A Logitech kiszáll a konzolbizniszből

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 25.
  • Hardver
Link másolása
A Logitech bejelentette, hogy 2013 végéig megszünteti a konzolos kiegészítők gyártását. A vállalat kifejtette, hogy bevétele évről-évre csökken, így szükség volt a rosszul fogyó termékkategóriák lemorzsolására.

A különböző kiegészítő perifériáiról elhíresült Logitech egy közlemény keretében kifejtette, hogy több termékkategóriája gyártását megszünteti, mivel a gyengén fogyó cikkek értékesítése már nem fér bele a jelenlegi, megtakarító stratégiájába. A távirányítók, biztonsági videoeszközök és hangszóró dokkolók mellett a konzolos kiegészítőktől is búcsút mondhatunk.

A súlyosnak mondható termékpaletta-leépítés várható lépés volt, mivel a Logitech bevétele évről-évre csökken: az elmúlt negyedévben 14 százalékos visszaesést könyvelt el az előző év azonos időszakához képest. "Határozott lépésre" volt szükség ahhoz, hogy ez a folyamat lelassuljon.

A konzolos termékvonalhoz tartozó kontrollereket, kormányokat és headseteket többé már nem gyárt a svájci vállalat, azonban a PC-s perifériákról nem kell lemondatnunk: továbbra is készítenek egereket, billentyűzeteket és olyan, kimondottan játékspecifikus kiegészítőket, mint a kultikus G27 kormány.

19.
19.
nukebomb
nem mintha nem lehetne rádugni USB-vel a PS3-ra a PC-s kormányt...
18.
18.
lackosor6
#8: Érdekes, én használtan vettem egyet tavaly májusban és semmi baja, imádom (babonából azért lekopogom)! Megtennéd, hogy leírod mi volt a baja, mert kíváncsi vagyok rá? Előre is köszi!
Azt is szeretném tudni, hogy hányan mentek volna rá erre a cikkre, ha nem a g27-et teszed ki képnek Zoenn pláne úgy, hogy semmi köze hozzá!...A szívbajt hoztad rám b.meg!
17.
17.
rossitibi
#16: Kösz szépen! Nekem cordless rumblepad 2 van ,de ha otthon leszek kipróbálom :)
16.
16.
Quent1n
#15: Sima fapados Dual Actiont. Rég nyomtam már rá de emlékeim szerint 2 gomb nem működött rajta L2 és R2 de nem volt zavaró motorstorm-ot próbálgattam vele. Igazából PC-re vettem autós játékokhoz 3ezer forintért és mikor lett PS3 csak rádugtam kíváncsiságból és láss csodát működött. :) Neten találni róla infokat, hogy kinek hogy ment.
15.
15.
rossitibi
#11: Milyen logitech gamepadot használsz ps-re? (Ps3?)
14.
14.
TN71
Remélem a mikrofonos játék fejhallgatók maradnak a termékpalettán:)
12.
12.
Stranger
Pedig ilyen cuccokban tényleg jók... Hangfalak piacot kellene elbukniuk, mert nagyon túlárazott hangrendszereket árulnak...
11.
11.
Quent1n
Logitech dobom van Rock Bandhez és elég jó cucc leszámítva a lábdob részt. Sima kis gamepadom is Logitech PC-hez vagy PS-re 2. kontrollernek tökéletes.

A lépés érthető pl. a dob + gitárjuk pokoli drága GH-hoz, a távirányítóik is igen drágák és olyan hatalmas igény sincs rájuk. Szvsz nagyon szétforgácsolták magukat a rengeteg csip-csup kiegészítővel.
10.
10.
rossitibi
Nálam is egyenlő a minőséggel! Soha semmi gondom velük,van majdnem 10 éves cuccom is! Még az elemeket sem zabálják! Sőt!
Sajnálnám ha rosszabbra fordulna a helyzetük!
9.
9.
PAtr0n
Kiszállhatna a konzol bizniszból a játék készítők nagy része is, legalább is azok a fejlesztők (kiadók) akik a konzolverziót a PC-s verzió kárára adják ki. Utáljatok, de ez az igazság.
Mellesleg nekem van egy Momo Racing kormányom, és egy F510 Rumble Gamepadom is, imádom mind2 cuccost, a Logitech nálam egyenlő a minőséggel :)
8.
8.
X-Master
én a nehezen összekuporgatott pénzemből vettem egy DFGT-t még kb. 2 éve, mai napig nem tudom hogy hibás volt-e de akkora szar, hogy az nem igaz. Szerencsére levásálhattam az árát és egy csomó hasznos dolgot vettem belőle
7.
7.
Cooper911
#1: Támogatni támogatja, csak éppen a Force Feedback nem olyan mint amilyennek lennie kéne és állitási lehetőség sincs. Legalábbis én ezt tapasztaltam amikor a G25-öt kipróbáltuk a Grand Turismo 4-el.
4.
4.
Grabowsky30+
#3: Az utolsó mondatot rosszul értelmeztem, pc-s cuccok maradnak a kormányok is. Viszont akkor sem érkezett már évek óta semmilyen kormány fejlesztésről hír. Mondjuk az xboxnak is és a ps3nak is kiváló minőségű padjai vannak, semmi furcsa nincs abban ha gyárit akarnak az emberek, nem egy "utángyártottat" még ha az logitech is! A távirányítókat nem is tudtam, hogy beszüntetik nem rég jelent meg a Touch, ami marha jó lehet csak 50ropit ki ad egy távirányítóért? Nekem 525 van imádom nagyon jó cucc!
3.
3.
Grabowsky30+
Hát ezt nagyon sajnálom, most is rendelkezem egy G25-el! Elég gyanús volt, hogy nem jött ki új kormány mostanában! Akkor ha ez beszarik, a következő Fanatec lesz!
2.
2.
Madd Dogg
Az utolsó mondatig azt hittem a g27 is megy. Meglepődtem volna.
1.
1.
BudTerence
Még szerencse, hogy a PS3 támogatja a PC-s Logitech (G25/27) kormányokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...