400 dollárról indul a PlayStation 4 ára?

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 7.
  • Pletyka
Link másolása
Már 2013 vége előtt a boltokban lehet a Sony következő generációs konzolja, s legalább 400 dollárt kóstál majd. Japán lapértesülések szerint a Gaikai technológiájára épülő szolgáltatásnak is örülhetnek a leendő tulajdonosok.

Ma sem maradunk pletykazuhatag nélkül: ezúttal a PlayStation 4-ről szól a fáma. Egy japán napilap, az Asahi Shimbun információi szerint a várhatóan február 20-án bemutatkozó konzol ára 400 dollárról indul majd, s már 2013 vége előtt a boltokban lehet. A Sony tulajdonában lévő Gaikai-technológia segítségével egy cloud-szolgáltatást is élvezhetnek a vásárlók, emellett kiterjesztett közösségi funkciókkal érkezik a PS4.

Olcsóbb lehet a PlayStation 4, mint a 2006-os megjelenésekor a PlayStation 3. Az Egyesült Államokban anno 500 dollárt kértek a 20 GB-os alapmodellért, míg a Sony új masinájáért hozzávetőlegesen 427 dollárt (40 ezer jent) kérhetnek a premierkor. A lap szerint a Sony nem követi el ugyanazt a hibát, mint a PS3 esetében: zavartalanul töltené fel a készleteket az USA-ban és Japánban. Nem esett szó a PAL-régiókról, ahol a Sony termékei rendre drágábbak és a vásárlóknak sok esetben hardverhiánnyal kellett szembesülniük.

A Nikkei értesülései szerint a PlayStation 4 valamilyen formában kihasználja a Gaikai cloud-infrastruktúráját, bár nem tartja valószínűnek, hogy a Sony teljes játékokat streamelne egy távoli szerverről. Esélyesebb, hogy a felhőszolgáltatást a demók, bétaverziók és egyéb médiatartalmak esetében élvezhetjük.

Továbbá a next-gen konzol kibővített hálózati funkciókat kínál: a közösségi szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy véleményt cseréljenek játék közben, hasonlóan a Nintendo-féle Miiverse-hez. A korábban pletykált Megosztás-gombnak is hasznát vehetjük, illetve a régóta áhított cross-title chat is elérhetővé válhat.

Várhatóan a hónap végén lezajló PlayStation Meetingen megmutathatja az arcát az Orbis kódnéven futó masina.

