Egyszerűen Xbox lehet a Microsoft új konzolja

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 23.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb next-gen pletyka érkezett, ami egyfelől megerősít több korábbi híresztelést, másrészt új érdekességekkel is szolgál. Az új Xbox neve állítólag szimplán Xbox lesz, és jön a gamer Surface is hozzá. (Frissítve!)

Már megint az új Xboxról pletykálnak, ezúttal a Pocket-lint állt ki a színpadra, hogy elmondja, mit tud a Microsoft következő generációs konzolja. A lap természetesen nem említett forrást, ezért fenntartásokkal olvassátok az új infókat!

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy a Pocket-lint szerint az új konzolt nem Xbox 720-nak vagy Xbox 3-nak fogják hívni, hanem egyszerűen Xboxnak. Mindez aligha meglepő annak fényében, ahogy a Microsoft igyekszik megerősíteni az Xbox márkát, de ezt támasztja alá az is, hogy a next-gen konzol állítólag afféle hubként szolgál majd, amihez különböző "X-es" kütyükkel csatlakozhatunk.

Milyen kütyükről beszélünk? Nos, a Pocket-lint informátora szerint valóban létezik a korábban pletykált Xbox Surface, igaz, X-Surface-nek fogják hívni. Ez egy hét hüvelykes, kifejezetten játékra tervezett tablet lesz, és nem a Windows 8 vagy a Windows RT fut majd rajta, hanem az operációs rendszer egy egyszerűsített változata, amiből kimaradnak a desktop funkciók. A táblagépekkel hozzáférhetünk majd az Xbox játékos, zenés és filmes tartalmaihoz, és bár specifikációkat nem ismerünk, a hardvere állítólag jóval fejlettebb, mint a Surface RT-é, és egy Unreal 3-as demó tökéletesen, 60 fps mellett elszáguld rajta. Az X-Surface 2,4 GHz-es vezeték nélküli protokollon keresztülhet használható Xbox 360-kontrollerekkel és más jövőbeli irányítókkal is.

A Pocket-lint úgy tudja, az Xbox hardveréről kifecsegett infók jórészt pontosak voltak: a központi és a grafikus egységet is az AMD szállítja majd, a processzor 8 magos lesz, viszont a legutóbbi pletykákkal ellentétben nem 1,6 GHz-en üzemel, hanem 1,9 GHz-en. A GPU 800 MHz-en ketyeg. A forrás szerint a Microsoft a Watch Dogs E3-as demójának egy átalakított változatát használja benchmark programnak, ami 5 mag maximális kihasználásával 55-60 fps-t produkált. (A Watch Dogs egy kifejezetten erős PC-n futott a tavalyi rendezvényen.)

Az operációs rendszer kinézetre hasonlít majd a Windows 8-ra, lesznek mozgatható csempéi, viszont alapvetően mégis más szoftverről van szó. Érdekesség, hogy két processzormagot igényel futtatása, ami azért szükséges, mert az operációs rendszer végig aktív marad a háttérben, így a multitasking is lehetővé válik a konzolon. Ez rendkívül fontos újdonság lenne, többek között az is lehetővé, hogy a játékosok játék közben videochateljenek egymással, vagy screenshotokat fényképezzenek és töltsenek fel a SkyDrive-ra.

A Pocket-lint forrása az új Xbox kontrollert még nem látta, de szerinte a gombkiosztása vélhetően marad, és a külseje változik majd csak - állítólag két dizájnercsapat is az új irányítón szorgoskodik.

Update! Kamu sajnos az egész.

29.
29.
simon 555
#26: Érdekes, hogy én rohadtul de nem látom a különbséget a PS3-as BF3 multi között és egy COD között 60 FPS-el.(elvileg konzolon is 60-al fut, de játszottam PC-n is 60 fölött szóval van összehasonlítási alapom) Pedig a BF3 gyakran még a 30-at sem tudja stabilan tartani. Elismerem, hogy abból nem jó a 30 FPS, hogy ugye az FPS ingadozik és ha 30 FPS-en fut valami maximálisan akkor könnyebben megy le 30-ról 24 alá mint 60-ról és ilyenkor látható darabosság és akadás, de ha 30-al fut stabilan bármi történjék is azt egy átlag játékos/hardcore gamer nem veszi észre. Maximum csak az aki annyira kukacoskodik, hogy csak azt figyeli semmi mást....
28.
28.
attilag78
Sokan beszeltek itt a kep folyamatossagarol x FPS-nel. Ez csak egy resze a dolognak, szerintem is 60 a minimum (vki irta, hogy 20 fps mar folyamatosnak erzekelunk: tessek megnezni egy olyan videot, erosen darabos a mozgas).

Ami viszont talan ennel is fontosabb, es elore is bocsi az angol kifejezesert: controller lag. Minel tobb fps, annal kisebb a kontroller elmaradasa. En gyakorlatilag csak autoversenyt tolok, baromira nem mindegy, hogy mennyivel kesobb reagal az auto, 30 fpsnel sokkal nagyobb esellyel zugok bele egy falba vagy a szembejovobe, mint mondjuk 60 fpsnel. Ajanlom az erdeklodok figyelmebe a Digital Foundry irasait, kulonos tekintettel a 2010-es NFS Hot Pursuitos irasukra.
26.
26.
traumraise
#25: na igen...erről van szó. Ez a tudományos tény, hogy 30fps-ig érzékel a szem az abszolút baromság szerintem. Attól is függ, hogy mit látsz szaggatottnak, hogy mennyire gyors a történés, mert míg egy Oblivionban vagy Skyrimben elég folyamatosnak látod a 30-40 fps-t is addig egy pörgős, sok eseményes online fps-ben már nagyon kevés és érezhető a szaggatás de szerintem hozzászokás kérdése is.
25.
25.
InGen
Rengeteg különbség van moziban is a 24fps és a 48fps között is, elég csak a Hobbitot megnézni. Játékokban ez még fontosabb, mert ott minden apró részletet látnod kell + neked kell irányítani az eseményeket, tehát minél magasabb fps, annál jobb. 60fps-ig simán látni a különbséget, de afölött is.

