A Segáé a Relic Entertainment?

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 23.
  • Pletyka
Link másolása
Tegnap este vette kezdetét a megboldogult THQ játékainak és egyéb ingóságainak elárverezése. Jelenleg egyetlen megerősített adásvételről sincs információnk, csupán a kiszivárgott szóbeszédekre hivatkozhatunk.

Mint éhes dögkeselyűk az oszló tetemre, úgy jelentkeztek be a kiadók a THQ árverésére. A csődbe jutott kiadó játékaira és fejlesztőcsapataira nagy volt a kereslet állítólag, bár jelenleg egyetlen hivatalos információval sem szolgálhatunk. Egyedül a NeoGAF-felhasználók hozzászólásaira és Twitter-üzenetekre hivatkozhatunk, ahol több iparági bennfentes is elhintett ezt-azt.

Minden jel szerint a Sega tette a legmagasabb ajánlatot a Relic Entertainmentre, így övé lehet a Company of Heroes 2 kiadási joga, s az egész stúdió is. A háborús RTS jól illeszkedik a cég porfóliójába, hiszen ő gondozza a Total War-szériát a The Creative Assemblyvel, emellett nem szabad elfelejteni, hogy így a Warhammer mellé a Warhammer 40.000 licence is átkerülhet hozzá. Aggodalomra adhat okot viszont, hogy a Relic fejese, Alex Peters nemrég elhagyta a süllyedő hajót, és jelenleg az Activisionnél tölt be ismeretlen szerepet.

A kiszivárgott információk szerint a Saints Row és a Red Faction sorozatokról elhíresült Voilitionre a Dead Island kiadója és a Deep Silver tulajdonosa, a Koch Media jelentkezett be, legalábbis ő tette rá a legmagasabb licitet.

Még novemberi keltezésű az a hír, hogy a Ubisoft is erősen érdeklődik a THQ játékai iránt. A mostani információk szerint végül a South Park-RPG-re tett ajánlatot, igaz, a tegnap esti hír alapján feltételezhető, hogy nem szerzi meg könnyen az Obsidian játékát, mivel a South Park Digital Studios a bíróságon tett kifogást, hogy megakadályozza az eladást.

A levegőben lóg még a Metro: Last Light és a Darksiders fejlesztőinek sorsa, remélhetőleg hamarosan konkrét fejleményekkel szolgálhatunk.

17.
17.
Ótvar
Nem cigánykodásból mondom, de magáért a segáért én se vagyok oda, de ha jól tudom még mindig a relic entertainment srácai hegesztik a saját játékait, nem a sega. ők pénzelik őket (meg persze jó nagyokat rondítanka a játékokba). Már most hiányzik a THQ.
16.
16.
ricsi217
#15: hát ja én is ezt mondtam mikor elolvastam nem azért de nem tudta volna az ubisoft vagy az ea megvenni sega nem vmi jó játékokat csinál ami talán jó az az avp volt de most milesz remélem a fejlesztőcsapat legalább ugyanaz marad
15.
15.
Drazhar
WH40K a Segánál??? Tejóég.... -.-
14.
14.
Quent1n
#12: Igen de itt a játék már megvan és a kiadási dátum is. Viszont kaphatna esetleg normális supportot és stabil multis hátteret. Egyáltalán nem biztos, hogy a SEGA jobb lesz.
13.
13.
avus
#9: Nekem az Alien vs Predator is tetszett, igaz én nagy Predator fan vagyok.
12.
12.
Ooorky
#11: "Egy EA-nek jobban örültem volna. Az ő forrásaikkal a CoH 2-ből nagyon király multis játék lehetne az ócska P2P nélkül korrekt supporttal."

Aha... Command and Conquer széria volt anno az egyetlen ami konkurálni tudott a blizzard rts-ekkel, mi is lett belőle miután megvette a fejlesztőket az EA? Pontosan...
11.
11.
Quent1n
Egy EA-nek jobban örültem volna. Az ő forrásaikkal a CoH 2-ből nagyon király multis játék lehetne az ócska P2P nélkül korrekt supporttal. Kétségeim vannak, hogy ha tényleg a SEGA szerezte meg őket akkor fog e ilyen téren változtatásokat eszközölni, illetve milyen szinten változtatja meg a játékot.

Warhammer. A 2 nekem nem tetszett de egy CoH-hoz játékrendszerben jobban hasonlító Warhammer elnyerné a tetszésem jó eséllyel :)
10.
10.
Dreadlox
deep silver: istenek vagytok!
9.
9.
Skyer
#7: Warhammer miatt félek én is...
SEGA-t meg nem szeretem. Total War-on kívül nincs egy játékuk sem, ami elnyerte volna a tetszésem. Sok homár Sonic és társai.
Miért mindig a legjobb frencsájzok vesznek el/kerülnek idiótákhoz?
8.
8.
randall13
SEGAt nem szeretem, még a logója is tök dedós és múlt századi. Meg az a rengeteg Sonic, pfejj.
7.
7.
The Lone Drow
Na, egy kicsit megnyugodtam. Viszont egy érdekes helyzet alakult ki, mivel a Darksiders fejlesztői dolgoztak a Warhammer 40k Dark Millenium-on, bármilyen játék is legyen, ha a Sega-nál lesznek a jogok, akkor totálisan lehet majd töröltnek tekinteni...Kivéve, ha a Warhammer 40k jogokkal nem kapták meg azt is. Annak örülnék.
6.
6.
Ooorky
#5: 10 évg készülne, kapnál egy cgi filmecskét ami epic mert robban minden, meg össze vissza rohangálnak benne, és egy közepes játékot, amire sokan habzó szájjal ordibálnák, hogy az évezred játéka mert blizzard.
5.
5.
Split
Megnézném, hogy a Blizzard mit kezdene a Darksiders sorozattal. :D
4.
4.
DON GONDOCS
Piros betűs számos ünnepnap.
2.
2.
BrendOoN
Lehet lemaradtam volna, de a WWE jogokkal mi lesz? Amúgy szinte biztos vagyok benne, hogy a Metro az Electronic Artsnál(sajnos), a Darksiders pedig a Ubisoftnál lesz a jövőben
1.
1.
Ótvar
Jó kezekben lesznek ott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...