30.
30.
nukebomb
#29: Lehet, hogy épp ezért vallják majd a kevesebb több elvét. De igazad van, csak az a biztos, ami elmúlt. :) Majd megtudjuk, hogy mennyibe kerül, ha már rajta lesz az árcédula.
29.
29.
#27: magyarországon vagyunk, jobb lenne tévedni :)
meg aztán, épp ezzel a hírrel egy napon volt, hogy a sony sírt, nem megy a bolt.
én ebből arra következtetek, hogy továbbra is sírni fognak. $400-t én felejteném már most, jó az annyinak is kezdőre mint a ps3 volt anno. de ne legyen igazam :)
mivel még semmit se tudni, minden csak pletyka. ami viszont tény, hogy a sony sajnáltatja magát már most. szóval én nem várnék nagy csodákat az árban.
28.
28.
simon 555
#16: 3 éves feltört Xbox Elitet 120-as vinyóval adtam el 200 euróért nem is olyan rég,annak majdnem visszajött az ára. Mondjuk Limited Editionos Resi5-ös kiadás volt, de akkor is.
A PS3-ért simán adnak majd 150-200 eurót a PS4 megjelenése előtt.Főleg ha találsz valami barmot.
27.
27.
nukebomb
Ha ez tényleg 100k körül érkezik, akkor instant get!! Bár kb. úgy lesz ez 100, mint a Nexus7 60... De ha valóban olcsóbban indul, mint az elődje, akkor nem hinném, hogy 180-on nyit. 120-140 reális.
26.
26.
#24: szerintem 400euró+áfa+kisker haszon az a $400 :)
170-180e alatt szerintem esélytelen, de 200e sem lepne meg kezdőre.
25.
25.
konor78
#14: A hibákkal már rábaszott mind két gyártó:sárga led-három led -melegedés...stb.
Az új gépeknél ha lesznek is bár kétlem akkor rohadjanak meg ha nemtudnak összerakni egy jó gépet! De nem érdekel a fat 60gb-is megvettem az elején igaz az árából most hármat is vehetnék,de most is megfogom mert kell!!!
Az új boxot meg használtan ha lesz rá 1-2 új játék mert a Haloktol meg GofW -tol már elegem van!
24.
24.
Jared
huhuhuhuhuhu 400 dollár xdd ingyen hozzádvágják azt hittem hogy olyan 250 ezer lesz xdd 400 dollár
23.
23.
Jinbobo
Nem hiszem hogy egyből beruházok rá... majd akkor, mikor kezd haldokolni a ps3 játék felhozatal. De ez még odébb lesz:)
22.
22.
Falcon
én is várok 2 évet minimum addig meg beszerzek egy move-t és pótolok egy csomó játékot ami kimaradt addig! amúgy azt hittem mikor bejelentették a move-t hogy lesz egy csomó time crisis klón játék de nem sajna és nem értem hogy miért?
jőt egy time crisis 4,House of the Dead 4 és kifújt:(
21.
21.
metercsiken
Számomra is a visszafelé kompatibilitás a leg lényegesebb( persze azon felül, hogy legyen "ütős" a gép ), mert bár valószínű nem adom el az előzőt, de két gépnek nincs helye a TV alatt,és a cserélgetéssel meg nem szeretnék vacakolni! : )
Jó tudom ez csak kényelmi szempont( és ha úgy alakul, akkor persze muszáj lesz ), de akkor is! : )
20.
20.
DON GONDOCS
Mostmár valamit a játékokról is írhatnának, hamár ilyen közel a megjeéenés, hogy mégis mire számítsunk. Mármint új GOW Uncharted LittleBigPlanet mellet
17.
17.
cannondale
Kinézek egy csusztatást belőlük Ősszel bejelentik,h február vége március (de csak japán) es utána jövő karácsony usa eu.
Mint GTA 4 is 2012-ről szépen átpasszolta 2013 őszre.
16.
16.
p3ti
#10: És szted mennyit fog érni a PS3mad mikor becseréled egy PS4re? Vagy mennyit fog akkor érni mikor kijön a PS4, és a Superslim elődjének leesik az ára pincébe? Még negyedét sem az eredeti árának. Nekem sincsen szívem,ezért tartom meg a PS3mat,és csak akkor veszem meg a PS4et hamár normális áron fogják vesztegetni
15.
15.
#12: Nekem pont ezek a plusz szarakodások nem kellettek, hogy rákötöm, meg akkor kössem rá a joystickot, állítgassam, vegyek bele blu-ray lejátszót, basztassama rendszert, mert nem csak játékra használom, pont ezek ellen véd a ps3-mam, csomó blu-ray filmmel, és játékokkal, amik között sok nincs pc-n. PC az nekem meló + diablo 3 :)
14.
14.
ground
Itt lesz ez max karácsonyra. De úgy is el kell itt telnie 1-2 évnek hogy normális játékfelhozatal legyen.Itt Európában meg úgy is drágább lesz.
Addigra kijönnek a hibák.Lesznek jó játékok. Kicsit lejjebb megy az ár.
Utána tuti vétel,.
13.
13.
Azeroth87
#12: Nem lehet a konzolt és a PC-t összehasonlítani, ez már egy elég régi meglátás. Nekem a játékok a konzoloknál kezdődnek.
13.
13.
Norbiii
#5: Én lehet, hogy csak 2018-ban fogok ,,tudni,, venni egy Ps3-at! :) :)
Nem az számít szerintem, hogy új, hanem, hogy jó e...(Lásd Ps2 13 éves, és népszerű).
xd
12.
12.
mestermagyar
Röhögöm csak azon, hogy a max 2tucat új funkcióra korlátolt listától sokan hanyattdölnek a csodálkozástól. Szolgáltatások, melyek mindenhol más eszkzön (mobil,PC,tablet) elérhetök/úgyis megveszed, mert szükséges, és van rajta. Rákötöm a PC-t tv-re, oszt csá geci. Még vegyek mellé konzolt, mert akarok filmet nézni?
11.
11.
Azeroth87
Az, hogy cserélni fogok majd PS4-re az egészen biztos, de nem a megjelenésekkor, hanem én mindig kivárok legalább egy évet - nem az ára miatt, hanem a játékok miatt. Bár az ára - bizonyos szempontokat figyelembe véve - nem olyan "veszélyes".
10.
10.
simon 555
#5: És ha valaki a PS3 eladásából szeretné megközelíthetőbbé tenni a PS4 vásárlását?
Nekem valahogy nincs szívem kidobni a játékaimat, főleg nem eladni negyede annyiért őket mint amennyit beleöltem ebbe a hobbiba...
9.
9.
Norbiii
#7: szerkesztés gomb elkelne...

Szerintem NEM lesz Ps4 2013-ban, ezt akartam írni. :) :)
8.
8.
kharami
Hát mostmár csak az a kérdés, hogy a Microfos tényleg bevezeti e a használt játékok elleni csavart, mert akkor tuti Sony, de ha a Sony is, akkor azt hiszem a Next gen kimarad konzolok tekintetében!
7.
7.
Norbiii
Szerintem lesz Ps4 2013-ban! Mostanság sok hír, pletyka kering, de szerintem ezek csak azt a célt szolgálják, hogy a közönség lázban maradjon, na meg hogy, melyik konzolról kapunk jobb ízelítőt!
Én 2013-ban nem tartom valószínűnek, hogy megjelenik, előbb lesz Box!
Vagy egyszerre? Az nagy lenne....,de sztem előbb box, majd ps.
6.
6.
Kocsis92
aha és mennyibe fog kerülni az lcd-s futurisztikus joystick hozzá ha egy alap dualshock is 10 fölött van?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...