Egyszer olvastam egy kísérletet, hogy vadászpilóták pl. még 120fps fölött is simán látják a különbséget.
23.
23.
p3ti
#18: Ez tényleg jó kérdés, lol!
22.
22.
Ra1D3n
#21: Ennek ellenére amit írsz az faszság. Aláírom, hogy 30 és 60 fps között van különbség, és tényleg folyamatosabbnak hat, de felette semmi különbség nincs. Én amondó vagyok, hogy a fix fps lenne a megoldás az ilyen gondokra. A darabos kép amit mondasz az egyértelműen csak bemagyarázás és baromság.
21.
21.
traumraise
Filmet 24 fps-sel mozi b3állításban nézem. Ott nincs is semmi gond mert a tv-m képes azt sokkal folyamatosabbá tenni....mer ugye pana st50 az a bizonyos tv. A játszani viszont egy samu 120hz monitoron játszom és ott igenis darabosabbnak látom a képet ha visszaesik az fps 60 alá...de ez leginkább pl egy bf3-ban jön ki ahol érzed is ha egy olyan lő le akinek dupla annyi fps-e van. Nekem már hozzá szokott a szemem a 70-100fps-hez. Ez van.
20.
20.
simon 555
#17: Már ne is haragudj, de ez már belemagyarázás.
Szerintem csak szimplán a képzeleted játszik veled, mert bemagyarázod, hogy igen is folyamatosabb...
Az emberi szem 24 FPS-től folyamatosnak látja a mozgóképet, szóval 30 és 60 FPS között sincs már észrevehető különbség, nemhogy 60 és 80 között....
19.
19.
myrte
"Az emberi szem másodpercenként csak körülbelül 20 képet tud felfogni; ezért a mozgás valószerű érzetét úgy kelthetjük, ha ennél nagyobb a kamerasebesség. A legtöbb modern mozgóképet 24 kocka per másodperc (Frames Per Second) sebességgel rögzítik és vetítik. " Az a 80 képkocka /mp, már enyhén túlzás... XD
18.
18.
Ra1D3n
#17: Szóval te azt akarod bemagyarázni, hogy 80 fps alatt minden diavetítés minőségű... Ember, te mégis, hogy a faszomba ülsz le megnézni egy kibaszott filmet?
17.
17.
traumraise
#10 Nem elég mer ha egy év végén debütáló csúcskonzol egy ezévben megjelenő játékkal 60 fps-t produkál akkor mi lesz 1 vagy 2 év múlva. ...nemhogy 4-5 év múlva. Amúgy pedig 80 fps fölött lesz a játék igazán folyamatos...de ez csak a maximalistáknak és grafikabuziknak mint én. Aki eddig csak konzolozott az beszar behigyozik majd az 1080p 60fps-től.
16.
16.
Multitasking, igazi operacios rendszer...?
Ööö.... ezt nem ugy hivjak hogy pc?
15.
15.
robogo98
Van benne valami
14.
14.
Dreadlox
#12: most wanted esete....
13.
13.
Dreadlox
"Főnök:oké emberek új ötletek kellenek a konzol eladásához!
1 tanácsadó: -legyen úgyanaz a neve mint az elsőnek!
2. tanácsadó: -adjunk hozzá használhatatlan mozgásérzékelős cuccokat, és hulladék játékokat hozzá!
3, értelmes tanácsadó: -mi lenne ha szimplán új ötletekkel álnánk elő?
főnök:*mérges tekintet*
3. tanácsadó: *dunnofej*
főnök: *kivágja az ablakon a 3.at*
12.
12.
markoci555
áááááh, nehogy meg tudjuk különböztetni őket!
10.
10.
watto
#6: bravo ....
Stabilan nem elég annyi FPS ? ...
9.
9.
dBLOOD
#5: A csempe se kell a kutyának se! Az hogy valami nem kell és egy kalap sz*r, eddig sem tartotta vissza a makroszoszot...
8.
8.
DevilGamer
Már várom az új Xbox-ot, de viszont érdekes lesz, ha tényleg csak egyszerűen Xbox lesz a neve, ámbár elég idióta lenne, ha Xbox 720 lenne, ugye? Én reménykedtem, hogy valami szép neve lesz.
7.
7.
Chilly985
#3: Amikor már semmit sem fog érni ez a konfiguráció :D
6.
6.
traumraise
kevésnek tartom azt az 55 fps-t a Watch Dogs demónál.... :S
5.
5.
adye
Őszintén! Van aki eddig hiányolta a multitaskingot?
4.
4.
valti7
Én a sima Xbox névnek nem örülök. Xperia Mini-m van és borzasztó, hogy midenki keveri az X10 Minivel és ha kerresek rá valamit, elkerülhetetlen, hogy a cikkek/ termékek háromnegyede ne az X10 Miniről szóljon.. Szerintem ez esetben is ugyan ez lesz.
3.
3.
iTomi13
Ez szép és jó, de szerintetek mikor érkeznek az új konzolok ? :-D
2.
2.
Zeroni
Nekem csak ez a multitasking dolog nem tetszene igazán. :/ Meg kicsit sokat "fogyaszt" az oprendszer, bár én nem értek hozzá, majd az okosok elmagyarázzák mivan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...