21.
Namconak jobban örülnék én is...
18.
18.
Jared
:-( hát ez szomorú
17.
17.
simon 555
Tudtommal azok a címek amiket felsoroltatok lentebb mindenképpen megjelennek.
A múltkori hírben amiben volt,hogy csődöt jelentettek legalábbis ezt mondták,hogy a dolog nem befolyásolja azoknak a címeknek a megjelenését.
Amúgy meg remélem nem cseszik el a THQ címeit azzal,hogy valami pénzéhes köcsög kiadó másképpen gondolkodik...(khm EA,Activision khm)
16.
16.
Seaxa
#3: " Games Workshop, the Games Workshop logo, Warhammer, the Warhammer 40,000 device, the Double Headed/Imperial Eagle device and all associated products, marks, logos, places, names, creatures, races and race insignia/devices/logos/symbols, factions, vehicles, locations, weapons, units, characters, illustrations and images from the Warhammer World and Warhammer 40,000 Universe are either ®, TM and/or © Games Workshop Ltd 2000-2012, variably registered in the UK and other countries around the world. All Rights Reserved. "

Szal a Warhammer40k-t nem birtokolja se a THQ se a Relic, csak szerződésük van a Games Workshop-al, hogy készíthetnek belőle játékot. Szerintem majd visszaveszi a Games Workshop mint ahogy egyszer már vissza vette a Warhammer Online után az EA-től a sima WHfantasy jogokat pölö.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...